Gezonde pittige pizza met ricotta

slanke pizza, gezonde pizza, Deze pizza staat al een tijdje op mijn lijstje om te delen, omdat ik er zó enthousiast over ben! Dit is de pizza die ervoor gezorgd heeft dat ik weer pizza eet! Laat het me uitleggen. Ik houd van pizza. Maar als ik moet kiezen tussen frietjes of pizza (ja, dat zijn echte keuzes hier in huis), dan wordt het toch altijd frietjes. Als ik dus ongezond eet, wordt het friet. De enige oplossing om dus de pizza nog in huis te krijgen, was dus een gezonde pizza maken! En dat is heel erg gelukt. Hij is zó lekker! Zo lekker, dat hij soms, heel soms, zelfs kan winnen van de frietjes!  slanke pizza, gezonde pizza, recept slanke pizza, afvallen pizzaDe pizza is licht pittig en romig door de twee kazen (mozzarella en ricotta). Een hele lekkere balans!

Gezonde pittige pizza met ricotta (2-3 personen)
2 volkoren pitabroodjes
2 el pesto
5 el tomatensaus (ik gebruik deze)
1/2 aubergine
1 rode peper
1/2 bol mozerella
2 tomaten in schijfjes gesneden
40 g rucola
125 g ricotta
basilicum
peper
zout

Snijd de pitabroodjes doormidden. Meng de pesto met de tomatensaus en besmeer de helften met de saus. Snijd de aubergine en rode peper in schijfjes. Verhit een grillpan en rooster de groenten in 3-4 minuten (met een beetje olie) beetgaar. Snijd de mozzarella in schijfjes en verdeel dit over de broodjes. Doe hetzelfde met de groente (de peper, de tomaten en de aubergine). Beleg als laatste de pizza’s met de ricotta en breng op smaak met de kruiden.

Calorieën: 245 per pizza (dus per helft).
(Als lunch voldoet één pizza’tje voor mij, maar ‘s avonds eet ik vaak 1,5 of 2 pizza.) slanke pizza, gezonde pizza, recept slanke pizza, afvallen pizzaBak de broodpizza’s in 10-15 min. gaar in de oven op 200 graden, totdat de kaas gesmolten is. Leg ze op borden en verdeel de rucola erover. Ik hóud van ruccola op pizza! slanke pizza, gezonde pizza, recept slanke pizza, afvallen pizzaslanke pizza, gezonde pizza, recept slanke pizza, afvallen pizzaMet dit recept kun je natuurlijk heel erg variëren. Ik zal de komende weken een paar favoriete variaties op mijn instagram-account delen! Liefs! x Shifra

P.s Als je het recept maakt en je vindt het leuk om met mij te delen, gebruik de hashtag #acupoflife! Als je enkel mijn instagram-naam tagt, schuift de melding soms nog voordat ik het gezien heb namelijk al weer naar beneden. :( Ik vind het leuk om jullie pizza’s (en andere recepten) te zien!

Comments

 1. Hannah

  Dit ziet er zo LEKKER uit! Ik sla het recept meteen op! Dankjewel voor het delen!

 2. Dit doe ik vaak al onbewust omdat ik pitabroodjes nooit fatsoenlijk kan eten. Ik maak er dan altijd een pizza van, maar de ingrediënten zijn dan natuurlijk niet in de oven geweest. Ziet er heerlijk uit, dit ga ik zeker eens maken!

  • Shifra

   Vaak wordt er alleen aan shoarma gedacht, maar je kan echt heel veel met pitabroodjes ja! Ik ben benieuwd wat je hier van vindt. In de oven is het echt net pizza!

 3. Dat ziet er heerlijk uit. Ik wil ook nog een keer pizza maken. Dat is veel lekkerder als gewoon uit de diepvries haha.

 4. Tessa

  Hij ziet er zoooo lekker uit! En dat voor zo weinig calorieën! Ik ga het proberen! Leuk trouwens dat je de calorieen erbij vermeld. Vaker doen, geeft bij mij vaak de doorslag of ik het recept maak.

  • Shifra

   Dat heb ik ook! Soms staat er bij een recept ‘gezond/slank’, maar dan wil ik graag weten in hoeverre dat ook echt gezond/slank is! Voortaan plaats ik het aantal calorieën bij de gezonde/slanke recepten. :)

 5. Oh, wat een leuk recept! Ik krijg helemaal zin in zomer en dat ik dit dan lekker buiten in de tuin ga eten. Ik bewaar hem hoor, thanks!

 6. Klinkt en ziet er ontzettend heerlijk uit! Dit ga ik zeker een keer maken! Helaas heb ik nu geen van alle ingrediënten in huis anders had ik het nu gemaakt want ik heb helemaal trek gekregen van je artikel met mooie foto’s! <3

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.