De babykamer verven (week 2)

babykamer verven week 2-4Een kamer wit verven is een van de aller saaiste klusjes. Béhalve als de kamer zo vergeeld is, dat het wit afsteekt en voelt als een nieuwe kleur. Ja, zonder overdrijven. De babykamer was dus zó geel. Elke streep die je op de muur zette zag je heel duidelijk zitten en gaf zoveel voldoening! De hele babykamer is nu geverfd en voelt zo lekker schoon en nieuw.

(dit is één van de eerlijkste, klussende foto’s van mij. Dit is de reden dat ik wil weten als er een foto wordt genomen, ik klus meestal met mijn mond open. Haha!)

babykamer verven week 2-4Vorige week deelde ik het plan van de babykamer (zie hier!). En daarin vertelde ik al dat ik één muur in de babykamer wil behangen en de rest wordt allemaal geverfd. Ik wilde niet exact dezelfde kleur van het behang ook op de muren, maar ik wilde wel dat de kleur er goed bij zou passen. Ik heb een hele stapel witte verfstaaltjes mee naar huis genomen en gezocht naar een witte kleur die goed past bij het behang. babykamer verven week 2-6Ik kwam uit bij ‘wit palmboom‘ (van Flexa). Hij matcht zó goed bij behang! En überhaupt is het een hele mooie kleur. Deze foto heb ik ‘s avonds gemaakt en dan lijkt hij door het natuurlijke licht dat binnenkomt iets blauwer. Maar in de ochtend (bij warm licht, kamer op het oosten) heeft hij een groene ondertoon en past hij nog beter bij het behang. Je ziet dat het niet zomaar een standaard witte kleur is, zonder het gevoel te hebben dat het echt een kleur is. Het is wit genoeg om het weer wit te kunnen nemen. Snap je wat ik bedoel?

(Ik praat deze week wel veel over wit hè? Ik kan ook geen wit meer zien voorlopig.) babykamer verven week 2-4Het kamertje hebben we in twee avonden samen geverfd. Ik verfde de randen en Hans voornamelijk het grote, zware rolwerk (zoals het plafond).
babykamer verven week 2-4Zie je die gele deur? Dat bedoel ik dus! Zo geel waren álle muren. En dan geeft het maximale voldoening om dit kamertje wit te verven. babykamer verven week 2-4Het kozijn heb ik in eerste instantie in dezelfde kleur wit (wit palmboom) geverfd, maar daar heb ik een beetje spijt van. Als ik namelijk een echte wit bij de verfkleur houdt, dan zie je hoe ver de kleur nog afsteekt van wit. En ik vind het juist wel leuk als het kozijn een beetje ‘popt’. Dus ik ga het kozijn nog een laag geven in een echte, pure wit. Net als de deur.

babykamer verven week 2-4Het behang zit inmiddels ook al op de muur en staat het zó mooi bij de geverfde muren. Dit weekend maken we zelf plinten en verf ik het raamkozijn (en hopelijk ook de deur.) Zie sneak peeks op mijn instagram account, @shifrajumelet, volgende week is dat allemaal klaar om hier te kunnen delen! Ik ben heel blij met deze 6-week-challenge, it keeps me on track.  :) Liefs! X

P.s Mocht je het gemist hebben, de komende 6 weken deel ik elke week progress van de babykamer met in week 6 het eindresultaat! Vorige week liet ik het designplan zien! (week 1)

 

Comments

  1. Mooi klusje! Het is inderdaad saai werk, maar het resultaat is altijd zo lekker fris :-). En ik vind die eerste foto helemaal niet verkeerd, niets mis mee.

  2. Saskia

    Vind het behang echt super mooi!!! Heel benieuwd hoe het is als jullie de muur behangen hebben. Heb me nooit gerealiseerd dat je met wit nog zoveel kanten op kon. Wat voor verf gebruik je voor de deur? Onze deuren zijn ook zo geel, maar omdat het een heel glad oppervlak is durf ik ze niet zomaar te schilderen. Ik ben bang dat het heel erg gaat strepen.

  3. Tessa

    Haha, die eerste foto. Mijn mond hangt ook altijd open als ik niet weet dat er een foto wordt gemaakt 🙈

  4. Mirjam

    Aah ik herken de wit-struggles! Wie had gedacht dat dat zo moeilijk kon zijn! Oh en ik ben benieuwd naar het zelf maken van plinten! #interiornerd Succes komende weken, het ziet er allemaal prachtig uit! You can be so proud :)

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.