Crème brûlée cheesecake bars

Creme brûlée cheesecake bars (3)Ik ben gek op crème brûlée. Maar het is meestal niet iets wat je zomaar kant-en-klaar in de winkel koopt en als snack eet. Crème brûlée bestel je (ik) in een restaurant of je haalt het in huis om een speciale reden. Maar na Kerst heb ik geen speciale reden meer gehad. En vorige week ging ik uit eten en toen stond het menu ook nog eens vast. Maar ik heb een plan b: deze crème brûlée cheesecake bars. Dit kán als dessert, maar ook gewoon als lekkere snack. En dat is dus de perfecte reden om geen speciale reden te hebben om deze koekjes te eten!

Creme brûlée cheesecake bars

Creme brûlée cheese cake bars (voor 12 stuks)

400 g roomkaas
150 g bastogne koekjes (of biscuits)
50 g boter
125 g kristalsuiker + extra suiker om te strooien
3 tl vanille extract
2 eieren + 1 eigeel

Doe de bastognekoeken in een hakmolen en maal tot fijne kruimels. Smelt de boter en mix door de koek.
Vet een bakblik (20 bij 20 cm) in en leg bakpapier op de bodem. Verdeel het koekjesdeeg op de bodem en druk met de bolle kant van een lepel aan. Bak in een voorverwarmde oven van 175 graden voor 10 minuten. Laat afkoelen en maak ondertussen de vulling. Verlaag de temperatuur van de oven naar 150 graden.

Klop met een garde of elektrische mixer de roomkaas, suiker en vanille extract door elkaar. Voeg de eieren en eigeel toe totdat het goed is opgenomen. Giet de vulling over de de bodem en bak voor 35-40 minuten. Let er op dat je niet te lang bakt, de vulling hoort in het midden nog een beetje drillerig te zijn. (Te lang bakken is geen ramp, nog steeds heel lekker, maar iets minder romig.) Laat afkoelen op afkoelrooster tot kamertemperatuur. Zet vervolgens 3 uur afgedekt in de koelkast.

Haal uit de koelkast, bestrooi met een dun laagje suiker en laat met een brander het suiker smelten en karameliseren. Brand net zolang totdat de suiker begint te bubbelen. Het wordt dan vloeibaar en daarna gelijk hard.

Creme brûlée cheesecake bars (1) Creme brûlée cheesecake bars (2)Deze koekjes, eigelijk zijn het meer mini-gebakjes, zijn tot 5-6 dagen houdbaar in de koelkast. Enjoy! X Shifra

Comments

 1. Waaahh! Wat een lekker idee! Ik hou ook zo van creme brulee, maar vind zelf maken echt heel lastig. Heb al wel eens creme brulee soep (onbedoeld) gemaakt, hihi. Dit lijkt me echt heerlijk! Doe mij maar een stukje als ontbijt nu!

  • Shifra

   Misschien had je niet zo’n goed recept van de crème brûlée? Als ik het maak (niet zo vaak), dan doe ik het ongeveer op deze manier -> http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R424716/creme-brulee Ik zag dat er ook een video bij zat (dat vind ik soms wel fijn als dingen toch nog onduidelijk omschreven zijn), misschien dat dit iets is om de volgende keer te proberen?

 2. Oooh Shifra, wat doe je ons aan. Deze moet ik een keer proberen! Ik bestel creme brulee eigenlijk alleen maar in een restaurant. Maar nu ik dit zie wil ik dit maken!

 3. Yvon

  Dat ziet er heerlijk uit, ik ga dat zeker eens maken. Je kan onderhand zelf een boek om deze dingen allemaal te bakken gaan schrijven………….;-)

 4. Iris

  Wat een origineel recept! Ben erg benieuwd hoe ze smaken, ga ze binnenkort proberen!

 5. OMYYYY, dit ziet er zó lekker uit. Misschien volgend weekend maar eens ‘n poging doen. Ik ben ook echt crème brûlée verslaafd ;-D

 6. Lianne

  Ha Shifra,

  Kan het kloppen dat de bodem zacht wordt? Heb hem gisteren gemaakt en gegeten, de smaak was heerlijk! Dankjewel voor je recept!

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.