Dit is een gróte gamechanger. En ik heb niet alleen over deze pasta (want dat is óók echt een gamechanger), maar ik heb een nieuwe camera! Sinds gisteren en ik ben zo-ho excited! Wauw, wat een verschil in foto’s maken! Als je inzoomt op deze foto dan zie je dat álles zo scherp is in de pan. Zo gaaf. Ha, ik had nooit verwacht dat ik het meisje zou worden die daar een kick van krijgt. Nog even en jullie kunnen het ook ruiken! (Oh, wat zou dat leuk zijn!)
Maar terug naar de meatballs! Ik houd van meatballs en spaghetti. Lange tijd kocht ik kant-en-klare balletjes in de supermarkt, maar sinds ik de gehaktballen zélf maak… mèn, dat is echt een gamechanger. Ik houd expres de spaghettisaus héél simpel (in 1-minuut-klaar-simpel), zodat ik gemotiveerd blijf om de gehaktballetjes zelf te maken. Plus, de gehaktballen zijn zo lekker dat zij toch de show stelen.
Recept gehaktballen (voor ongeveer 17-18 gehaktballetjes)
500 gram rundergehakt (ik gebruik graag mager rundergehakt. Het lekkerste is half-om-half zegt men.)
50 gram Broodkruim (ongeveer 2 boterhammen)
1 tl oregano
1 tl peterselie
2 tl mosterd
1 ei
peper
zout
olijfolie
Haal de korstjes van de boterhammen en maal in een keukenmachine tot broodkruim. Doe het samen met het gehakt, de oregano, peterselie, mosterd en het ei in een kom. Voeg een flinke mespunt zout en peper toe. Meng alles goed met je handen. Als alles goed gemengd is, pak je een beetje rundergehakt en rol je er een balletje van. Maak je handen eventueel nog even nat met water zodat het rollen wat makkelijker gaat. Ik maakte ze ongeveer ten grootte van pingpong balletjes, maar je kunt zo groot en klein maken als je wilt. Zorg dat de balletjes even groot zijn, zodat ze gelijk bakken straks.
Verhit een scheut olijfolie in de pan en bak de balletjes in ongeveer 10 minuutjes bruin en licht krokant.
De saus (samen met de gehaktballen een maaltijd voor 4 personen)
olijfolie
2 tenen fijngesneden knoflook
1 tl rode chilipeper
800 g gepelde tomaten (2 blikken)
1 el tijm
zout
peper
Verhit olijfolie in een pan en voeg de knoflook en rode chilipeper toe. (In tomatensaus hoort eigenlijk ook ui, maar zelf eet ik dit niet zo graag. Als je hem toch wilt: bak na een minuut een halve ui mee en laat dit vijf minuutjes bakken). Voeg de gepelde tomaten en tijm toe en laat op middelmatig vuur onder regelmatig roeren koken. Voeg in de laatste minuutjes ook de gehaktballetjes toe, zodat ze nog even mee kunnen koken in de saus. Breng op smaak met zout en peper.
Dit is heel lekker om te eten met brood of pasta en salade! (Plus rasp er nog wat parmezaanse kaas overheen.) Trucje dat ik van Mr. Oliver heb afgekeken is om het vet van de gehaktballetjes door de spaghetti te mengen. Ik gebruik maar een beetje van het bakvet en dat is al genoeg om de smaak over te brengen. XX Shifra
34 Comments
Dionne
Dit ziet er heel lekker en fotogeniek uit!
Marlotte
Oh yes, de marmeren plaat! Zo mooi! Het ziet er ontzettend lekker uit! Het eten dan he, niet de marmeren plaat haha!
Rosanne
Wow, prachtige foto’s inderdaad! Welke camera heb je nu? Oh en ook lekkerrrr natuurlijk ;-)
Ilse
Het zijn zeker mooie foto’s geworden en het ziet er ook nog eens heel lekker uit! Ik heb je artikel maar opgeslagen zodat ik het zelf ook eens kan proberen te maken. :)
Anna Laura
Wow dat ziet er lekker uit! Echt wat doe je me aan. Het is dat ik net heb ontbeten maar ik zou er gelijk aan willen beginnen :). Deze gaat opgeslagen worden!
Willemieke
Aaah dit ziet er zo lekker uit! En zo simpel ook. Wat tof dat je een nieuwe camera hebt, ben benieuwd naar de volgende foto’s! :)
Monique | WritingMonique
Prachtige foto’s, ik krijg er meteen honger van!
Ellen
je kan nooooit verkeerd gaan met klassiekers. JUM!
Maris
Wat een heerlijke klassieker! Wij eten ze ook regelmatig. Toch net even leuker om te eten dan gewoon pastasaus met gehakt.
Dat van je camera snap ik helemaal. Niets zo irritant als je inzoomt en het beeld maar niet scherp kunt krijgen. Welke camera is het geworden?
