Hebben jullie al iets bedacht voor moederdag? Aanvankelijk dacht ik aan deze chocolade, die ik een tijdje geleden maakte. Ik weet wat de favoriete ingrediënten van mijn moeder zijn en ik zou het heel leuk vinden om daar een chocolade van te maken! Maar! Ze let een beetje op met wat ze eet, dus om nu net in haar startfase met chocolade aan te komen zetten… Dus daarom wilde ik er een gezondere versie van maken. En dat kan heel makkelijk met yoghurt! Nu zul je misschien denken dat mijn moeder ook mijn blog leest en dus al weet wat ze zondag krijgt. Maar nee. Of jawel, mijn moeder leest mijn blog wel. Maar ze loopt altijd een paar dagen achter. Dus ik waag de gok dat ze ook nu zoveel dagen achterloopt dat ze het pas zondag leest. Ik zal het zondag aan haar reactie zien. (Ze kan écht niet jokken). “Genoeg over je moeder, meer over die yoghurt brokken van je, Shifra!” Yes, you’re right. Het werkt eigenlijk op dezelfde manier als ik in dit recept met chocolade deed.
> Bekleed een ovenschaal met bakpapier waarbij de flappen over de rand hangen. Vul de schaal met griekse yoghurt of (magere) kwark tot een dikte van ongeveer 2 cm en smeer glad. Stop erin wat je lekker lijkt (of in huis hebt). Fruit, noten, granola/muesli, chocolade, (suiker)confetti enz. Alles kan! Voeg wat zoetstof, vanille- extract of aroma toe om de zure smaak er een beetje uit te halen. Zet in de vriezer voor ongeveer 3 uur of tot het bevroren is. Snijd in stukken en serveer direct (het smelt snel!). En ik heb met nog wat meer lekkere smaken geëxperimenteerd! Ik vond kokos met aardbeienyoghurt heel erg lekker, maar pistachenoten is juist weer een hele bijzondere, verrassende smaak. De meest voor de hand liggende en simpelste smaak: aardbeien met framboos, was eigenlijk nog het lekkerst! Bessen met yoghurt vond ik ook heel lekker, en ziet er vooral ontzettend luxe uit. Alsof het fudge is. Oh, ik vind ze echt oprecht allemaal heel lekker, de een wat meer dan de ander. Net als bij chocolade. :) Zoals je ziet op de foto hierboven laat mijn yoghurtbrok die ik oppak al een afdruk achter op papier. Dit was na ongeveer 5 minuten, en toen begon het aan de buitenkant al wel een beetje te smelten. Het is een super verfrissende ijs-snack, die je moet behandelen als een ijsje. Direct uitdelen en opeten. Of wat ik nu heb gedaan: in stukken breken, in de vriezer leggen en af en toe er een stukje uitpakken. X Shifra
Sandra
Dat ziet er leuk en lekker uit. Moeite waard voor het uitproberen.
jeanine
Haha ik ben benieuwd of je moeder er achter gaat komen of niet. Wat een leuk en origineel recept dit, vooral die met die blauwe bessen lijken me echt yummie!
Frauke
Ohhh klinkt lekker! Ook leuk bijvoorbeeld om een heleboel ‘brokken’ (bestaat daar geen aantrekkelijker woord voor haha?!) op voorhand te maken en in te vriezen zodat je ‘s ochtends altijd een vers mixje klaarhebt. En om fruit nu een keertje wél helemaal op te maken voor het niet meer goed is haha. Een klein nadeel: ik heb geen vriezer. *oeps* Haha. X
Shifra
Oh, ik heb zo lang gesleuteld aan de naam. -_- Ik wist echt niet hoe ik het anders moest noemen. In het Engels noemen ze het yoghurt bark, (de bast van een boom), maar om het nu yoghurt bast te noemen… En yoghurt bark, dat zegt weer niets, dacht ik. En toen bedacht ik mij dat wij (ik weet niet of dat ook in België zo is?) chocolade in stukken “chocolade brokken” noemen. En eigenlijk klinkt dat ook niet lekker, als je er teveel over nadenkt. Zo zie je, ik heb echt dilemma’s hierover gehad! Haha! En oh wat jammer dat je geen vriezer hebt! :( Ik heb er zelfs twee, omdat ik het zoveel gebruik. Dan misschien een keertje maken bij je ouders in het weekend? :-)
Frauke
Haha ooh ik snap je issues. Soms klinkt het gewoon allemaal veel beter in het Engels ;)! Wij noemen dat trouwens ook brokken chocolade en nu ik erbij stilsta hoe raar dat klinkt wil ik even een andere naam bedenken! Goed idee, misschien doe ik het komend weekend wel gewoon :D. X
Kim
Jummm wat een super lekker idee! Gezond en kunnen snacken. Daar word ik zeker blij van!
