Vandaag deel ik een simpel, klein hapje met jullie: zalmkussentjes! Een hapje dat er chique uitziet (iets met zalm is eigenlijk gelijk al chique) en easy te maken is. Het enige wat je nodig hebt is bladerdeeg, zalm, crème fraiche en een paar takjes bieslook.
Snijd elk plakje bladerdeeg in negen vierkantjes en verwarm dit in de oven voor 10 minuutjes op 180 graden. Laat dit afkoelen. Snijd de zalm ondertussen in kleine plakjes. Pak de afgekoelde bladerdeegvierkantjes, leg hierop twee kleine stukjes zalm. Met een theelepeltje breng je wat crème fraiche aan op de zalm en maak je het af met een takje bieslook.
– Als je tijd wilt besparen, kun je de bladerdeegvierkantjes al eerder maken (zolang je dit afgesloten bewaart in een doosje). De zalmplakjes met crème fraiche leg je alvast opgebouwd in de koelkast. Stapel alles vlak voor het opdienen op elkaar, en alles smaakt nog heerlijk vers.
Geniet ervan! xo. Shifra
Els van Drie
Ziet er heerlijk uit Shifra. Leuke site hoor. Knap van je. Liefs
Fransien
Deze zalm hapjes zijn een heerlijke traktatie.
lisanneleeft
Oooh wat zijn de foto’s op jouw blog mooi zeg! :D
Dit ziet er heel erg lekker uit :)
Shifra
Lief! Dankjewel!