• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

A Cup of Life

Nederlandse DIY blog

  • About
  • DIY
    • Basics
    • Accessories
    • Paper
    • Furniture
    • Greenery
    • Fashion
    • Party & Holidays
  • Food
    • Snacks & Bites
    • Breakfast
    • Dinner
    • Dessert
    • Healthy
  • Home Renovations
    • Leer de Basics
    • Woonkamer
    • Slaapkamer
    • Keuken
    • Badkamer
    • Babykamer
    • Tuin
  • Life
    • Baby
    • Fotografie
    • My Style
    • Travel
  • Shop
    • Mijn Huis
    • Mijn Interieur Favorieten
    • Mijn Baby Favorieten
    • Mijn Kledingkast
    • Wishlist

Knoflook knoopbroodjes

15/6 | Dinner· Food· Snacks & Bites

 

Ik vind het leuk om bij een borrel of etentje iets bijzonders neer te zetten. Ik maak heel graag butter buns of pretzel broodjes, but there’s a new hot boy in town: knoflookbroodjes! Gemaakt van pizzadeeg (en daardoor súper zacht) en gedrenkt in boter en knoflook. Perfect voor pizzanight of als snack! Oh en omdat dit juist ook hele leuke broodjes zijn voor feestjes, heb ik onderaan ook nog een party-proof recept zodat je binnen 15 min. deze broodjes klaar hebt!

Knoflook knoopbroodjes (4)Knoflook knoopbroodjes (40 stuks)
Voedingswaarde per broodje: calorieën: 67, Smart points: 2,5, Koolhydraten: 10g, Vet: 2g, Eiwit: 1g, Natrium: 5mg, Suiker: 0g
500 g bloem (het liefste ’00 bloem)
7 g gist
1 el suiker
2 el olie
300 ml lauwwarm water
2 tl zout
Voor het knoflook mengsel
30 g boter
4 teentjes knoflook
5 el olijfolie
2 el geraspte parmezaanse kaas
1,5 el peterselie
1/2 tl zout
Maak knoflookbroodjes! Bereiding
Zeef de bloem, gist en zout in een kom of op een schoon werkblad. Maak een kuil in het midden van de bloem en giet hier de lauwwarm water en olijfolie erin. Mix beetje bij beetje met een lepel de bloem door de vloeistof, totdat het steeds stroperiger wordt. Bestuif je handen met bloem en kneed het verder met je handen totdat alle vloeistof is opgenomen. Kneed het nog 5-10 min. door door het deeg met één hand vast te houden, en met palm van je andere hand van je af te duwen, dubbelvouwen, en weer herhalen. Kneed totdat het deeg echt soepel en zacht is.

Verplaats het deeg naar ingevette kom en dek af met een theedoek. Laat het een uur rijzen op een warme plek of totdat het deeg verdubbeld is (als ik geen warme plek heb, zet ik mijn oven op de laagste temperatuur.).

Maak ondertussen het knoflookmengsel. Smelt de boter en snijd de knoflook fijn. Meng met olie en zout.

Haal het deeg uit de kom en leg op een met bloem bestoven werkblad. Kneed het even kort door om de lucht eruit te slaan. Verdeel het deeg in tweeën en verpak één deel even in plastic folie.
 knoflook broodjesRol het deeg met een deegroller uit tot een groot vierkant (van ongeveer 0,5-1 cm dik), snijd met een scherp mes/pizzasnijder doormidden. Snijd verticaal in dunne reepjes. Bind elk strip voorzichtig en losjes in een knoop. Je kunt de de uiteinden eronder plakken/terugstoppen of gewoon open laten. Doe het zelfde met het andere deel deeg. Leg de knopen met genoeg ruimte tussen elkaar op een bakplaat en laat 30 minuten afgedekt met een theedoek rijzen op een warme plek.
Besmeer het deeg met de de helft van de knoflookolie. Bak 15 minuten in de oven op 200 graden. Besmeer ze direct na het bakken weer in met olie. Bestrooi met parmezaanse kaas en peterselie. Serveer warm of op kamertemperatuur.
Origineel feesthapje, partyhapje recept
De methode voor als je in tijdsnood zit.

Party-proof-recept
Koop kant-en-klaar pizzadeeg. Pak de bereiding bij uitrollen van het deeg en doe vervolgens alles hetzelfde. Dit werkt prima en bijna net zo lekker!Knoflook knoopbroodjes
Ze zijn het lekkerste op de dag dat ze gemaakt zijn. Maar ze blijven daarna (verpakt) nog 2-3 dagen goed. Verwarm ze vooraf weer even in de oven (eventueel ingepakt in folie) op 180 graden voor 5-7 minuten. XX Shifra

 

 

 

Maar wacht, er is meer!

