Style it: 1 kapstok x 3 manieren

Tips om de hal in te richtenZouden we niet het liefste allemaal ons interieur elk jaar helemaal omgooien? Je leeftijd verandert, je stijl verandert en je wilt gewoon weer wat anders. Maar dat betekent niet dat je gelijk ALLES opnieuw hoeft te kopen. Zolang de basis goed is, kun je eindeloos mixen met accessoires naar andere stylen. Om dit in de praktijk te laten zien, richt ik vandaag op 3 verschillende manieren mijn hal in! Alles verandert op één ding na: de basis, de kapstok.
Tips om de hal in te richtenBoho
Dit is de relaxte persoon, die we allemaal ergens ons in hebben zitten. Alles hoeft niet perfect, lekker relaxed. Natuurtinten, rood en een pop of color: blauw, maken deze entree. Zorg ervoor, en dat heb ik bij alle kapstokken toegepast in deze post, dat je oog blijft rond springen. Maak gebruik van de hoogte én de breedte van de ruimte en hang op verschillende hoogtes en plekken spullen op. Zo blijft je oog rondspringen, omdat het elke keer iets anders interessants ziet. Buit deze hal uit met wat appels & eucalyptus en je hebt een herfsthal. Haal die spullen weg en je hebt nog steeds een relaxte, boho ingerichte entree. Tips om de hal in te richtenScandinavisch
Deze stijl moest ik er tussen stoppen, omdat deze stijl nog steeds zo populair is in ons land! En begrijpelijk, want dit ademt zoveel comfort, warmte en ontspanning. Ik heb deze hal minimalistisch gehouden met neutrale kleuren. Gebruik verschillend texturen en materialen om het interssant te houden en extra comfort te geven. Ik vind deze hal heel fijn omdat het zoveel kalmte uitstraalt. Maar ik mis een beetje de kleur en excitement van de bobo-hal. Tips om de hal in te richtenWinter wonderland
Deze hal is Scandinavisch met een beetje glam van kerst. De aardetinten van Scandinavisch en de gouden en blauwe kleuren van de Kerst en Winter Wonderland. Alsof het buiten een beetje naar binnen is gehaald. Deze hal geeft mij het meeste een thuisgevoel; alsof de hele familie thuis is. (Maar dat komt misschien ook doordat dit de drukste hal is.) 

Nu ik deze foto’s zo achter elkaar zie valt het voor mij extra op hoe de styling je gevoel beïnvloedt. En met wat voor gevoel je dus thuiskomt of binnenkomt! Als je zo iemand bent die altijd snel door de hal haast en het echt ziet als een plek om van binnen naar buiten te komen, dan daag ik je uit meer uit je hal te halen. Maak er een plek opzichzelf van, maak er een plek van waar je je meteen thuis voelt als je binnenkomt. Als je een hal goed inricht, geeft het zoveel warmte en comfort. Niet alleen voor je zelf, maar ook voor je vrienden en famille. Maak er meer dan alleen een functionele plek van.

Mijn tips:

– Doe iets onlogisch en totaal niet functioneel. Zoals de kerstballen, de bloemen, de schaar of het weefkleedje in bovenstaande foto’s. Iets grappigs of geks, dat de hal extra interessant maakt en gelijk iets over je zegt.
– Zorg dat je oog heen en weer blijft springen door op verschillende hoogtes iets op te hangen.
– Investeer in een mooi bankje
– Zorg voor goed licht.de-hal-inrichten-1OKE! Nu wil ik weten, wat is jouw favoriet? 1. Boho, 2 Scandinavisch  of 3 Winter Wonderland? Mijn favoriete is denk ik 3. Maar no worries, nummer 1 & 2, jullie zijn ook zeer welkom. X Shifra

 

 

 

 

Comments

 1. Ik vind dit zo leuk om te zien!!! Onze kapstop is een echte kapstok haha. Heel veel jassen, sjaals, tassen etc. Heel lelijk maar welfunctioneel in ons minihalletje. Mijn favoriet is de winter wonderland!

 2. Jose

  Heel leuk, echt… maar de roze en blauwe jas van de kids en 2 paar schoenen en wat overblijft is een functionele ipv gestylde hal😊
  Dat is zo jammer aan styling, het plaatje kloppend en harmonieus maken is 1 ding maar er dan met gezin in leven is heel wat anders.

  • Shifra

   Daar ben ik het helemaal mee eens. Zelfs hier, zónder kinderen, blijft het niet zo mooi gestyled hoor. En maar goed ook, mag ook wel lekker geleefd worden hoor. Maar ik hoor veel mensen (met kinderen) om mij heen niet meer hun inrichten en stylen, omdat het toch geen zin heeft en wachten ‘totdat de kinderen het huis uit zijn voordat ze hun huis en stijl weer terug krijgen’. Maar ik denk dat je daar een balans in moet vinden. Een hal die er perfect gestyled uit ziet, houdt geen rekening met een actieve familie die daar elke dag in de haast komt en alles neergooit. Maar je kunt zo’n hal wel toespitsen op jouw familie en behoeftes. Bijv. een kist neerzetten voor alle spullen die ze altijd neergooien. En zelfs de paar bijzondere dingen (zoals de bloemen of kerstballen) lijkt onmogelijk voor kinderen, maar ik denk dat het heel leuk voor ze kan zijn om daar mee om te leren gaan en te leren dat soort dingetjes te waarderen en respecteren.

