TOMATEN-GORGONZOLA PASTA

DSC_0291 (1)Ik ben gék op kazen. Oude kazen, schimmelkaasjes, Port Salut, Brie, Camembert – noem het maar op! Zo heerlijk zacht, smeuïg en vol van smaak. En heerlijk op een toastje, of gewoon uit de vuist, of op een boterham, of  door de saus, of of of. Goed, mijn kaasfetish (nu klinkt het gelijk heel vies), mijn kaasverslaving (beter:)) mag duidelijk zijn. Oh en wacht, ik vergeet nog te zeggen dat ik natuurlijk nooit het blokje kaas bij de kaasafdeling in de supermarkt over sla. Enkel geitenkazen en nagelkazen trekken mij nog niet zo.

Gorgonzola ingredienten
Maar mijn man houdt daarentegen enkel van jonge kazen. Dat is  erg lastig tijdens het kaasfonduen bijvoorbeeld (want dit doen mijn ouders altijd met oude kaas). Dus ik ben op zoek gegaan naar een kaas waarvan ik een pastasaus kan maken om te proberen of hij dat wel lekker vindt. Op internet kwam ik erachter dat je van gorgonzola, een blauwe schimmelkaas, heel goed saus kan maken! Perfect. Let’s give it a try! DSC_0298
Gorgonzola pasta voor 2 personen
250 gram tagliatella (pasta)
200 gram Gorgonzola kaas (in de Aldi is er een goedkope variant te vinden van deze kaas)
300 gram schnitzels (of gewoon 2 schnitzels)
400 gram verse bladspinazie
2 blikken gepelde tomaten
2 theelepels gedroogde rozemarijn

Kook de pasta. Snijd ondertussen de schnitzels in stukken en bak het vlees in een hapjespan met olie. Haal de schnitzels er na het bakken uit en en leg deze op een stuk keukenrol. Bak de kaas in een minuutje of twee in het bakvet totdat het helemaal gesmolten is. Roer de gepelde tomaten erdoor en druk de tomaatjes met je spatel een beetje plat. Nu kan de spinazie door de saus. Voeg de schnitzel toe en verwarm dit nog een paar minuten wat rozemarijn, peper en zout aan toe.DSC_0282DSC_0314 (1) Én wat vond hij het lekker. :) En ik ook! Je krijgt niet zo heel veel saus, maar daardoor wordt de kaas ook niet al te overheersend. Yaaay, ik vind het helemaal leuk, kaassauzen! Snel maar eens met andere kaasjes aan de slag. Liefs, Shifra

P.s Ik besef me nu pas dat het de eerste keer is dat er een foto van mijn man te zien. Bij deze, aangenaam! Dit is Hans, mijn man. Die nu ook van Gorgonzola-kaas houdt.

Comments

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.