HANGENDE SPIEGEL D.I.Y

Maak je eigen hangende spiegelOndanks dat ik een ienie-mienie-toilet heb, heb ik al heel wat uurtjes daar door gebracht. Om te klussen bedoel ik natuurlijk! Dit weekend was mijn toilet dan eindelijk klaar, en werkte ik gisteravond aan het laatste missende ding: de spiegel. Ik wist eigenlijk niet zo goed wat ik wilde, want wat voor spiegel hang je nu eigenlijk in het toilet? Maar toen ik pas in een online webshop een spiegel met touw zag, wist ik meteen wat ik wilde! Een spiegel beplakt met touw dus! Het touw komt zo weer heel mooi weer terug in de hangende planten. Binnenkort een toilettour, maar eerst mijn zelfgemaakte spiegel!

Maak je eigen hangende spiegelBenodigdheden: lijmpistool (met lijm), een spiegel (mijne is 35 cm) hello Shifra, 10 m henneptouw (ik kocht dit bij Stiggelbout Slagwerk) en -wat niet op de foto staat- vlasdraad, een schaar en houtlijm!
Maak je eigen hangende spiegelDit is hoe ík het heb gedaan! Je kunt het doen zoals ik, maar achteraf sloeg ik mijzelf een beetje tegen het voorhoofd, want het had nog veel makkelijker gekund. Beide methodes kunnen hoor! Ik laat zien hoe ik het heb gemaakt en onder aan de beschrijving leg ik nog even kort uit hoe het makkelijker kan!*
1. Maak de spiegel goed schoon en lijm met een lijmpistool lijm op de spiegel. Leg in een cirkel touw op de spiegel en werk zo de gehele spiegel rond. De lijm droogt heel snel, omdat de spiegel koud is (een spiegel kan heel goed warmte geleiden). Ik heb gekozen voor 10 rijen.
2. Knip 10-15 losse stukjes vlasdraad van 20 cm.
Maak je eigen hangende spiegel3. Smeer op het deel waar je het vlasdraad wilt plakken houtlijm en laat dit 2 minuutjes intrekken. Druk één voor één de vlasdraadkoordjes tegen het plaksel aan, en laat dit onder druk (van bijv. een zwaar bord) een uur drogen. Vouw vervolgens alle koortjes om de spiegel naar achteren en lijm deze met het lijmpistool tegen de spiegel aan.
4. Knip vervolgens een stuk henneptouw van 40 cm en plak deze met een lijmpistool tegen de achterkant van de spiegel precies over het vlasdraad heen. Laat de spiegel nog even een uurtje liggen, voordat je hem echt ophangt!

* Wat achteraf makkelijk was geweest, is om stap 3 als eerste te doen. Hiervoor heb je iets langer vlasdraad nodig, namelijk 30 cm. Plak het vlasdraad aan het eind vast aan de spiegel, naar ongeveer 10 cm van de binnenkant van de spiegel. Er steekt dus nu geen vlasdraad boven de spiegel uit, een klein deel van het draad zit vastgeplakt aan de spiegel en de rest ligt los in het midden van de spiegel. Vervolgens stap 1, lijm het henneptouw op de spiegel (over het vlasdraad). Pak het vlasdraad nu weer van onderen vast (het ligt nu dus in het midden van de spiegel) en vouw het over het henneptouw zo naar achteren. En plak dit allemaal vast. Nu volgt gewoon stap 4. :)

Maak je eigen hangende spiegelIk ben heel erg blij met deze spiegel! Het toilet voelt gelijk zoveel meer compleet! Yay! xx Shifra

 

Comments

 1. Wat een leuke spiegel is dit geworden! Zag hem gisteren al op instagram voorbij komen en was heel benieuwd. Heel mooi gemaakt en gefotografeerd:)

 2. AnneM

  Deze spiegel vind ik zoooo leuk! Ik woon nu in een huis waar ik niet zoveel kan diy-en, maar wanneer ik ga verhuizen ga ik dit sowieso maken. :D

  • Shifra

   Ik heb het van tevoren eerst geprobeerd, en dat liet niet los :) Dus als het goed is gebeurt dat niet. En met methode 2 weet ik helemaal zeker dat het werkt! :)

 3. Michelle

  Waar heb jij je lijmstaven en lijmpistool vandaan? Ik kan nog niet eens houten decoratie op een canvasdoek plakken of het valt er de volgende dag weer vanaf. Volgens mij komen mijn spullen van de action, maar het werkt niet echt goed helaas.

  • Shifra

   Oh, ik gebruik eigenlijk ook altijd de spullen van de Action! Ik laat de lijm altijd heel erg heet worden, totdat het het er echt uitloopt. En dan ga ik er mee aan de slag! Ik plak er heel veel mee, omdat het zo goed werkt! Bij de Xenos (ook goedkoop volgens mij) en Pipoos (duur) verkopen ze ook lijmpistolen (misschien dat die beter werken!).

 4. Isabelle

  Dit vind ik zoooo mooi!!!!
  Maar ik zou de hele tijd bang zijn dat hij naar beneden valt! Ik heb ooit een spiegel in mijn kamer opgehangen met speciale plakker voor spiegels tegen de muur te hangen en met genoeg stickers voor het gewicht enzo. En plots, 2 jaar later viel die er in het midden van de nacht af!! Spiegeltrauma’s, haha!!

 5. Peggy de Cocq

  Oh wat leuk! Als ik (hopelijk volgend jaar) uit huis ben, ga ik ook aan de slag haha!
  Dat touw, gaat dat per meter? Vind ik niet duidelijk op de site staan…

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.