BIG update: de nieuwe woonkamerdeuren

verbouwing nieuwe deurenTwee weken geleden zag in je in deze post op de achtergrond onze nieuwe deuren al. Maar ik vond dat het een grotere, duidelijke update verdiende. Vooral omdat de deuren zó’n grote impact hebben op het huis! Het gaat dus om de deuren in de woonkamer naar de tuinkant toe. Hierboven zie je hoe het was! En you know how I roll, klik verder voor de NA-foto.verbouwing nieuwe deuren (1)En dit is dus na! Het is precies wat we wilden en nog mooier dan dat. Je weet hoe je altijd iets in je hoofd hebt, maar in werkelijkheid wordt het nooit zo mooi als dat je in je hoofd had gevormd? Dat heb ik dus vaak. Dus tegenwoordig houd ik er rekening mee dat het minder mooi wordt dan ik verwacht. En dan krijg je dus dat je echt heel enthousiast en tevreden bent met alles dat beter is dan wat je in je hoofd had gevormd. De deur is een stuk steviger en dikker dan voorheen. En dat voel je ook in het gebruik. Dit was dus  een deur met een raam ernaast (zie 1e foto) en het zijn nu twee openslaande deuren geworden.verbouwing nieuwe deuren (3)Maar dat is niet alles. We hebben alle deuren naar de kant van de tuin veranderd. In het midden zat een normaal raam. En helemaal links, bij de verzameling hout, zie je het deel dat vroeger de garage was. Daar zat voorheen een enkele buitendeur in, zoals rechts. verbouwing nieuwe deuren (4)En nu zijn het dus 6 deuren. Of officieel 4 openslaande deuren en 2 vaste deuren. De middelste 2 deuren kunnen niet open. In de toekomst kunnen we die heel makkelijk nog ‘open’ maken, maar het scheelde als ik mij goed herinner 300,- aan hang- en sluitwerk en arbeid om ze dicht te laten. Misschien dat we het ooit in de toekomst alsnog doen als achteraf blijkt dat het toch praktischer is. Maar nu leek het mij ook wel fijn dat juist alleen links en rechts open kunnen. verbouwing nieuwe deuren (6)De deuren kwamen in eerste instantie zonder ruitjes. Maar we hebben er losse roedes bij gekocht die mijn schoonvader afgelopen vrijdag op de ramen aan de binnen- en buitenkant heeft geplakt. Deuren met dit ruitjes erin kosten heel veel extra en nu heb je eigenlijk hetzelfde resultaat.

De eerste weken hebben we met de deuren geleefd zonder roedes en dat was ook heel mooi. (ik kon er even geen foto van vinden) Maar met ruitjes erin krijgt het huis zoveel meer sfeer en eigenheid! Het maakt de ruimte ook knusser en kleiner, maar het huis kan het heel goed hebben.

Het enige waar ik nog niet zo tevreden over ben is de deurklink, die zat er standaard bij. Ik wil die op termijn vervangen door een iets meer ouderwetse, maar nog steeds moderne, zwarte deurklink. verbouwing nieuwe deuren (7)En de verwarmingen gaan weg zodra we vloerverwarming hebben.

Ik ben ontzettend blij met de deuren! Het plan van de deuren bedachten we pas later, maar het is nu al één van onze favorieten updates aan het huis. Toen we onze verbouwingsplannen maakten en bespraken met de aannemer, woonde we hier nog niet en hadden we het huis nog maar kort 2 keer gezien. Pas toen we hier een weekje zaten begonnen we (nog) meer na te denken over het huis en de feeling die we erbij wilde. Als je binnenkwam in het huis keek je nu tegen “saaie” kozijnen aan en het leek ons heel mooi als juist die kant van het huis de focal point werd van de woonkamer. Met mooie, grote openslaande deuren en veel licht. Als je nu de woonkamer binnen stapt, wordt je oog gelijk getrokken naar de deuren. En dat is echt heel mooi! Ook was het huis hartstikke modern (gebouwd in 1992), dus we wisten dat we het niet zo midcentury konden maken als in onze vorige oude huis (met leuke toogjes!). Maar we hoopten wel weer iets meer sfeer in het huis terug te brengen met onder andere deze deuren.