   Dat gezegd hebbende, houd ik met mijn styling op mijn blog nooit rekening met kinderen – ondanks dat er wel veel lezers zoals jou zijn mét. En ook niet met mensen die een kleine hal hebben of helemaal geen hal. Maar ik laat zien hoe ik het doe, hoe moet volgens designregels of qua stijlen, en dat allemaal in de perfecte wereld. Niet om het té perfecte plaatje af te schilderen (ahum, in Snapshots op maandag zie je genoeg troep), maar om het hele plaatje als inspiratie te laten dienen voor jullie. Neem nooit een interieurfoto helemaal exact over, maar kijk naar je situatie en stijl en kijk wat je daarvan kant overnemen en toepassen op je huis. :) Als je het vanuit dat perspectief bekijkt, blijven interieurfoto’s leuk. En niet zo frusterend-onmogelijk. :) Liefs! X

 3. Heel tof, vooral Winter Wonderland! Zelf heb ik helaas niet echt de ruimte om zoiets in de hal te doen, maar jeetje wat ziet dit er allemaal leuk uit zeg!

 4. Tember

  Wow! Superleuke ideen. Boho is my favorite. Maar die schoenen die bij de twee andere foto’s staan zijn ook geweldig. Mag ik vragen waar die van zijn? :)

 5. Leuk! Ik ben echt van het Scandinavisch maar het Winder Wonderland vind ik ook wel wat hebben, nét dat beetje extra. Mijn hal is nog helemaal kaal op een kapstok na. Bedankt voor de inspiratie!

 6. Anne

  Mijn favoriet is denk ik nummer 2: Lekker rustig en praktisch voor een gang. Maar de derde is wel erg leuk voor rondom kerst.

 7. Zo’n leuke post! Ik heb momenteel geen ruimte voor een kapstok (alle jassen worden over een eetkamerstoel gegooid – heel handig en vooral een prachtig zicht…) maar ik bewaar de DIY voor mijn volgend appartementje! Is je salopette trouwens van Levi’s? Ik bedenk me net dat die ook ergens achterin mijn kast hangt en dat ik hem dringend nog eens moet aandoen. Staat je heel leuk!

  • Shifra

   Nee! Hij is van H&M! Maar als je er eentje hebt hangen, dan moet je hem heel dringend dragen ja! Hihi. Ze zijn nu hartstikke ‘in’, maar stiekem zitten ze gewoon vooral heerlijk en draag ik hem daarom bijna elke dag.

 8. Eline

  Ik kies voor de tweede! Echter wanneer je de jas/schoenen aantrekt van één van de drie, is er van de styling niet zoveel meer van over. En daarnaast moet je de juiste kledingstukken in huis hebben, precies passend bij die stijl.

 9. Ziet er mooi uit, maar bij mij hangt mijn kapstok vooral vol met jassen :p De schaar aan de kapstok hangen of een breiwerkje omdat dat zo leuk staat.. tja. Dan maar gewoon hopen dat je een beetje een oke kledingstijl hebt, waardoor je jassen vanzelf wel bij elkaar passen haha.

  • Shifra

   Tja, maar zo kun je natuurlijk over je hele huis denken. Je kunt ook je woonkamer alleen maar puur op praktisch inrichten, maar ja, een bloemetje op tafel kan ook wel héél gezellig zijn! En dat is hetzelfde met de kapstok. :) Maar je moet er een ook balans in vinden denk ik, wat je zelf belangrijk en leuk vindt!

 10. Lisa

  Ik word er heel blij van dit soort blogposts. Het kijkt zo lekker weg en ik haal er veel inspiratie uit. Dankjewel! Waar kan ik dat leuke mandje kopen (met het zwarte kleedje) en de gouden diamant die aan de kapstok hangt?

  • Shifra

   Lief!! Dankjewel! Heel leuk om te horen dat het zo gewaardeerd wordt! Ik vind het leuk om te doen en steek er graag veel tijd in. Het zeegrasmandje kun je kopen bij Dille & Kamille, maar ik heb hem gekocht bij Kindercompagnie. En de gouden diamant is van Karwei (maar wel al van vorig jaar! :( )

 11. Wauw, ze zijn allemaal zo mooi! Maar 3 is ook wel mijn favoriet, het geeft inderdaad lekker dat familiesfeertje weer! En ook gaaf inderdaad om er onlogische dingen bij op te hangen, die tip neem ik zeker mee!

 12. Ik vind de eerste stijl het leukste. Sowieso is de kapstok voor mij een soort jeugdsentiment. Ik vind hem zo leuk!!
  De hal bij mij thuis is vooral praktisch ingericht. Volgepropt met een kinderwagen, maxi-cosi en al onze jassen. Ik heb wel mijn best gedaan met mooie opbergdozen, een toffe spiegel en foto’s om er wat leuks van te maken.

 13. Wat indrukwekkend en mooi om te zien, ik blijf mij verwonderen over het styling talent waarover je beschikt. Echt geweldig!

 14. Een hal is inderdaad vaak heel praktisch ingericht, terwijl het juist leuk is om er een verlengstukje van je woonkamer van te maken. De binnenkomst is zo belangrijk, voor jezelf maar ook voor visite. Het is toch de eerste indruk. Ik word heel blij van dit artikel en vind alle stijlen mooi (ze hebben allemaal iets, vind ik), maar nummer 1 is op dit moment favoriet, lekker herfstig en ik ben gek op eucalyptus!

 15. De onderkant van Boho met de bovenkant van Scandinavisch. Mag dat ook? Hihi. Echt heel leuk om te zien, ik hou van kapstok foto’s op pinterest

  • Shifra

   Ah, wat lief!! (ik ga je nog mailen! Ik heb je mail gezien, maar ik ben er nog niet aan toegekomen om hem te beantwoorden! X )

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.