Wauw. Deze week was echt vol en druk. De muur van ons huis werd eruit gehaald, ik bakte cheesecakes met Miljuschka Witzenhausen, ik gaf een workshop aan kinderen met een beperking en ik kluste tussendoor ook nog heel wat aan het huis. Welkom bij weer nieuwe week!
Maandagochtend moest ik alle meubels naar de andere kant van de kamer en naar boven versjouwen, omdat de muur klaar werd gemaakt om eruit gehaald te worden. Spannend! Ik was zo benieuwd hoe het eruit zou zien zonder deze muur! De hangstoel ga ik voorlopig op de slaapkamer hangen! ‘s Avonds ging ik samen met Hans naar Amsterdam voor een feestje. We deden bijna 2,5 uur over de reis (normaal 50 min.), omdat er zo’n file stond..
Dinsdagochtend zat ik vroeg in de auto richting Amsterdam om cheesecakes te bakken met Miljuschka Witzenhausen en de nieuwe Bosch ovens te testen. (deze en de volgende foto zijn gemaakt door PR bureau Cooper!)
En Maris was er ook, heel gezellig! Dit was aan het einde van de ochtend, mijn cheesecake kon de oven in. De volgende dag werd hij thuisbezorgd, omdat hij na het bakken nog een paar uur moet afkoelen. (zie hier het resultaat)
‘s Middags kwam ik thuis in heel veel herrie van de verbouwing. Dus ik pakte een kop warme chocolademelk (met appeltaart, you gotta treat yourself) en ik heb mijn pyjama aangetrokken. En de rest van de middag heb ik op mijn slaapkamer geblogd. ‘s Avonds had ik samen met Hans een mini-party! We spoten onze muur, die volgende dag gebroken zou worden, onder met spuitbussen. En dit was zo zó leuk! (ik heb het gevlogd, zie deze vlog!)
Woensdag werd de hele muur eruit gehaald! Ik sta hier heel stoer met een moker, maar mijn slag in de muur leverde maar een deukje op. Het was een hele zware, dubbele muur, dus de rest van de dag zijn Hans en onze aannemer eraan bezig geweest met een breekhamer. Pas aan het einde van de dag, heel laat, was de muur eruit.
En ik had heel graag nu een foto geplaatst van de doorgebroken muur, maar nadat de ene kant van de muur was doorgebroken is er snel een zeil opgehangen om stof te voorkomen. En daarna is de andere muur doorgebroken. Dus ik heb het ook nog steeds niet helemaal doorgebroken gezien, heel gek! En jammer, want ik was juist zo benieuwd! ‘s Avonds kwam mijn schoonvader eten en ik maakte couscoussoep. Hij bleek helemaal niet van couscous te houden (ha, sjonge een soep vól couscous.), maar hij vond deze soep lekker!Donderdag: just another day at the office.. Vandaag vergezelden metselaars ons tijdens de koffie en lunch, want ze metselde de nieuwe buitenmuur van ons huis! En het metselen ging hard!Dit is dus de nieuwe buitenmuur! (hij lijkt op de foto klein, maar het is vier meter breed. Best wel een flink stuk dus.) ‘s Avonds at mijn schoonvader onverwachts nog een avondje mee, dus ik maakte snel wat pizza’s (met parmaham, mozzarella en ruccola) met een salade en leftovers couscoussoep.
Vrijdag werkte ik overdag en ‘s avonds gaf ik een kookworkshop aan jongeren met een beperking (van Stichting Atlent). En dit was echt LEUK! Het was zó genieten de hele avond. Ze hebben mij betoverd met hun humor, kennis en liefde. Als voorgerecht maakten ze crispy ravioli in tomatensaus.
Als hoofdgerecht zalm in bladerdeeg, met gekruide aardappeltjes en salade. En als nagerecht appeltjes met vanille vla!
En er werden veel selfies gemaakt. Hihi.
Zaterdag haalden we het dak van onze uitbouw/garage af. En dat ging heel snel, want we hadden hulp van mijn broer en vader.En daarna hadden ze zelfs nog energie om appels mee te plukken. We plukten 25 kilo (!!) appels. Het was de laatste dag dat het kon. :(
Maar gelukkig hebben ze karretjes..
‘s Avonds was ik zo toe aan een avondje gewoon lekker niets. Dus met popcorn heb ik op de bank Ik hou van Holland gekeken.
Zondagochtend sliep ik uit en daarna ontbeet ik uitgebreid met Hans. Het was lekker om heel even de tijd te nemen voor het ontbijt en rustig te starten. Ik bakte croissantjes (gewoon uit blik) en ik had wat extra broodjes en sinaasappelsap.