Deze week vroeg ik op social media of jullie het leuk zouden vinden als ik meer zou delen over de kosten. Ik schrijf er nu bijna nooit over en af en toe krijg ik er wel eens een vraag over. En dat begrijp ik goed. Het zou mij ook helpen te overwegen of zo’n project haalbaar is voor mij en of het het waard is. Jullie reageerden heel enthousiast, dus ik ga meer delen over de kosten! Het is niet zo ‘chique’ om over geld te praten en natuurijk voel ik mij daar ook niet super comfortabel bij. Maar tegelijkertijd is het wel een stuk transparanter en zou ik het ook willen weten. En ik hoop dat jullie hierin ook respectvol mee om gaan zonder al teveel te oordelen hoe en wat we ons geld besteden. Het doet er niet toe of je begrijpt of niet begrijpt waarom wij geld uitgeven aan iets. Dat is niet waarom ik het deel. Dan blijft het een veilige omgeving voor mij om dit soort dingen te delen.

Op de kosten van de deuren waren we dus in eerste instantie niet berekend, het zat niet in het eerste plan. We hadden sowieso al 2 nieuwe deuren nodig voor de garage, maar 6 deuren was een flink aantal meer. We kozen ervoor om de kozijnen erin te houden (dus geen grotere of bredere deuren) en dat scheelde al in kosten. Gemiddeld kom je al snel op 5000-6000 euro voor dit soort deuren, maar onze aannemer wist een timmerman die het voor een stuk minder wilde doen. Inclusief de arbeidskosten van de aannemer kwamen we vervolgens op 3500 euro uit. Een héle goede prijs! We hebben er een tijdje over getwijfeld, omdat we niet op dit extra bedrag waren berekend. Maar het zou zoveel met het huis doen, dat dat het waard zou zijn om ergens anders weer op te bezuinigen. En ik ben zo zo blij dat we dit hebben gedaan. Het is een compleet ander, sfeervoller huis geworden.

X Shifra

 

 

 

Comments

 1. Ik vind het er echt heel erg mooi uitzien. Ja, het is veel geld, maar in dit geval snap ik dat je dat er voor over hebt gehad! Heb je dan straks eigenlijk alleen maar vloerverwarming in je woonkamer?

  • Shifra

   Yes! Alleen vloerverwarming op de hele benedenverdieping. Voor de gezelligheid wilden we nog een klein kacheltje bij het stuk muur tussen de middelste en de rechter deuren. Maar qua luchtafvoer zou dat niet praktisch zijn en daardoor een lelijke oplossing worden. :(

 2. Wauw Shifra, dat is prachtig geworden! Ik snap helemaal dat je er zo blij mee bent! En gelukkig wordt het bijna voorjaar en kan je lekker al die deuren openslaan en gewoon genieten van je eigen huis en tuin :-)

 3. Ziet er mooi uit, ik ben heel benieuwd naar het resultaat als alles af is! Ook ik ben heel benieuwd hoeveel DIY’s kosten. Over geld praten is niet chic als ht gaat om iemands inkomen, maar een simpel kostenplaatje aan het eind van iedere DIY post lijkt me super fijn!

 4. Wauw wat een tof resultaat zeg! Ook echt heel leuk dat jullie er deuren met deze kleur in hebben gezet. Ik snap dat je niet superblij bent met de deurklink, gelukkig kun je die makkelijk vervangen! Ik ben echt heel benieuwd hoe jullie huis er als totaalplaatje uit zal zien. Malou x

 5. Wat een verschil, echt heel mooi! Ik snap heel goed dat jullie er zo blij mee zijn! En heel interessant en nuttig om te weten wat dingen kosten inderdaad. Het blijft een lastig onderwerp, maar wel nuttig voor wie ook met dit soort dingen bezig is. Wij zijn ook met een huis bezig, dus ik vind het in elk geval erg interessant.

