Citroenpasta

citroenpastaIk heb het gevoel dat ik de afgelopen weken veel pasta’s op mijn blog heb geplaatst. Maar deze zomer heb ik zoveel geëxperimenteerd met pasta’s! Ik kan wel recepten blijven plaatsen. Ik vind het zo heerlijk om s’ avonds buiten een simpele pasta te eten. Vooral ook doordat ‘simpel’ vaak betekent dat je maar kort in de keuken staat. Dit is er weer zo eentje. Heel bekend in Italië: citroenpasta! 
CitroenpastaJe moet echt van citroenen en hun zurige smaak houden, want deze pasta is zurig. Maar niet té, geen scheve bekken zuur.  En mocht je het toch té vinden als je het recept hier beneden op volgt, dan doe je er nog wat olijfolie of peper/zout bij. Net zolang totdat jíj hem lekker vindt!

Citroenpasta (voor 4 personen)

300 g linguini
3 el pijnboompitten
2 citroenen
75 g geraspte parmezaanse kaas
125 g creme fraiche
2 el  gehakte peterselie
3 el olijfolie
peper
zout

Breng een pan met water aan de kook en kook de linquini in ongeveer 10 minuten el dente. Laat ondertussen een koekenpan heet worden en bak vervolgens in een paar minuutjes de pijnboompitten bruin. Giet de pasta af en houd de helft van 2-3 kopjes kookvocht apart. Besprenkel de pasta met een beetje olie, zodat de pasta niet elkaar plakt. Rasp de schil van één citroen en pers allebei de citroenen uit. Doe het citroensap en de rasp, samen met de geraspte kaas, crème fraiche, olijfolie, peper, zout en kookvocht in een pan en laat een paar minuutjes koken. Mix de pasta er doorheen en laat nog een minuutje verder koken. Voeg naar smaak zout, peper of meer olijfolie toe (naar hoe zuur je de pasta graag wilt).

*De crème fraiche kun je ook achterwege laten om het wat lichter te maken. Ik vind het een lekkere romige toevoeging, maar op hele warme dagen laat ik hem wel eens weg.CitroenpastaIk schreef dit artikel de avond voordat ik naar Amerika vertrok. Ik heb dus géén idee wat voor weer het vandaag is en of er nog lekker weer aankomt.Ik hoop het, want naast dat ik jullie lekker weer gun, gun ik jullie ook lekkere zomerpasta’s om te eten. X Shifra

 

Comments

 1. Yv on

  Ik ga dit ook eens maken, want alle gerechten die je in je blog zet zijn heerlijk.

  En ja het is hier zeer vreemd weer, dan weer bloedheet en s’nachts zeer slecht weer, en nu is het maar 18 graden…………….;-)
  Ach niets vreemd voor Nederland.

  Hopelijk tref je in Amerika zeer mooi weer.

  • Shifra

   Oh, wat een gek weer! Maar niet gek voor Nederland nee. Ik hoop dat er nog wat mooie dagen aankomen daar! X

 2. Ik vind citroen zo nu en dan wel lekker, dus dit lijkt me ook nog best te doen, het ziet er in ieder geval weer erg lekker uit! :D

  xxx

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.