Shifra
Ik ook!! Haha!;-)
Melle
Ik moet zeggen dat de titel ‘yoghurt brokken’ in eerste instantie niet heel lekker klonk maar ik was toch nieuwsgierig geworden. En het tegenovergestelde is waar, het ziet er echt lekker uit! En wat leuk om zoiets zelf te maken :)
Tessa
Oeh, dat ziet er heerlijk uit! Frozen yoghurt brokken (klinkt onsmakelijker dan het is he?) staan al een hele tijd op mijn to do lijstje en deze combinaties lijken me ook echt heerlijk! Bedankt voor de inspiratie.
Shifra
Ja, je moet maar niet teveel nadenken over de naam! Haha! Ik heb ook nog nooit iemand horen zeggen dat ‘chocolade brokken’ vies klinkt. Maar als je er over nadenkt…
Margot
Wat een leuk idee! Ik eet altijd yoghurt als ontbijt, maar dit ziet er wel heel lekker uit!
Melissa
Het is toch niet zo hard als echte waterijsjes toch? Maar het ziet er wel super lekker uit! En het is een keer iets anders dan normaal, maakt het nog leuker! :D
xxx
Shifra
Haha, nee dat gelukkig niet! :) Je kan er gewoon in bijten, omdat het niet alleen uit ijs bestaat (wat wel het geval is bij waterijs). En water kan tot steenhard bevriezen, maar yoghurt bevat minder water, dus dat niet. :)
Kim
Ziet er echt heel lekker uit! :) Net als anderen sprak de naam me in eerste instantie niet zo aan, haha, maar ik zou ook echt geen beter woord kunnen bedenken! Dan worden het ‘yoghurt hapjes’ of ‘koude yoghurt snacks’ en dat is ook weer zo tuttig, haha.
Liefs!
Shifra
Ohja, “yoghurt snacks” had ook nog gekund! Ik snap wat je bedoelt met tuttig, maar ik vind het wel beter klinken. Ik houd het in mijn achterhoofd voor de volgende keer! :)
Suuz van Laar
Dit is zooo ontzettend lekker! ik doe het ook vaak met Kokosyoghurt! En ik geef ze altijd de naam Frozen Berrie Rocks ;-) alleen dat kan natuurlijk niet met noten! hahaha!
Shifra
Oh, dat is ook wel een leuke naam!! Maar dat is dan wel weer Engels. Ik schrijf al best wel vaak dingen in het Engels, en daarom probeer ik het in de titels een beetje te vermijden. Tenzij het écht heel veel leuker staat. (Want stiekem vind ik Engels bijna altijd wel leuker staan.) Ik dacht ook nog aan Yoghurt rotsen (net als chocolade rotsen, of pinda rotsen), dus wat jij hebt maar dan vertaald eigenlijk. Maar dat vond ik ook niet zo mooi klinken.. yoghurt rotsen…
Manon
Die met aardbeien lijken mij lekker! yummy
Pauline
Wat lekker zeg! Hier had ik nog nooit van gehoord. Bedankt voor het delen!
Liefs,
Pauline
Ilse
Wat een goed idee om eens met yoghurt/kwark te doen!
En natuurlijk wel vertellen of je moeder het al eerder had gelezen.
Anneleen
Ziet er superlekker uit! Wat trek je toch altijd mooie foto’s! :)
Renate
Wat een tof idee zeg. Daar heb ik nog nooit van gehoord. In eerste instantie keek ik ook een beetje vreemd, maar na het lezen lijkt het me heerlijk. Voor het smelt probleem kan je ook ijsstokjes gebruiken. Scheelt weer vieze handen :D
Linda
Ohh wat ziet dit er vrolijk uit! Een tijdje terug heb ik eigenlijk hetzelfde gedaan, yoghurt gemengd met honing en ingevroren, maar dan in een ijsvormpje. Heerlijk!
Martina
Het resultaat ziet er goeeeed uit! Yum
Idhuna
Jeetje, wat lekker! Het ziet er echt goed uit! :)
lisa heleen
Dit ziet er echt mega leuk uit! Meteen zin om het eens uit te gaan proberen. Oh en wat een mooie foto’s, erg leuk gedaan :)
Femke
Wauw dit ziet er echt heerlijk en superluxe uit. Lijkt me top als een snack op een warme zomerdag.
Miriam
Dat ziet er echt heerlijk uit! Nog nooit van gehoord overigens…
Nina
Waaauw dit is echt het beste idee! Het lijkt me zo lekker, ik ga het vanmiddag maken :)