 6. Martine

  Het ziet er geweldig uit!
  Heel licht en tegelijkertijd ook heel gezellig.
  In ons vorige huis hadden we ook 3 openslaande deuren en het is waar dat iedereen die binnenkomt daar naar toe getrokken werd.
  Wij zitten momenteel midden in de verbouwing van ons nieuwe huis en ik begrijp jouw stukje waar je het over het geld hebt heel goed.
  Het is inderdaad “not done” om over de kosten te praten maar iedere lampje dat je laat ophangen of verplaatsen kost geld.
  Wat ik heb gemerkt is dat mensen in mijn omgeving steeds iets zeiden in de trant van “…..dan laat je daar toch gewoon openslaande deuren plaatsen…..” “……waarom haal je die inbouwkasten niet weg? Die nemen zo veel ruimte in…..”
  Net alsof het allemaal gratis wordt gedaan.
  Wij zijn niet handig en laten alles door een aannemer doen.
  Nou, dat kost heel veel hoor!
  Wanneer jij benoemd hoeveel het kost, dan krijgt men ook een realistisch beeld van zo’n verbouwing en welke kosten eraan verbonden zijn.
  En dat alleen de zon voor niets opgaat :-)

 7. Wat ziet het er prachtig uit, het maakt jullie huis zoveel warmer en luxer! En wat een ontzettend mooie kleur hout!

 8. Lija

  Het ziet er prachtig uit! En wat ik begrijp van nieuwe deuren is dit een hele geode deal. Sowieso is het resultaat zelfs nog wel een hoger prijskaartje waard

 9. Wauw, wat is het al mooi geworden! De deuren zijn prachtig geworden en met het zicht op het warmere weer is dit echt heerlijk. Fijn dat je zo open over de kosten wilt praten. Het is toch altijd gissen met een verbouwing en daardoor krijg je wel meer inzicht in dit soort dingen als je het zelf ook zou willen laten doen. Ik vind het leuk om met je mee te kijken in deze verbouwing! Dit soort artikelen zijn leuk.

 10. Evelien Coufreur-Blaauwendraad

  Wat PRACHTIG! en die prijs valt heel erg mee. Mijn moeder zou zeggen: “je hebt er voor meer dan €3500 plezier van” ;)

  oohh dit gaat echt op mn stiekeme verbouwing-voor-als-we-later-groot-en-rijk-zijn-pinterestbord. (ik woon op een plek met aan de achterkant een uitzicht van 10 km over de weilanden dus ik wil zoooo graag grote openslaande deuren :D

  • Shifra

   Haha! So true. :) (en wauw, jouw uitzicht beeld ik in achter mijn openslaande deuren! ;-))

 11. Ik vind dit zo, zo, ZO mooi! Echt wauw <3 Het is misschien een behoorlijk bedrag wat je ervoor hebt moeten neerleggen, maar ik vind het écht een goede deal en bovendien zeker het geld waard. Echt heel tof!

 12. Wauw, wat mooi zeg! Ik vind 3500 euro echt een behoorlijk bedrag, maar gezien de normale prijs vind ik dat jullie echt een mooie deal hebben weten te sluiten. Bovendien zul je hier echt járen plezier van hebben. Met zo een verbouwing denk ik dat je wat minder op de centen mag letten. Dus, groot gelijk dat jullie dit hebben gedaan!

 13. Wauw, ook dit ziet er weer super uit! Ik snap helemaal dat het de investering waard is, hier ga je ook zoveel plezier van hebben! Het maakt het huis echt uniek zeg maar, en dat is ook veel waard. Super om zo de vorderingen te zien hoor. Leuk dat je de financiele kant ook even belicht, dat maakt het overzicht compleet.

 14. Wat ontzettend mooi zeg. Het geeft het huis een hele gave uitstraling.
  Goede keus om dit te doen. En voor een goede prijs inderdaad. Helemaal geweldig.

  Groet, Jeanine.

 15. Ik vind het echt heel erg mooi, en eigenlijk vind ik 3500 euro niet veel geld voor mooie deuren. Ik neem aan dat er ook dubbel glas in moest omdat het wel buitendeuren zijn, dus dat tikt behoorlijk aan. Ik vind het juist leuk dat je over budget praat, juist voor een verbouwing. Dat laat ook een realistisch beeld zien. Ik vind het meteen een warme natuurlijke uitstraling hebben.
  Maar, waar ik wel meteen aan moest denken toen ik jullie deur/raampartijen zag: oh man man man wat een werk! Ik heb dus echt een hekel aan ramen lappen, en alleen al hierom zou ik nooit dit soort deuren nemen, (hoe prachtig ik ze ook vind!) want het is knetter veel werk om al die kleine ruitjes te lappen. Maar dat is mijn luie ik :D.