  • Eén-pans-pasta met champignons en roomsaus
  • Slank pasta recept
    Romige pasta met tomaten en salie
  • hoe maak je een souffle, souffle maken, recept souffle, recept souffle boursin
    Souffle met gerookte zalm
  • Zo maak je een stop op de schuifdeur (deel 3!)
13 Comments

Reader Interactions

Comments

  1. Loes | Gewoon iets met Loes

    Oohh mmmhhh! Die zien er ook weer lekker uit! Ik denk dat ik bij de volgende verjaardag een Shifra-menu op tafel zet!

    Reply
  2. Anna

    Wat ziet het er gezellig uit <3. Net kleine croissants. Heerlijk receptje weer, deze ga ik onthouden! (Goed excuus om binnenkort vrienden over de vloer uit te nodigen, hihi.)

    Reply
  3. Jildou

    Ziet er echt heel erg lekker uit! Ook erg leuk voor een verjaardag.
    Zijn ze eigenlijk per stuk 2,5e punt? Denk het wel hé

    Reply
    • Shifra

      Yes! Per stuk 2,5. Officieel rekent Weight Watchers niet met halve punten (en zouden zij schrijven: per twee 5 punten) maar ik wilde het graag per stuk op schrijven. :)

  4. Manon

    Dit is echt iets voor mij! Ziet er lekker uit x

    Reply
  5. Ilse

    Lekker! En handig voor de housewarming die we binnenkort gaan houden!

    Reply
  6. Rowan

    Lijkt mij heerlijk!!

    Reply
  7. Lonneke

    Ze zien er heerlijk uit in ieder geval!

    Reply
  8. Renske

    Mmm… Heerlijk zeg! En de SmartPoints vallen mij reuze mee! Handig ook dat je dat erbij zet. :-)

    Reply
  9. anouk123

    je bent echt aan goede blogger groetjes uit belgië

    Reply
    • Shifra

      Ah, lief!! <3 Groetjes terug!

  10. Manon

    jaaaaa, ik heb ze eindelijk gemaakt!!
    lekker dat ze zijn!!!
    alleen stonk het hele huis wel naar knoflook….. oeps…..
    thanks voor het recept!!

    Reply
  11. Marloes

    Ik heb ze gemaakt en ze waren erg lekker. In de beschrijving staat de suiker echter niet vermeld. Ik heb deze bij de bloem toegevoegd.

    Reply

Laat een reactie achter Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Hi, ik ben Shifra! Ik verbouw mijn huis, én mijn leven, samen met mijn man, dochtertje en onze hond.

LEES MEER

MIS GEEN BLOGPOST

INSTAGRAM @SHIFRAJUMELET

shifrajumelet

Snow day!!!!⛄️✨ het was niet veel, maar Zara Snow day!!!!⛄️✨ het was niet veel, maar Zara was allang blij dat we sneeuwballen konden gooien en dat er vanavond genoeg lag om Olaf te maken. Nu moet ik haar morgen nog uitleggen waarom Olaf bij ons wel is gesmolten😬✌🏻
Ik had elke intentie om weer meer outfit foto’s Ik had elke intentie om weer meer outfit foto’s buiten te maken (zie vorige feed foto), maar het is zooo koud😂 so comfy clothes inside it is!!✌🏻 also, Zara zit in een fase dat ze heel graag op elke foto wilt (swipe😂).
Monday! ✨ baby is growing and kicking and I love Monday! ✨ baby is growing and kicking and I love it so so much!!!!💛 I dreamed and hoped for this baby so long. this past week it really kicked in, we are REALLY having this baby!😍
Energie is verrry low deze week, extra blij dat ik Energie is verrry low deze week, extra blij dat ik vorige week obsessed was met schoonmaken😂👊🏻 oh en deze keer ligt er geen aan de kant geschoven troep buiten beeld! 🤪 ons voornemen is de keuken (vooral de bar) vrij te houden van opladers, post, pennen en alles dat zich altijd verzameld op de bar. tbh het is altijd al ons voornemen geweest maar dit jaar écht 😜
I reaaaally popped!💛 Tot 2/3 weken geleden was I reaaaally popped!💛 Tot 2/3 weken geleden was het een klein buikje en then.. POP! Ik had het gevoel dat het bij Zara iets geleidelijker ging, dus ik moest heel erg wennen en aanpassen plotseling!😂 maar ik ben in ieder geval die ben-je-aangekomen-of-zwanger fase voorbij😉! Hoewel het wel heeeeel toevallig is dat dat poppen samenviel met de kerstdagen 👻
Blurry photo of our New Year’s Eve. 💛 happy n Blurry photo of our New Year’s Eve. 💛 happy new year! Thanks for being here, encouraging and showing love for my fam!! The sweetest dm’s, comments, mentions, 🥺 you guys are so sweet. I am so grateful for YOU! Let’s forget this shitty year and hope for the best new year!!💫👊🏻
Load More... Follow on Instagram

Footer

  • About
  • Contact
  • FAQ
  • Privacy policy
  • Samenwerken

logo

Alle rechten voorbehouden.
Copyright © 2013-2018 | a Cup of Life

Door mijn website te gebruiken geef je toestemming voor het plaatsen van cookies. (and we all love cookies.. ) lees mijn privacy policy

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close