Eerste trimester must-haves (voor preggos!)

a-cup-of-life-2-2Dacht ik in mijn eerste trimester nog dat een zwangerschap véél te lang duurt, besefte ik gisteren dat ik alweer op de helft zit!! Op Pinterest kwam ik een lijstje tegen met zwangerschaps essentials voor je eerste trimester met producten waar ik nog nooit van had gehoord. Dus het leek me leuk een eigen lijstje te maken! Met spulletjes die ik eerder niet gebruikte of niet eens kende. En nu kan ik niet meer zonder!

Zwangerschapsbenodigdheden

Tijdens mijn eerste trimester ben ik ontzettend moe en misselijk geweest. Mijn hele lichaam voelde uit balans; er verandert zoveel! Ik had hier wel over gehoord, maar dit was zoveel erger dan alles dat ik had gelezen. Ik wil nooit meer zwanger worden riep ik de hele dag. En nu ik weer in het tweede trimster zit, ik nog steeds niet die gouden beloofde bergen aan energie heb, maar me wel een stuk beter voel, vergeet ik alweer bijna hoe het eerste trimster was. Dus ik kan me voorstellen dat we misschien toch ooit nog een tweede kindje krijgen…

Oké, dit zijn de dingen waar ik niet zonder kon!

belly book
Ik ben helemaal niet trouw in het bijhouden van dagboeken, maar ik wilde wel wat schrijven en onthouden voor later. Dit boek is perfect. Je schrijft erin wanneer je wilt, lekker vrijblijvend. Overal staan vragen, zodat ik nergens over na hoef te denken, alsof je een ouderwets vriendenboekje invult. Met ruimte voor eigen tekst of foto’s.  Het is van week-tot-week opgebouwd, maar het is helemaal niet storend als je een week of meer overslaat. Met dat laatste heb ik vooral ervaring.

thee
Mijn favoriet thee (zoethoutthee) mag je nog maar heel beperkt drinken, dus ik moest uitwijken naar een andere thee. Ik wilde iets fris (mandarijn?) maar toch kruidig. Deze werd tijdens mijn zwangerschap een keertje opgestuurd en sindsdien ben ik het blijven kopen. Ik drink hem heel graag voordat ik ga slapen om wat rustiger te worden.

olie
Ik weet dat men er nog niet uit is of het werkt, maar just to be sure smeer ik mijn buik en borsten af en toe in. Ik ben er niet zo trouw in als dat ik zou willen hoor. Soms laat ik Hans mijn buik insmeren, zodat hij ook wat meer betrokken is en dat vindt hij heel fijn. Maar ik heb al heel wat striae van het afvallen en aankomen uit mijn puberjaren, dus ik heb het idee dat ik er wel aanleg voor heb en er nog wat bij komt.

slaapmasker
Ik slaap een stuk lichter. En normaal gebruikte ik het slaapmasker ‘s middags ook wel eens, maar nu kan ik niet meer zonder. Zelfs ‘s nachts, als het raam open staat voor de warmte. Lifesaver. Waar ik ook ben, ik slaap.  Hij zit standaard in mijn brillenkoker.

neusspray
Je weet dat ik heel allergisch ben en normaal slik ik daar medicijnen voor, maar die mocht ik nu niet meer. Ik kreeg van de dokter nu een slappe neusspray die veel minder goed werkt. Soms word ik midden in de nacht wakker van een volle neus en dan spuit ik snel met deze neusspray, op zoutbasis!

comfortable bh’s
oh mèn, dit had prio nummer 1 moeten zijn! Ik heb veel te lang doorgelopen met bh’s die allang niet meer paste, waardoor ik zo onnodig extra slecht in mijn vel zat. Shirtjes paste niet meer, en alles puilde gewoon echt uit. Aargh. Ik kon echt niet wennen aan mijn nieuwe borsten. Ik wilde nog proberen leuke bh’s te scoren, maar het comfortabele won het heel snel van het uiterlijk.