  • Shifra

   Inderdaad! 35000 is ook echt een heel mooi bedrag. We waren er ook heel blij mee! En haha, grappig dat je over het schoonmaken begon. Daar had ik van tevoren niet over nagedacht. Pas nadat mijn schoonvader klaar was dacht ik: oh ja, ze moeten ook schoongemaakt worden. Nu ben ik heel eerlijk niet zo ramen poetser hoor, maar mijn moeder vindt het heel leuk om te doen (ha, ik maak geen grap. Ze vindt dat echt leuk! Ik zal haar naar je doorsturen als je ooit deze ruitjes besluit te nemen ;-) ) Maar heel praktisch: er past niet echt een raamtrekker tussen de ruitjes, dus ik denk dat ik het schoonmaak met een spons en een zeem.

   • Neelke

    Hahaha je moeder is echt een topvrouw!! Ik ben ook niet zo’n ramenpoetser hoor, en als ik heel eerlijk moet zijn is het ook mijn moeder die hier als laatste de ramen heeft gedaan. :s

 16. Wauw, wat prachtig!! Wij hebben een oud huis (1913) en daar hebben de vorige bewoners om duistere redenen een donkergroene kunststof schuifpui in gezet….! Ons plan is dus ook om daar komende zomer eens goed te gaan investeren in openslaande deuren, en nu ik dit zie ben ik nog veel meer overtuigd!

  • Shifra

   Oh dat klinkt echt heel zonde. :( Lijkt me een mooie update aan het huis om ze te vervangen ja! Brengt gelijk de sfeer weer terug.

 17. Prachtig! Echt een enorm mooie verandering en upgrade van de ruimte door deze deuren en iedere cent meer dan waard!
  Opscheppen over uitgaven of inkomsten is niet cool, maar een verbouwingsproject volgen en een eerlijk kostenplaatje delen vind ik juist inspirerend en fijn. Dat verbouwen flink veel geld kost weet iedereen (denk/hoop ik) wel en smaken/stijlen verschillen nou eenmaal. De één zal meer investeren in een fancy kookeiland en de ander aan grote ramen of bijzondere deuren: hier hoef je jezelf niet over te verantwoorden en ik hoop dat je bezoekers hier ook respectvol mee omgaan. Ik vind het in ieder geval superinteressant om te volgen en tof dat je het inzichtelijk maakt en wilt delen! Misschien gaan we toch maar verbouwen i.p.v. verhuizen als ik dit zo lees ;-) (Nee, ben er nog steeds niet uit…)

  • Shifra

   Haha!! Heb je al wel eens huizen bezichtigd in tussen? Ik kan me voorstellen dat dat helpt. Wie weet wordt je wel hartstikke verliefd op een huis! En als het niet zo is, dan zit je nu dus gewoon hartstikke goed en ga je daar lekker verbouwen. (heel simpel gezegd.)

 18. Nienke

  Wat de kosten ook zijn (het is tenslotte jullie geld toch?!) Ik vind de deuren PRACHTIG!!!

 19. Michelle

  Prachtig! Zelf was ik niet voor de latjes gegaan, ik hou daar niet zo van, maar dat is persoonlijk natuurlijk.

  Ook ik vind het fijn dat je de kosten deelt. Zo krijg je een realistisch beeld of het mogelijk is voor een eigen project. Dan kan een ieder voor zichzelf beslissen of de kosten het waard zijn. Ik zou het voor kleinere projecten ook prettig vinden.

  Wat ik me trouwens ook af vroeg, hoe heb je de hoeveelheid verf berekend voor de trapkast? Heb je alle treden apart berekend en dat bij elkaar op geteld of een schatting gemaakt? (en hoeveel verf heb je dus gebruikt?:P)

  • Shifra

   Haha! Nou mocht je OOIT mijn huis willen kopen. De latjes kun je eraf halen hoor! ;-)
   Oh en wat betreft de verf. Ik heb gegokt. Ik heb 1l gebruikt voor de muren en 0,5 liter voor de trap. Maar achteraf had ik liever 1,5-2 L gebruikt voor de muren en 1-1,5 l voor de trap. :) Het scheelde dat het al een laag had en het goed dekte, maar liever had ik het allemaal nóg een extra laag verf gegeven en dat kon nu niet. (nu is het ongeveer 1,5 laag verf)

   • Michelle

    Haha, Mocht ik ooit een pot geld winnen :P

    De deuren geven, (met of zonder latjes) heel veel sfeer en licht. En eerlijk is eerlijk, met latjes herken ik inderdaad zoals hier al eerder gezegd wel meer jullie stijl in. Ik zit een beetje tussen jullie stijl en iets strakker/moderner.

