Gisteren was ik jarig en ondanks dat ik niet echt groots vierde, moest en zou er natuurlijk zelfgebakken taarten zijn. Nu is er één ding (oké, wel meer..) waar ik niet goed in ben en dat is het maken van eigen taartrecepten. Ja echt! Ik denk dat ik nog te weinig taarten in mijn leven heb gebakken om de truc van een perfecte taart onder de knie te krijgen. Ik heb het afgelopen jaar welgeteld twee taartenrecepten zelf bedacht en gemaakt. En ze waren lekker, maar niet bijzonder lekker om een plekje te verdienen op deze site. In tussentijd probeer ik zoveel mogelijk taartenrecepten uit en droom ik van een pérfect zelfbedacht recept. Vandaag deel ik mijn verjaardagstaart!Nu heb ik twee taarten gemaakt voor mijn verjaardag! De Bramen-Kaneeltaart (de achterste), want die doet het gewoon áltijd goed, en de Victoria Sponge (de voorste). De Bramen-Kaneeltaart deelde ik al eerder mijn site (vind je hier!), dus vandaag deel ik het recept van de Victoria Sponge. Dit is een hele klassieke Engelse taart en is ook echt vernoemd naar Koningin Victoria! Het was haar favoriete taart:) Een échte Victoria Sponge bevat frambozenjam, maar wees vrij om het recept aan te passen met andere vruchten of jam!
Victoria Sponge (originele recept van BBC Good Food, ietsje aangepast)
200 gram boter
200 gram basterdsuiker
1 tl vanille extract
4 eieren
200 g zelfrijzendbakmeel
5 el frambozenjam
250 g slagroom
handje frambozen
poedersuiker
Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet en bebloem twee bakvormen (mijne waren 2 x 25 cm). Meng de boter, suiker en vanille extract met elkaar in een kom totdat er een romige massa ontstaat. Voeg al mixend één voor één de eieren toe. Gooi ook het bloem erbij en mix alles goed door elkaar. Verdeel het beslag tussen de twee bakvormen (weeg eventueel de hoeveelheid) en bak het in de midden van de oven voor 20 minuten totdat het goudbruin is. Laat de cakes afkoelen in de bakvorm. Klop ondertussen de slagroom lobbig, totdat er softe pieken ontstaan. Smeer de frambozenjam en daarna de slagroom op één cake en leg er vervolgens frambozen bovenop. Plaats de tweede cake erboven op en bestrooi met poedersuiker. Versier eventueel nog met chocoladeswirls (die kun je heel makkelijk zelf maken! Ook heel leuk om te doen!) en wat verse frambozen. Deze laatste stap (vanaf de poedersuiker) voer ik uit vlak voor serveren; dan zien het er nog het mooiste uit!Serveer deze taart bij een goed kop thee, and you have a winner! Liefs, Shifra
30 Comments
Amy
Ohhh klinkt heerlijk. Frambozen zijn sowieso al super lekker natuurlijk!
Tessa
mmm die ziet er echt heel erg lekker uit! De foto’s die je ervan hebt gemaakt zijn al om op te eten! Leuk met die frambozen en witte chocola op de bovenkant!
x
Shifra
Thanks! :) X
Frauke
Mjammie! Ziet er héél lekker uit. Ik zou het lusten :D! De afwerking is ook erg mooi!
Daphne
Ik dacht echt dat dit super moeilijk zou zijn, maar het valt mee! Gaat op mijn lijstje, thanks!
Shifra
Het is echt een súper easy taart! Daarom vind ik het heel fijn om voor verjaardagen te maken, dan ben ik er niet zoveel tijd aan kwijt. :)
Diy's for you and me
Mmmm… Ziet er zo lekker uit!! En wat zien die taarten er toch altijd mooi afgewerkt uit bij jou!! :)
Lauriëtte
Dit ziet er heerlijk uit! Prachtige foto’s ook!
Sylvia Kuijsten
Nogmaals van harte gefeliciteerd, het ziet er heerlijk uit :)
Sarah - Tasting Lifestyle
Ziet er lekker uit! Nog een gelukkige verjaardag!
Shifra
Dankjewel Sarah!
Suzanne
Oeh wat ziet dit er prachtig uit!
nenacecilia
Die taart ziet er echt geweldig uit!
Meedoen aan mijn winactie Shifra! ^^
Manon
Oh van de week was er ‘s avonds op 24kitchen een programma met Jamie Oliver over toetjes! Toen gingen ze ook een Victoria Sponge cake maken en die zag er ook zo goed uit, ik bedacht me dat ik er ook een wilde maken (ooit), nou het recept is gevonden hoor :D
Shifra
Ha, wat een toeval! :)
Kim
Hmm ziet er heerlijk uit!
Mcdid
Ziet er lekker uit. En gefeliciteerd nog ;)
Dionne Knooren
Hmmm, ziet er heerlijk uit!
Lydia
Oeh, dat klinkt heerlijk, en het ziet er nog heerlijker uit!
FOOD by Dila
Oh my, wat ziet dit er goddelijk uit!
Marije
Wat een prachtige foto’s Shifra! :D Ik houd niet zo van spongecake, maar door deze foto’s zou ik er toch bijna een gaan maken haha. Houd het toch bij je bramen-kaneeltaart, oh wat is die lekker.
Marije
Oh en nog van harte gefeliciteerd! Hoop dat je een hele leuke dag hebt gehad :)
Shifra
Dankjewel Marije, het was een super dag! :)
Marcella
Hiephoephoera, nog gefeliciteerd jij! Supertaart weer, vast heerlijk van genoten!
Shifra
Dankjewel Marcella! En ja, het was heeeerlijk! Zojuist heb ik het laatste stukje gegeten, boehoe.. :(
Marcella
Je vindt vast weer een feestelijk moment om er weer eentje te maken ;-)
inspiredbylifee
OMGG dat ziet er lekker uit
nudelipsticks
Wauw, de taart ziet er echt heerlijk uit!
Pauline
Ziet er heerlijk uit zeg!
Trudy
Dat ziet er echt superlekker uit! Zo lekker, dat ik em binnenkort wil bakken als mijn vriend jarig is! Wat ik me nog wel even afvroeg: hoe bewaar je de taart? Het lijkt mij dat ie in de koelkast moet vanwege de slagroom, maar worden de taartlagen dan niet zompig?