10 hoekbanken – to fall in love with

 

a cup of life (13)Als je kijkt naar ons huis zou je het niet zeggen, maaaaaaar volgens de planning en de to-do list is het einde van de verbouwing beneden in zicht (+1,5 maand). Maar dat is kaal, dus dan moeten er nog meubels komen, geverfd worden enz. Ik hoop heel erg dat we budget over zouden houden over een nieuwe bank. Ik ben nog steeds heel blij met onze blauwe bank, maar als je er nu op gaat zitten komt er letterlijk een stofwolk uit. En de stof van de bank is in de afgelopen jaren zo vies geworden dat ik ook geen moeite meer heb gedaan om hem schoon te houden hoor.  EN OKÉ, ik wilde gewoon een nieuwe bank.

Ik durf nog niet helemaal te hopen dat we ook echt bank-budget over houden (verbouwen en budgetten, aargh!),maar ik heb me al wel heel erg georiënteerd. Móchten we dan over een maand zien dat ergens een potje over  is…. En anders onthoud ik hem voor later dit jaar! Dit zijn de banken die ik op het oog heb.

a cup of life (14)Ik wil heel graag een grote hoekbank. Geen hoekbank met een ‘chaise longue’, dus een 2,5 zits met een lang stuk eraan, maar een 5-zits hoek! Onze woonkamer is nu groot genoeg dat dát kan! (#goals) I had nooit verwacht dit te willen, maar ik heb altijd een beetje haat-liefde verhouding met hoekbanken met een chaise longue. Je gaat er nooit met z’n drieën of vieren opzitten, maar hij neemt wel de plek in van zoveel mensen. En tegelijkertijd, hoe heerlijk is het om lekker languit voor de televisie te kunnen liggen. Dus ik snap dat ze verkocht worden.
En waarschijnlijk zou ik hem in de toekomst best nog eenkeer kunnen kopen, maar nu wil ik graag een grotere hoekbank. Dit zijn mijn favorieten!

1. Ik had hem online nooit uitgekozen; hij ziet er lomp uit op de foto, maar in het echt is dat een heel stuk minder. Het is zo’n lekkere plofbank met dikke kussens. Hij zit geweldig! Ik vind het alleen jammer dat hij aan de onderkant dicht zit. (Iemand ervaring trouwens met IKEA-banken? De prijsjes zijn zo leuk!)
2. Deze heeft wél pootjes!
3. Dit vind ik de allerleukste! (Maar ik twijfel of hij ook zo lekker en comfy zit? On the other hand, dit zou de perfecte balans zijn tussen een bank die niet alleen maar uitstraalt dat we stiekem elke dag bankhangen, maar ook kopjes thee drinken met ouders.)
4. Ik vind het leer wel stoer. :)

a cup of life (15)

5. Nog steeds een beetje chaise longue-gevoel, maar het is wel een 4-zits!
6. Met andere kleur poten?
7.
8.
9. Comfy, maar wel een stukje kleiner.
10.

En ik ben verliefd op zoveel banken van West Elm. Behalve dat ze dan een stuk duurder zijn dan ons potje en dat het in Engeland/Amerika zit.

Oké, mijn favorieten? 2, 3 & 10. Wat zijn jouw favorieten? EN heb je toevallig een grote hoekbank in je kamer staan? Bevalt het? :)  Ik hoop in oktober de woonkamer te kunnen delen mét bank, fingers crossed!
X Shifra

 

P.s Mocht je op zoek zijn naar een 2-persoonsbank, deze banken vind ik nog steeds geweldig en zijn vrijwel allemaal nog te koop! 

Comments

 1. Maaike

  Super leuk dit! Wel n tip: voordat je een bank van sofa company koopt moet je m echt uitproberen!! Ik vind alle sofa company banken geweldig maar heb in de showroom de enige die ik lekker vond zitten gekocht. Echt maar 1 zat lekker! :o

  • Shifra

   Oh echt wat jammer? Ze zien er allemaal zo leuk uit daar☺️ Ik zou überhaupt niet zo’n investering enkel op online foto’s durven doen 😱 deze is nieuw in de collectie zag ik, dus hopelijk zit hij ook nog eens lekker 😬 welke heb jij gekocht? :)

 2. Yvon

  Wij hebben hier ook een hoekbank en het bevalt ons nog steeds.
  Hij is zo groot dat je er ook beide languit op kan liggen………….;-)

 3. Else-Marie

  3 is echt heel mooi! En ik zou aan beide kanten voor een leuning gaan. Wij hebben maar aan 1 kant een leuning, waar ik nu echt spijt van heb! Die hoek gebruik je weinig, omdat het niet zo fijn zit..

 4. Joyce

  Ik zou voor 3 gaan. Mooi strak, lekker hoog op de pootjes en het lijkt alsof je er normaal rechtop in kan zitten, hangen kan altijd nog. Succes, ik hoop dat jullie hem al snel kunnen kopen.

 5. Michèle Van der Meide

  Ik vind 2 en 3 ook erg leuk! In het najaar gaat 1 van die twee in ons huis komen. Ten eerste omdat ze er leuk uitzien maar vooral ook omdat de volledige bekleding te wassen is…..en dat vind ik met kinderen en extra gastkinderen echt een pré!