    Nee, ik woon hier heerlijk. Ik zou heus wel dingen willen aanpassen, voor een droom huis, maar met mijn inkomen is dat niet haalbaar.

    De trapkast ga ik ook eens over na denken. Bij mij is het ook heel rommelig en zelfs wanneer het opgeruimd is. Nu heb ik er ook meer in staan dan bij jullie, maar dat het niet mooi afgewerkt is helpt natuurlijk ook niet mee!

 20. Sandra

  Mooi! De kleur van het hout is ook echt prachtig.

  Doen jullie ook nog latjes aan de buitenkant? Mijn persoonlijke mening is dat latjes aan beide kanten van het raam er zo veel mooier uitziet!

  • Shifra

   Ja zeker! Anders zou het heel nep lijken. Alleen als je van de zijkant kijkt (en goed zou kijken) zie je door het dubbele glas dat de ruitjes niet écht gescheiden zijn. Onder de close-up van de klink (5e foto) schrijf ik daarover!

 21. Anne

  Wat is het mooi geworden, zeg! Door de verandering van de deuren herken je nu al jouw stijl in het huis!

  • Shifra

   Ah wat leuk dat je dat zegt! In het begin had ik best wel moeite met onze stijl vinden in dit huis. Ons vorige huis paste qua bouw en stijl al veel beter bij onze stijl. En je kan niet zomaar een stijl aan een huis afdwingen, het moet ook passen bij het huis. Maar ik heb het gevoel dat we nu wel een tussenweg hebben gevonden; we proberen onze stijl aan te passen aan de stijl van het huis.

   • Anne

    Lijkt me inderdaad lastig als dat niet matcht samen. Maar dan is dit een goede oplossing, lijkt mij. En het wordt vast erg mooi allemaal bij elkaar!

 22. Tine

  Dag Shifra, ik woon zelf in een superstrak nieuwbouwhuis en ben normaal gezien niet zo voor ‘ramen in hokjes’, maar wat een tof en supermooi resultaat bij jullie!! Wat ik écht vind, is dat het zoveel persoonlijkheid toevoegt aan jullie huis. En je nieuwe deuren zijn zo ontzettend bepalend voor de look & feel van je woning, dat ik het bedrag echt vind meevallen. Tuurlijk is het een groot bedrag en even zuur als je dit van je rekening ziet verdwijnen, maar je moet het echt op lange termijn zien. Keigoeie investering!

 23. Een onvoorziene investering die wel een hele fijne sfeer toevoegt aan jullie huis.
  Ik kan me zo voorstellen dat de woonkamer dan ook echt het plekje is om lekker te zitten in huis, maar daar ook je visite te ontvangen.
  Fijn dat je er zo open over bent. Een verbouwing is niet niks. Dan merk ik nu we ons wel al gekocht hebben, eind van jaar gaan verhuizen met nu al de mogelijkheid om de wc te maken op de plek waar we hem willen hebben. Ook zo’n kleine ingrijpende verbouwing zal aardig wat kosten.

  • Shifra

   Ja bizar hè, verbouwen kost zoveel. Maar het scheelt dat het je eigen huis is, je haalt het er hopelijk ook weer een beetje uit. Ze zeggen vaak dat je 50% uit de verbouwing van je tuin, keuken en badkamer haalt in de verkoopprijs. Dat probeer ik een beetje in mijn achterhoofd te houden.. ;-)! En van die andere 50% ga ik HEEL erg genieten zodat het het waard is.

 24. Wat MOOI, het ziet er gelijk een stuk warmer en gezelliger uit! Een aantal jaar geleden verhuisden we met onze ouders ook naar een ander huis en daar was echt nog véél aan te doen. Uiteindelijk werden de kosten voor de verbouwing ook een stuk meer dan verwacht.. Volgens mij is dat vaak zo, als ik bouwprogramma’s op tv bekijk is het geschatte bedrag vrijwel altijd te weinig!

