DIY persoonlijke deurmat (met video!)

Maak je eigen deurmatNu zijn er heel veel leuke deurmatten te koop, maar het is zó makkelijk en leuk om je eigen persoonlijke deurmat te maken. Mijn voordeur was heel kaal en ongezellig (ik overdrijf niet, mijn voortuin heeft zelfs een plantenziekte waardoor alles dood gaat.). Maar een nieuwe, frisse deurmat maakte veel meer verschil dan ik had verwacht. Het is niet alleen gezelliger, maar het lijkt ook gelijk een stuk chiquer. Ik laat vandaag in een VIDEO zien hoe ik mijn deurmat maakte!  Jahá, de video’s zijn even weggeweest, maar vandaag is er weer eentje! (ook als je niet van deurmatten of DIY’en houdt, de video zit vol gezelligheid.)

maak-je-eigen-deurmatDit heb je nodig:

– deurmat (ik kocht hem hier!)
– verf (die waterbestendig is als je hem buiten wilt leggen. Ik gebruikte deze, maar je kan ook lakverf gebruiken)
– sponskwast
– stickerpapier
– een tekst die je wilt afdrukken
– x-acto mesje
– snijmat


Bekijk de video voor de how-to. Mocht je hetzelfde design op je deurmat willen afdrukken, download dan hier mijn template.
Maak je eigen deurmat met deze video!Maak je eigen deurmat met deze video!Wat zou jij op jouw deurmat zetten? X Shifra

P.s Oh en ik ben ook heel benieuwd wat je van de video vindt! En vooral of je liever DIY in video of in geschreven tekst ziet. Een video maken kost heel veel meer tijd dan een DIY in tekst, maar ik heb wel het gevoel dat het iets toevoegt. Laat het me weten in de comments! X Shifra

Benieuwd naar de bloopers? Op mijn Facebookpagina deel ik deze week de bloopers van deze video! Like mijn FB-pagina, dan krijg je een melding! :) 

Comments

 1. Shif, dit is súperleuk! Ik ga ‘m meteen even opslaan. En ik vind juist de combinatie tekst én video heel fijn. Nu ben ik thuis dus dan kan ik meteen even het filmpje bekijken, maar als ik op mijn werk ben heb ik weer de voorkeur voor tekst. Of zadel ik je nu opeens op met nóg meer werk ;-)? X

  • Shifra

   En dan wil je ook de DIY nog in verschillende kleuren toch? Haha! Ik probeer wel zoveel mogelijk ook foto’s te maken (vandaar ook de ‘benodigdheden-foto’), maar alles ECHT dubbel. Dus de uitleg in foto’s én video zou ik idealiter ook willen. En dat heb ik ook wel eens gedaan (zie deze post -> http://acupoflife.nl/hoe-weef-je-met-lontwol/ ) Maar dat wordt echt heel veel werk, dan ben ik echt minstens 3 dagen fulltime aan deze post bezig (en dan kan het ik het dus echt maar 2-3 keer per jaar doen. omdat er ook nog ander werk is). En dat is ook de reden waarom ik het vroeg: vinden jullie video’s überhaupt wel leuk? Ik vind het heel erg leuk en helemaal niet erg om er zoveel tijd voor vrij te maken, maar jullie moeten het wel leuk vinden!

 2. Oeh wat leuk! En het filmpje ook! Ik weet niet wat ik leuker vind, op mijn werk kijk ik nooit filmpjes, dan lees ik liever tekst, maar nu vond ik het filmpje wel even leuk. Lastig! Ik ga deze DIY overigens niet zelf maken, want wij hebben al een fantastische deurmat met Takkie! (<3 Hema!)

 3. yvonne

  ik vind video’s en tekst allebei leuk. Als ik moet kiezen ga ik toch voor de video.

 4. Superleuk! Jammer dat een deurmat voor buiten hier gejat word, en binnen heb ik er al eentje. Ik vind DIY’s soms makkelijker in tekst. Bijvoorbeeld als ik naar een bouwmarkt/winkel ga om spullen te halen en dan nog even wil spieken… In een bouwmarkt/winkel een video gaan kijken vind ik een beetje awkward haha x’D Maar voor simpelere DIY’s vind ik videos erg fijn :)

  • Shifra

   Ja precies. Mijn uitgangspunt zijn ook echt de kleine, “simpele” DIYs, anders worden het hele lange video’s waarbij je alleen maar aan het heen-en-weer spoelen bent tussen alle stappen.

 5. Wat een onwijs leuk idee zeg! Wij zijn nu op zoek naar een huis met een heuse voordeur (i.p.v. een vercrackt trappenhuis) en als we die eenmaal hebben ga ik dit zéker doen! Echt heel tof!

 6. Oh wat een super leuk idee.. ik heb alleen een deurmat binnen en die van mij zou wel wat gepimpt kunnen worden! Ik ga even op zoek naar een leuke tekst.

 7. Super leuk! Ik zou mijn favoriete quote ‘home is where my heart is’ er op kunnen zetten, maar daar zou mijn vriend het wel mee eens moeten zijn ;)

 8. Ik heb helemaal geen deurmat nodig maar ik krijg ineens zin om er tóch een te maken, staat zo lekker Pinteresty. Ik vind de video superleuk en het voegt inderdaad wat toe. Je doet het ook echt hartstikke goed op camera.

 9. Ilse

  Wat is hij leuk geworden! Ik ga hem onthouden voor als ik ooit een deurmat nodig heb!
  En voor kleine diy’s een video en grote diy’s een tekst, mooie middenweg toch?

 10. Tine

  Hey Shifra, ik volg de anderen. Als ik stiekem op het werk surf, kan ik moeilijk je video laten afspelen (hahah) maar ik zou je filmpjes echt niet willen missen! Klinkt misschien raar, maar ik word steeds zo vrolijk van je bezig te zien! Al zou je een filmpje maken over je dakgoot ;-)

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.