zure matten
Iedereen vraagt constant naar cravings en ik had er veel te veel. Maar zure matten bleven het langste hangen. Ik at een heel pakje zo achter elkaar op. Mijn cravings leidde er ook toe dat ik veel te veel aankwam en dat mijn huid slecht werd. Maar ik ben zwanger, okeee?

netflix
de meeste dagen had ik geen energie en was ik te misselijk om maar iets te willen of doen. Vaak zette ik netflix aan en trok het na een kwartiertje pas echt mijn aandacht en kon ik alles een beetje vergeten.

zwangerschaps apps (who’s your daddy )
het is zo verslavend om te volgen hoe groot de baby nu is. Hans heeft de ‘who’s your daddy’ app, waar ik nog het meest fan van ben. Die geeft Hans dagelijks tips en benadert alles op een mannelijke manier. Zoals ‘boek haar een massage’ ‘ze heeft altijd gelijk’ ‘ doe één huishoudelijke taak waar ze een hekel aan heeft’. En Hans doet het vaak nog ook!

zoogcompressen
oké, dit is een van die zwangerschapskwalen waar ik nog niet van had gehoord. Maar als het ook maar een beetje te koud is, hoe ingepakt ik ook ben, dan prikken er honderden naalden in mijn borsten. Aargh. En het duurt heel lang voordat ze weer zijn opgewarmd met een kruik. Op een forum las ik dat zoogcompressen in een bh zouden helpen. Ik was heel sceptisch, want een extra laag kleding werkte ook niet. Maar JA, het werkte! Ik kan nu veel langer buiten lopen, zonder pijn. Zelfs op een koele zomeravond had ik last, maar dat is nu voorbij! (hoor je mijn Tell Sell intonatie?)

zwangerschapsleggings
deze had ik veel eerder moeten kopen. Maar ik wilde nog niet. Wat een verschil. Gewoon iets wat écht lekker zit.

lippenbalsem
drogere lippen schijnt ook een zwangerschapssymptoom te zijn. Hoeveel water ik ook drink, ze blijven droog. Deze had ik al bij me, maar nu check ik écht of ik het bij mij heb. Must-have.

Wellicht helpt dit lijstje! Wat waren of zijn jouw must-haves?  X Shifra

 P.s Mocht je het gemist hebben, ik schreef hier hoe ik het eerste trimester heb ervaren van maand tot maand! 

 

 

Comments

 1. Zoogcompressen heb ik nooit gebruikt. Maar ook niet veel last gehad van mijn borsten eigenlijk. Maar Netflix en zure matten… YEAHH!! Hele zwangerschap door ;-)

 2. Who’s your daddy lijkt me echt fantastisch. Is ‘ie er ook gewoon in een ‘husband’ variant? Ik heb namelijk al een kind, maar ik vind dat ik dat nog mag inhalen omdat ik die app helemaal niet kende :-D

 3. Lisa

  Ik had, behalve een paar nieuwe beha’s en inderdaad vanaf het 2e semester wat andere leggings/broeken, echt niks nodig en nergens last van. Geen cravings, niet misselijk, niks. Ook geen zwangerschapskleding, want die vond ik vaak heel lelijk en bloemetjesjurkachtig. Gewone tricot jurken en shirts vond ik veel leuker, die rekken wel mee. Ik heb ook niet gesmeerd tegen striae of iets en toch streeploos de finish behaald. Lucky me? Heel veel succes en als ik je 1 ongevraagd advies mag geven: slaap slaap slaap nu het nog kan.

 4. Daisy

  Sultana’s! Ik kreeg op de gekste plekken ineens honger dus die neem ik overal mee naar toe!

 5. Oeh, wat intrigerend dit. Ik ben niet zwanger, maar zou wel graag willen, dus alle voorbereiding is meegenomen ;)
  Voor die allergieën heb ik misschien iets handigs voor je: een neti pot! Mijn vriend heeft last van stof en heeft er heel veel baat bij om er iedere avond mee te spoelen. Ik weet niet zeker of ik hier een link mag plaatsen, maar als je op mijn site even zoekt op ‘neti pot’ dan vind je het artikel wat ik er laatst over schreef. Wie weet kan het je helpen!