  • Shifra

   Heel eerlijk valt het bij ons tot nu toe echt heel erg mee. We hadden van tevoren een goed plan en alles klopt wel tot nu toe qua uitgaven. Deze deuren kwamen er nu extra bij, maar die hadden we in eerste instantie ook niet mee berekend. Maar eigenlijk was het budget ook op. Dus we hebben daarom nu ergens anders van afgesnoept. (Dus een andere keuze in huis gemaakt, die goedkoper uitvalt) En dat betekent dus eigenlijk dat het voor ons juist heel erg meevalt. We doen meer dan het aanvankelijke plan en de kosten blijven hetzelfde. (maar even afkloppen hoor. Het is nog niet af.;-))

   (p.s En het scheelt dat we zoveel zelf doen. Dan kan iets niet zo snel duurder uitvallen, want alle materiaalkosten hebben we zelf in de hand. En we zoeken soms net zolang door totdat we het kunnen vinden tegen onze prijs.)

   • Gelukkig maar! Hopen dat het zo blijft : ) Ben erg benieuwd naar het eindresultaat -ook al is het jou kennende nooit echt helemaal ‘klaar’ haha-.

 25. Wauw! Dit is echt heel mooi. Als de verwarming straks weg is ziet het er denk ik helemaal fantastisch uit. Ik vind het echt heel leuk om te lezen over jullie verbouwing en ben heel benieuwd naar de kosten. Het is leuk om daar een duidelijk beeld van te krijgen. Stiekem ben ik wel jaloers op jullie klusskills. Oooh, wat zou ik dat graag allemaal zelf kunnen!

 26. Elyne

  Wat prachtig, ik ben zò blij met dit soort posts. Om inspiratie op te doen, wat na te denken over onze eigen appartement, om te dromen van een eigen huis en ook om stiekem wat jaloers te zijn op al jullie ideetjes! Ben helemaal fan, en ook van het deel omtrent de kosten. Goed om zo goed voorbereid te zijn en zelf rond te neuzen!

 27. Ilse

  Wauw, wat een mooie deuren! Ik droom helemaal weg (en dan zo’n huis bij het bos of het strand en dan ruik je die geur en het uitzicht..).

 28. Shifra (en Hans) did it again, wow! Ik dacht eerst ‘oh nee toch geen latjes’ want de buren van mijn ouders hebben dat ook en het wordt er daar erg rommelig van, een beetje kitsch ook. Maar dit is zo classy en geeft direct zo’n enorme bonk karakter mee aan het huis. Heel gaaf! Nu nog benieuwder hoe de rest van jullie huis eruit gaat zien :)

   • Shifra

    Haha! Zo kijkt hij écht! Ik had de hele woonkamer verschoven en hij moet altijd even wennen aan veranderingen. Daarom had ik zijn mand maar laten liggen en staat die wel op alle foto’s!

 29. Heel gaaf! Fijn ook dat jullie langzamerhand alles aanpakken en niet alles overhaast in een maand klaar willen/hoeven hebben. Ik denk dat de kosten dan ook wel beter te spreiden zijn.

 30. Eline

  Wow, jullie hebben echt een mooie deal gemaakt ! 3500 voor de deuren en het plaatsen ervan is helemaal niet duur. Ik vind zulke deuren ook prachtig, en ben erg benieuwd naar hoe jullie alles verder gaan verbouwen. Zoals je zelf al zegt, het is toch een modern huis, dus helemaal mid century is waarschijnlijk te veel. Erg leuk dat je dit proces met ons deelt’:)

 31. Wauw, echt prachtig zeg! Tof dat je zo’n grote verandering aandurft. Ik snap best dat je daar even over moet nadenken … Maar echt een hele goede zet. Geeft inderdaad meteen meer karakter en, als ik het zo ziet, ook gelijk heel veel meer licht.

 32. Tamara

  Haha ik zag de deurklinken en ik dacht direct ‘vind ik niks voor shifra, snap niet dat ze die gekozen heeft’ en toen las ik nog geen 5 seconden later dat je ze wil veranderen. Verder vind ik de deuren echt fantastisch, het geeft je huis echt direct een hele andere look! Ben alleen wel benieuwd hoe lang ze aan de buitenkant mooi blijven, zal het niet snel verkleuren?

  • Shifra

   Nee! Het is geen tuinhuishout (het is beter hout) en vraagt het hetzelfde onderhoud als normale,massieve buitendeuren die wit gelakt zijn. Wij hebben ze nu al 2 lagen vernis gegeven, en dat is iets wat je moet onderhouden. Net als de witte lak.

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.