Manon
Ziet er heerlijk uit! En wat een prachtige foto’s!!
Sander
Looking good! Zowel het recept als de foto’s. Die zijn helemaal tof zo!
Annoesjka
Deze gaat op mijn lijstje van Moet-Ik-Snel-Eens-Maken-recepten! Tip: je kunt ook beschuit gebruiken als ‘broodkruim’, dat kun je gewoon met je handen fijnkruimelen :-)
Yvon
Hihihi nou het recept wat je hebt gemaakt, verschild niet veel met dat van mij……;-)
En je hebt zeer zeker nu een perfecte camera.
Ben zeer benieuwd wat voor foto’s je er nog meer mee gaat maken.
Shifra
Echt? Wat leuk! Het recept voor gehaktballen is -naar mijn idee- ook altijd wel een beetje hetzelfde, het is een beetje zo’n kitchen basic. :)
Juliët
Dit ziet er echt heerlijk uit! Jammer genoeg net boodschappen gedaan voor het avondeten, maar ik ga dit snel een keer eten!
Shifra
Leuk! Ik ben benieuwd wat je er van vindt! :-)
Mariska
Ziet er vet lekker uit. Jammer dat ik al boodschappen had gedaan voor vanavond maar deze komt dit weekend op tafel samen met die zelfgemaakte bolletjes die ik net ook op je site tegenkwam.. Jumjumjum…
Shifra
Je bedoelt denk ik de butter buns of niet? :-) Die zijn heel lekker! Als ik een beetje rude mag zijn, denk ik dat dít (http://acupoflife.nl/makkelijk-platbrood-2-ingredienten/ ) nóg lekkerder is, omdat het wat minder zwaar is. Maar hey, het kan allebei hoor! Alles kan. :-)
Mariska
Ja nog beter en lekker minder ingrediënten. Beter! Thanks voor de tip
Iris
Oew, dit ziet er zo lekker uit!
PatriciaKleijn
zo dat ziet er lekker uit zeg! dit ga ik ook een keer proberen, wij zijn dol op spaghettie dus dit is wel een leuke afwisseling
Ilse
Hier word ik blij van en mijn vriend ook. Zeker opslaan om binnenkort eens te maken!
Ines
Oh dit ga ik toch eens proberen maken ze! :D
Miriam
Mennnn, wat ik heb hier nu een zin in! haha. Ziet er echt heerlijk uit :D
Denise
Ik ben juist zoooo blij met mijn D5100 waar ik veel shoots mee fotografeer :) maar de fotograaf zorgt of foto’s goed of slecht worden eigenlijk…heerlijke week en die pasta ziet er heeeeerlijk uit! X
Shifra
En ik was er ook heel blij mee! En ik zou hem nog steeds heel erg aanraden. Maar deze nieuwe camera heeft gewoon meer mogelijkheden en instellingen die D5100 niet heeft. En die ik wel wilde/nodig had !:-)
Evelien
Hoi Shifra!
Ik krijg morgen eters en wil dit recept maken, is het genoeg voor 4 personen? Ik denk het wel he?
Xx
Shifra
Hey Evelien! Wat leuk en gezellig! Yes, ik ga het nog even achter het recept zetten, maar het is bedoeld voor 4 personen! Houd er mee bij het opscheppen rekening dat het niet echt een spaghetti saus is waarbij de spaghetti bijna zwemt in de saus (van de vele saus), maar dat het een wat drogere pasta moet zijn.( Als je even googlet op meatballs en spaghetti dan zie je wel hoeveel ongeveer de bedoeling is.) Met een salade erbij (er zit geen groente in de saus), heb je zeker genoeg!
Evelien
Ahh oke mooi! Goed wat je zegt betreft de groente :) ik denk dat ik wat groente door de saus doe, dat vind ik zelf altijd wel lekker. Ik zal laten weten hoe we het vonden haha.
Beauty Treasures
Dit komt volgende week op het menu te staan. Ziet er super lekker uit.
Evelien
Het was heerlijk! het viel heel goed in de smaak bij de gasten. Ik ga dit zeker vaker maken!
Dorien
Lekker he, zelf de pastasaus maken! Wel goed idee zulke gehaktballen, een keer wat anders dan de ‘normale’ stukjes gehakt in pasta bolognese.
Jantina
Hè wat heerlijk weer, het staat hier alweer op tafel vandaag! Wel met kikkererwtenpasta, want ik eet geen suikers en weinig koolhydraten.
Die tip van jou om het vet van het vlees door de saus erbij te doen is ook echt superlekker! :D Thanks beep, fijne avond nog! X
Romee
Zojuist je heerlijke recept gebruikt! Het was echt heerlijk!
Alleen best waterig.. De smaak was geweldig alleen de saus was best dun zodat je niet het echte rode saus effect krijgt als bij voorverpakte pastasauzen…