  • Shifra

   Jaaaaa, die heb ik! Haha! Ooit in Amerika gekocht waar die heel veel populairder is dan hier (tenminste, ik hoor hier er nooit iemand over). Grappig dat je die ook gebruikt!

 6. Die zoogcompressen, bijzonder!! Ik had die echt past nodig na mn zwangerschap. Leuk lijstje! Ik ben ook fan van zwangerschapsleggings. Ik heb die echt ook nog maanden na mijn zwangerschap gedragen. Ik denk dat op mijn lijstje echt friet had moeten staan. Veel te veel van gegeten…

 7. Slaapmasker ga je nog heel veel nodig hebben inderdaad. Een goede voor op de lijst. Vooral in mijn derde trimester kon ik niet meer zonder. De leggings zitten zoveel beter dan de broeken, die blijven toch een beetje drukken op die blaas 😱 Zeker nu de buik goed gaat groeien. Hetzelfde geldt voor de beha’s, beugelbeha’s vond ik een crime. Ik had eigenlijk maar een lekker zittende beugelbeha en die had ik gekocht bij een Spaanse lingeriezaak, de rest vd tijd droeg ik voedings- of sportbeha’s. Smeren deed ik niet trouw en ik heb er gelukkkig geen straie aan over gehouden. Alleen misschien een raar plekje boven m’n navel. Maar who cares, ik heb een baby 9 maanden gedragen en gebaard.

  Mocht je last van dikke enkels en voeten krijgen koop dan lekker zittende slippers waar je zo inglijd en misschien een maatje groter dan normaal. Kussen ‘s avonds in bed onder je voeten helpt ook hiertegen. Verder is mijn tip: draag je buik met trots!!! 💋💕 Verwen jezelf en doe rustig aan.

 8. Yvon

  Een goede olie voor mijn lichaam heb ik altijd gebruikt, en ook naderhand goed corrigerende bh’s.
  In mijn zwangerschap bestonden er nog geen zwangerschap leggings.
  Doe gewoon wat het beste voor jezelf is. Een fijne zwangerschap verder.

 9. Linda

  Hi, ik heb nog een kleine aanvulling voor het striae-probleem. Ook ik heb in m’n puberjaren zebrastrepen opgelopen maar tijdens mijn tweelingzwangerschap juist bijna geen, heel fijn! Ik heb destijds m’n huid wel veel ‘gerold’. Je neemt de huid van je buik tussen duim en wijsvinger en je rolt als het ware het weefsel los. Het klinkt wat vreemd nu ik het opschrijf maar het is het proberen waard. Zo’n 10 maanden na mijn bevalling kon ik weer blij in m’n bikini. Ook nu ik zwanger ben van de derde (ik loop een week of drie voor op jou) ben ik weer aan het rollen en het lijkt ook wel te helpen tegen de buikjeuk die me af en toe overvalt.
  Succes!

  • Shifra

   Oh wat een goede tip! Dankjewel!! Ik ga het gewoon proberen! Iemand had mij ook als de tip van wisseldouches gegeven (maar dat is vréselijk met mijn overgevoelige borsten op dit moment!) en te knijpen in je huid. Dus verschillende plekken je huid vast pakken en er dan in knijpen. Dat schijnt goed te zijn voor de doorbloeding! Leuk dat we zo dicht op elkaar zitten!

   • Linda

    Op het moment ‘wisseldouche’ ik nu alleen m’n benen omdat het voor de rest van m’n lijf te shocking is haha. Ik doe dit vooral in de hoop dat ik daardoor straks niet met van die enorme dikke enkels de zomer door moet waggelen. Nog een beetje gracieus de zwangerschap door proberen te komen.

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.