AARDAPPELKOEKJES

AardappelkoekjesOké. Ik geef toe. “Aardappelkoekjes” is nu niet bepaald een spannende naam voor een recept. Maar, het is echt een recept wat je gaat verassen! In eerste instantie dacht ik een soort rösti’s te maken, maar nee! Dit is lekkerder, beter en verrassender! Ze laten je aardappel op een hele andere manier proeven. AardappelkoekjesaardappelkoekjesRecept aardappelkoekjes voor 4 personen (gebaseerd op recept uit het kookboek Herfst)
750 g kruimige aardapelen
200 g bloem
1 ei
1 theelepel zout
1 theelepel nootmuskaat
zonnebloemolie

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar in ongeveer 20 minuten. Stamp vervolgens de aardappelen fijn* en meng dit met de bloem, eieren, zout en nootmuskaat. Kneed er een goed deeg van, en voeg bloem toe als het nog te plakkerig blijft. Strooi wat bloem op een bord, en leg hier de platte koekjes op die je van het deeg maakt. Verwarm 1/2 cm olie in een grote koekenpan en bak de koekjes aan beide kanten knapperig bruin.Aardappelkoekjes * Bepaal zelf hoe fijn je de aardappelen wilt hebben. Ik heb koos ervoor de aardappelen niet helemaal fijn te stampen, maar af en toe wat harde stukjes aardappel er tussen te laten zitten om de koekjes nog iets meer bite te geven.aardappelenrecrept aardappelen bakken, lekker aardappel, aardappelen anders De aardappelkoekjes zijn een heerlijk alternatief op de gewone aardappel en passen daardoor bij elke aardappel-maaltijd. Lekker makkelijk dus:)! Liefs, Shifra

Comments

 1. Ziet er lekker uit weer eens wat anders :). Aardappelkoekjes halen herinneringen in me naar boven aan vroeger haha, ik bakte dit soort koekjes maar dan met bijvoorbeeld ook geraspte courgette er doorheen, vaak met mijn oma. Wat maak je trouwens mooie foto’s van het eten!

  • Shifra

   Dat is wel een hele leuke afwisseling! Met geraspte courgette! Ik ga het snel eens proberen:) Thanks voor de tip! xx

 2. Mirthe

  Mmmmmm, ziet er lekkurrr uit. Snel maar eens die saaie aardappelen vervangen hiermee!!

 3. Renate

  Dit soort recepten kan ik altijd gebruiken :-)
  Wij houden echt niet van gekookte aardappels maar willen wel af en toe iets met aardappels eten.
  Leuk recept!

  • Shifra

   Oh wat leuk dat je dit nog even laat weten! Ik ben wel benieuwd naar je variaties! :)

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.