‘s Middags maakte ik pompoensoep van een ‘Crown Prince’ pompoen. Ik heb hem gewoon geheel in de oven gebakken (op 180 graden voor een uur), daarna doormidden gesneden en het vruchtvlees eruit gelepeld. En vervolgens samen met bouillon, wortel, oregano en knoflook gepureerd. Deze pompoen is zo lekker zoet van zichzelf! De rest van de dag heb ik gewerkt; ik monteerde ik nog een vlog, bakte een appeltaart, werkte nog wat en ‘s avonds schreef ik deze post. De zondag vlóóg voorbij.
Pas bij het maken van deze post realiseerde ik mij hoe vol deze week weer was. Ik leef nu maar bij de dag, omdat plannen weinig zin heeft. Sommige dagen kan ik heel veel bloggen en andere dagen werk ik veel aan het huis/de verbouwing. Ik kon me eerder soms zo frustreren als ik een hele dag gepland had veel te bloggen en het in de praktijk niet zo ging; zoals afgelopen maandag toen ik plots de woonkamer leeg moest maken en andere dingen moest regelen voor de verbouwing. Ik plan nu niet meer en zie het maar bij de dag en dat werkt zoveel relaxter. Ik heb het geluk dat ik zo flexibel mijn eigen tijd kan indelen en dat ik dus ook veel in het weekend kan doen of ‘s avonds.
Deze week komt Sinterklaas al weer in het land! Gek hè. Nu gaat écht de gezellige periode beginnen. Fijne week! Liefs! x Shifra
13 Comments
Anne
Wat een fijne week! Het lijkt mij inderdaad ook super gaaf om zo’n kookworkshop aan zulke lieve fijne mensen te geven, succes met verbouwen verder Shifra!
Roos
Wat leuk zeg dat je zo’n kookworkshop hebt gegeven! Leuk om te zien ook hoe blij iedereen kijkt op de foto. Ik vind het ook heel erg gek dat sinterklaas alweer in het land komt, maar dat is inderdaad wel het begin van een super gezellige periode!
Shifra
Ja, ze waren allemaal zo blij! Na deze foto hebben we nog een gekke-bekken foto gemaakt. Ook hilarisch, want dat deden ze allemaal heel leuk!
evelien
Ah wat een stralende foto met de kindjes! Leuk zo’n workshop.
Haha dat is zo leuk heel je muur vol spuiten met leuke tekeningetjes en teksten. Love it!
Veel succes met de verbouwing. <3
Liefs,
Evelien
Maris Maria Renne
Die cheesecake workshop was inderdaad heel gezellig en jouw pistachenootjesbodem rook héérlijk! Dat je er nog tijd voor had zeg pff… wat een week!? Die muur is GAAF, ga zo je vlog kijken :-)
Succes met verder klussen!
Shifra
Heel leuk dat je er was! <3 Hopelijk tot snel weer! X
Dineke Rozema
Wauw, wat mooi dat je zo’n kookworkshop gegeven hebt! Heel tof!
Manon
Gaaf dat je een kookworkshop hebt gegeven!
Eline
Leuk! Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar het recept van de ravioli. Heb je ze na het paneren gefrituurd of gebakken? Alvast bedankt!
Shifra
Ja! Ik heb kant-en-klare ravioli gekocht (met gevulde kaas) en die met olie ingesmeerd en een beetje bloem en paneermeel. En daarna gebakken in de oven (180 graden, 20-30 minuten). Maar ik vond in de oven niet zo’n succes. Frituren werkt een stuk beter, dan wordt het een soort luxe kaassoufflé! Ik heb voor de rest gewoon tomatensaus gemaakt (gezeefde tomaten verwarmd en gekruid) en een takje peterselie!
Ilse
Dat was inderdaad een drukke week maar wel een leuke.
Ik mis wel schattige foto’s van Charlie, haha
Shifra
Haha!! Ja, ik probeer het een beetje te beperken. De ene keer wel, de andere keer niet. Niet iedereen vindt het leuk namelijk :( (WIE VINDT CHARLIE FOTO’S NU NIET LEUK? I know right.)
Loes | Gewoon iets met Loes
Wat een boel foto’s van je week! En wat ben je druk geweest inderdaad. Goed om gewoon even met de dag te leven, je kunt toch niet veel meer plannen. Fijn he, dat Sinterklaas weer in het land komt, dan wordt het echt gezellig inderdaad.