DIY pompom mand

pompoms makenWeet je die oldskool pompoms nog die je vroeger altijd maakte? Well, there BACK!
Al tijden wil ik een mand met pompoms versieren, nadat ik het zoveel online heb gezien (zoals deze!). Hebben we niet allemaal manden in huis die eigenlijk niet écht mooi zijn, maar wel heel praktisch? (zoals de wasmand!) Dit is een hele simpele manier om iedere mand een stuk minder saai te maken. Ik houd van zeegrasmanden, maar mijn gang kon nog wel iets grappigs/vroijks gebruiken! Dus ik besloot mijn mand te upgraden met pompoms!

Pompommand DIY-14pompoms makenBenodigdheden: wol – schaar – ijzerdraad -knipbektang

Ik heb van vooraf in verschillende groottes pompoms gemaakt, maar uiteindelijk vond ik de dikte van 3 vingers het beste passen bij mijn mand. Je kunt op verschillende manieren pompoms maken (met karton, een vork, een speciale pompom-maker), maar zo heb ik het gedaan! ->

Wikkel het wol om 3 vingers heen. Doe dit niet te strak zodat het straks nog makkelijk van je vingers af kan. Wikkel net zo lang totdat je het dik genoeg vindt (dit was bij mij 50 x.).pompoms makenHaal het wol voorzichtig van je vingers af en leg het neer. Knip een stukje extra wol af en knoop dit er precies in het midden omheen. Zorg dat  je het echt goed vast knoopt, desnoods een keer dubbel eromheen wikkelen, zodat het straks niet meer kan verschuiven.pompoms makenKnip een stukje ijzerdraad af en haal het door het vast gebonden touwtje in het midden, als een v. pompoms makenHoud het pakketje in het midden vast en knip aan de zijkant alle lussen door. pompoms makenPrik het ijzerdraad door het mandje heen en vouw het dicht aan de binnenkant. Herhaal dit 6 x totdat je een rij met pompoms hebt.
pompoms makenPompommand DIY-12Mijn mand staat in de gang tegen een muur aan, dus ik heb alleen aan de voorkant pompoms gemaakt. Maar het is ook heel leuk om de achterkant op precies dezelfde manier te doen! Of maak pompoms in verschillende kleuren!

Ik hoop dat je het een keer gaat proberen! Ik vond het een hele leuke en makkelijke diy om een keer in een middag op de bank te doen.  En nu ik eenmaal de pompom-smaak weer te pakken heb, denk ik dat er ook nog wel iets in de babykamer komt met pompoms. :)  X Shifra

Comments

 1. Wat een super leuke DIY! Lekker simpel, daar hou ik wel van!
  Voelt iets meer haalbaar voor mij, haha.

 2. Pom poms zijn zo leuk! Heb ik vroeger zo vaak gedaan, ik vind het effect op de mand ook echt heel erg leuk <3
  Liefs,
  Evelien

 3. OMG flashback naar mijn handarbeid op de basisschool! Ik kon dit soort dingen dus nooit voor elkaar krijgen… Het ziet er hartstikke vrolijk uit, dat wel!

  • Shifra

   JA!! Haha! Met een rond kartonnetje met een gat erin!! (bij mij waren de pompoms toen ook altijd ongelijk… -_-)

 4. Heel leuk gedaan! En zo lekker simpel. Dit is leuk om samen met de kids in de vakantie te doen. Een mooie slinger maken bijvoorbeeld.

 5. Zita

  Dat okergele kussen fascineert me zo dat ik die pompoms helemaal niet zie. Shoptip voor dit kussen?
  Overigens waren mijn pompoms ook altijd scheef. En dan knipte ik ze bij. En bij. En bij. En bij. En toen was het geen pompom meer.

 6. Mirthe

  Wat een super tof idee!! Ook heel leuk voor de babykamer ja! Waar zijn die kleedjes in de mand van? En de mand?

  • Shifra

   Plaids zijn van Søstrene Grene (huidige collectie)! En de mand is de zeegrasmand van Dille & Kamille. :)

 7. Fransien

  wij noemen dat pompoenen…….
  Een rond cartonnetje en daar een rond gaatje uit geknipt en dan maar wol er doorheen.
  Dan kreeg je een hele dikke pompoen.

 8. Ilse

  Ik heb dit zo vaak gedaan bij handenarbeid, mooie herinneringen haha. Ik ga ze binnenkort ook maar weer eens maken!

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.