 6. Marieke Charle

  Ook op zoek naar een grote hoekbank, dus dank u wel voorde inspiratie!!! Ik zoek ook zo’n bank als 3. Waar vind je die? (Zie nergens links staan ofzo).

 7. Wij hebben ook een hoekbank (wel een modulaire), hij is 4 meter breed (…!), en 2 meter diep of lang zeg maar, met nog een aparte hocker (dat is wel een onding overigens). In ons huis past hij perfect. Overigens zou ik me er niets van aan trekken dat je er niet met zoveel mensen op kunt zitten, want hoe vaak doe je dat nou? Voor die paar keer dat je een verjaardag of feestje viert? Wij vonden dat je daar geen bank voor koopt: die koop je voor de dagen dat je er zelf zit (of samen ligt, jeej!). En met de kids vind ik het ook helemaal fijn, die kunnen er ook heerlijk op liggen. Onze volgende bank wordt ook een hoekbank, dat weet ik zeker!

 8. TESSA

  prachtige banken , maar er staan geen prijzen bij. Waar kun je de banken bestellen?
  Ik ben er ook naar op zoek. Maar het is zo moeilijk!
  Past jouw Roomba stofzuiger er onder.?

 9. Love hoekbanken haha, kan nooit meer zonder denk ik. Ik moet dan ook veel liggen door Lyme maar als ik dan in de woonkamer lig voel ik me zoveel meer mens. Mijn moeder zei wel altijd tegen mij ‘koop alsjeblieft een bank met vaste kussens als je kinderen hebt, anders zijn ze overal en zijn ze nog smeriger dan je al had gedacht’. ;)

 10. Carolien

  Zoooooo dat zijn zeker bankgoals!! Ik vind ze supervet. Zou alleen geen leren doen, plakt aan je huid.

 11. Marije

  Jaaa, hoekbanken zijn fijn!! Ik ga er toch nog wat tips er tegenaan gooien. Je hoeft er natuurlijk niets mee ;)
  Er is straks een meisje wat: ja, gaat spugen & poepen op je bank. En later met banaan erop smeert, of ranja. Impregneer ‘m, of laat het doen. Scheelt je veel geld en schoonmaken (en huilen..) Hier een ervaringsdeskundige, met net nieuwe bank.
  En welke tip ik van heel veel moeders kreeg: geen losse kussens die eraf getrokken kunnen worden (zoals 4 en 7). Ziet er echt tof uit, maar kinderen vinden dat echt fantastisch. Zitten de kussens vast, kunnen ze het ook nooit doen. Win-win.
  Succes met kiezen :)

 12. Shamani

  Wij hebben een bank van Ikea. Wat ik echt een enorm groot pluspunt vind is dat je de gehele hoes eraf kunt halen (kost wel wat werk) en die dan vervolgens kunt wassen, jeej! Daarnaast zijn de hoezen in ons geval los te koop dus toen onze hoes begon te slijten en smoezelig werd hebben we een nieuwe hoes gekocht en leek het wel of we een nieuwe bank hadden; want nieuwe kleur en andere stof. Zo had ik voor 100 euro toch een geheel andere sfeer, echt fantastisch voor mensen zoals ik die 6 keer per jaar het huis veranderen. Daarnaast vind ik het ook wel prettig dat de bank niet een vermogen kost, is het toch wat minder erg als je weer eens je koffie over de bank laat vallen haha.

 13. Bianca

  We hebben 5 jaar geleden een hoekbank gekocht en ik vind het echt ideaal! Het past ook goed in de indeling van onze huiskamer. Ook de katten vinden het ideaal (lees: wij moeten maar op de grond gaan zitten want de bank is van hen 😂). We wisselen de zit- en rugkussens wel regelmatig om om hem mooi & stevig te houden. Een nadeel van onze (stoffen) hoekbank in de kleur zand is dat spijkerbroeken erop afgeven dus ik heb wat schapenvachtjes neergelegd.

 14. Es

  Als je niet van glijdende kussens houd zou ik niet de Kivik van ikea nemen… Wij hebben er een en de zitkussens blijven afglijden… Zelfs antislip en alles geprobeerd, maar helaas.

 15. Ik heb nu een jaar of 6 een ikea karlstad bank. Gróót voordeel vind ik dat je de hoezen gewoon in de was kan mikken (want kind, katten en zelf ook best klunzig…) En dat je – als je de kleur zat bent – niet direct een nieuwe bank hoeft te kopen, maar gewoon de hoezen kan vervangen. (Gaat alleen niet meer helemaal op, het model dat we hebben is uit het assortiment…) Ik vind ‘m nog steeds mooi en lekker zitten. Wel zakken de rugkussens nu behoorlijk in, dus die zouden eigenlijk een keer vervangen moeten worden. Maar goed, voor die paar honderd euro vind ik dat ie het heel goed houdt. Een volgende bank zou ik weer bij Ikea kopen.

 16. Ik vind hoekbanken ook mooi! Gezellig, omdat je er met veel mensen op kunt zitten, comfortabel omdat je in allerlei posities kunt zitten en liggen haha, en omdat het iets elegants heeft in de inrichting :)

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.