Een tijdje geleden las ik in een ‘you have been doing this wrong your entire life and you had no idea’- dramatisch artikel dat ik mijn bananencake altijd ‘verkeerd’ maak. En dat ik mijn boterham verkeerd beleg. En mijn mandarijn anders moet pellen. Maar ik was vooral heel benieuwd naar de omgekeerde bananencake. Het zag er zo lekker uit! Ik heb het afgelopen weekend geprobeerd en maakte er een omgekeerde bananencake van met gezouten karamel. Het was geweldig. En natuurlijk kan ik nu nog maar één ding zeggen: you have doing this wrong your entire life and you had no idea.Omgekeerde bananencake met gezouten karamel
100 g boter
Voeg een voor een de eieren toe en meng tot een glad beslag. Mix de melk en vanille ook door het beslag.
Prak de bananen en meng ze met een spatel door het beslag. Je kunt de bananen zo glad prakken als je maar wilt.
Voeg de bloem, bakpoeder, zout, gember en kaneel toe en spatel dit erdoorheen totdat alles goed gemengd is. Zet het beslag apart, terwijl je de karamelsaus maakt.
Giet het beslag erbovenop. Bak de cake op 180graden 40-45 minuten of totdat een prikkertje er schoon uit komt.
Suzanne
Ik moet zeggen dat het er niet direct lekker uitziet, maar ik ben wel onwijs benieuwd
Mirthe
Dit lijkt me super lekker! Het ziet er een beetje uit als sticky toffee pudding. En daar ben ik gek op! Ik ga dit dit werkend maken! Heel benieuwd.
Heleen
Dit klinkt als iets dat prima te doen is, daar hou ik van
werner wessels
Hoi!
Leuk artikel! Zou je er eens een video van kunnen maken?? :D :D
Groetjes Ria
Roos
Ik ben niet zo’n grote bananenfan, maar wilde toch even een comment achterlaten.. Het ziet er namelijk heeeerlijk uit!
Ilse
Ik vraag me af of ik het lust vanwege de banaan maar het ziet er wel echt lekker uit!
Loes | Gewoon iets met Loes
Ik ben juist dol op recepten met banaan er in, en dit klinkt echt als iets voor mij, yummy! Lijkt me super lekker
Arjanne
Ohohohh, dit ziet er zo heerlijk uit! Haha, aangezien ik dit dus al mn hele leven fout doe moet ik het maar eens proberen! Karamel en banaan klinkt zo lekker!
gerhilde maakt
Mmm, die ziet er lekker uit! Gezouten karamel, dat kan gewoon niet slecht zijn. :-)
Resaarcle
Ik heb zoiets nog nooit gemaakt dus ik kan het dankzij jou meteen juist beginnen doen! 😉
Marieke
In de ingredienten staat yoghurt en in het recept wordt gesproken van melk. Wat moet ik nu gebruiken? Gr. Marieke
Maaike
Gemaakt en…zaaalig!! Top receptje :)
Ik heb gegokt op yoghurt en dat ging prima!
Marij
Dit lijkt me ook lekker met dulce de leche ipv karamel.