DIY modern wall hanging (met IKEA onderzetters!)

DIY modern wall hanging (18)Vlak voordat ik op vakantie ging vond ik deze in de nieuwe ringen in de nieuwe collectie van IKEA. Nog voordat ik zag wat hun bedoelde functie was (pannenonderzetters, ook heel leuk!) had ik gelijk het idee om hier een ‘wall hanging’ van te maken. Geïnspireerd door de ronde geweven macramé wall hangings die je nu heel veel ziet (zoals deze).DIY modern wall hanging (22)

Wat je nodig hebt:
– IKEA onderzetters
– wit suede koord
– wit/crème-wit wol

DIY modern wall hanging3 (1) En zo maak je het!

Stap 1
Leg het koord op tafel en leg de ringen de twee ringen erbovenop.

Stap 2
Pak het uiteinde van het onderste koord vast en vouw het om de grootste ring naar boven om het vervolgens weer dóór de ring naar binnen te vouwen.

DIY modern wall hanging2 (1) Stap 3
Pak nu andere uiteinde van het koord (wat bovenaan ligt bij de kleine ring), vouw terug en vouw om de onderkant van de ring heen. Laat het recht onder de ring liggen.

Stap 4
Pak nu weer de andere uiteinde van het koord (wat beneden los ligt bij de grote ring) vouw naar boven, om de bovenkant van de grote ring. Trek hem naar het binnenste van de kleine ring, en trek hem vervolgens aan de bovenkant onder de rand door. Nu heb je als het goed is twee losse uiteinden aan de bovenkant en voor de rest zit alles vast.
DIY modern wall hanging1 (1)Stap 5
Vouw beide uiteinden nog een keer om de bovenstaande rand van de kleine ring heen, door ze terug naar binnen te vouwen en tussen de twee koorden bestaande heen te trekken.
Stap 6
Knip 24 touwtjes wol van 80 cm. Pak voor elke knoop twee touwtjes: leg ze tegen elkaar, vouw dubbel en knoop ze zoals we ook deden in stap 5. Herhaal deze stap totdat alle touwtjes op zijn. Knip ze aan de onderkant op gewenste lengte gelijk. En klaar!DIY modern wall hanging (15)DIY modern wall hanging (20)
Dit is een heel leuk project wat je zo in een middag maakt. En er zijn nog heel veel variaties op mogelijk! Zo lijkt mij een boho-versie met bruine veertjes en een bruin suede koord ook heel mooi! xx Shifra

P.s De kast is een IKEA-kast die ik gerestyled heb. Zie deze post!

Comments

  1. Wat tof Shifra. Ik had de ringen ook al gezien op het Ikea-event en had ook al bedacht dat je er veel meer mee kon dan alleen pannen op te zetten. Maar dit is wel heel tof!

  2. Supertof,geweldig leuk!! Een boho versie met veertjes lijkt mij ook helemaal ‘the bomb’ haha. Dit een een fijn projectje voor op een regenachtige middag.

  3. Wow! Leuk hoor haha, we zijn ondertussen een paar maanden verder. Maar het regent en ik zoek iets leuks om te maken. Via Jorian op Showhome kwam ik op je site. Ziet er erg leuk uit deze hangers!

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.