Het bouwen van onze keuken: meer progress (#2)

zelf een keuken bouwenMijn vorige update van de keuken was half april zag ik, en er is al weer zoveel veranderd. Ik vergeet soms updates te geven omdat er allerlei verschillende dingen nu gaande zijn, maar als je mij (of Hans) volgt op Instagram zie je de keuken al langzaam steeds meer ECHT keuken worden. Ik laat zien wat er is er veranderd én wat voor leuks er dit weekend staat te gebeuren!

a-cup-of-life-2-8Dit is waar we de vorige keer zijn gebleven..a cup of life Shifra jumelet zomerjurk bruiloft-22En… BAM! Dit is waar we nu zijn. Misschien lijkt het minder schokkend op de foto.. Maar omdat ik wéét hoeveel werk er in deze vooruitgang zit, is dit voor ons echt een BAM! (over 2 maanden doe ik hetzelfde BAM-geintje en watch me! Dan is de keuken echt af..) Maar het ziet er al een stuk meer echt keuken uit nu het een werkblad van geperst hout heeft. zelf een keuken bouwenWeet je nog dat ik in de vorige post schreef dat altijd als ik denk dat we niet nóg verder kunnen gaan in onze verbouwing, gaan we nog een stapje verder. Nou. We maken het werkblad ook zelf, van beton! Het was iets wat ik altijd in mijn achterhoofd had voor als we geen budget meer hadden voor een werkblad. Het zou een hele goede tweede optie zijn waar ik ook heel enthousiast over ben.

Afgelopen week hebben we proefmengsels gemaakt met beton en het ziet er echt heel mooi uit. Dit weekend (leve het lange weekend!) gaan we beton storten. Ik vind het heel spannend, want we hebben nu wel kleine proefstukjes gemaakt, maar nog niet een heel aanrechtblad. Het geperste hout is een deel van de mal waar het beton straks in gegoten wordt.

a cup of life Shifra jumelet zomerjurk bruiloft-24Op veel plekken zijn de lades af, de lades zonder frontje. Dus dit is echt de kale lade wat achter de lade zit. If that maks sense? Er komt dus nog een frontje voor. En over frontjes gesproken, het eerste deurtje zit erop! Tussen de lades in op deze foto. Zo worden alle deurtjes uiteindelijk. a cup of life Shifra jumelet zomerjurk bruiloft-25Daarnaast is al het leidingwerk af, dankzij mijn schoonvader die afgelopen week tot na middernacht eraan werkte. Alleen het gas moet nog aangesloten worden.

Ik heb verder veel knopen doorgehakt; hoe groot wordt het fornuis, hoe groot wordt de gootsteen, waar komen er bovenkastjes enz. Als je zelf een keuken bouwt komen er plotseling ook honderd extra keuzes bij, omdat je echt álles zelf kan bepalen. Heel leuk, bijzonder en fijn! En soms word ik een beetje gek van alle keuzes over elk plankje, elk kastje en hoekje.. Dit weekend hoop ik greepjes en een kraan te vinden voor de kastjes. Maar ik ben vooral heel benieuwd naar het betonnen werkblad!

Dus dit is het, onze keuken progress! Vragen? :) Oh en technische details (een paar van jullie gaven dit de vorige keer aan in de post) daar ga ik proberen een post over te schrijven. Als de keuken een stuk verder af is probeer ik het in één post te beschrijven, voor alle nerds! ;-) X Shifra

Comments

 1. Mar

  Ik vraag mij af waarom jullie ervoor gekozen hebben om eerst de keuken neer te zetten en daarna de muren /vloeren/ plafond af te maken? Het lijkt mij andersom makkelijker omdat je dan je keuken niet kan beschadigen of in de weg zit.

  • Shifra

   Ja! True. Dat was ook de fijnste keuze geweest, want alles wacht nu op de keuken-_- Maar niet de beste voor ons! We gebruiken nu nog de oude keuken, aan de andere kant van het huis. Als die straks weg gaat moet daar ook gestuuct worden. En het is mooier & handiger om alles in één keer te stucen, de vloer door te leggen enz.

 2. Oh, wat een grote keuken is het aan het worden! Wat zul je daar lekker kunnen koken. Dat is ook echt mijn droom, dus hoe heerlijk is het dat je hem zelf kunt bouwen?! Scheelt het nu enorm in je budget wat je uitgeeft nu je hem zelf maakt of dat je hem compleet koopt?

  • Shifra

   Ja, héél erg! Ik zal dat een beetje meenemen in een van de volgende posts! Het was voornamelijk de reden dat ik overstag ging in het zelf-maken van de keuken. We hadden eigenlijk geen budget meer voor een keuken, en zeker niet zó’n grote keuken. En ik was bang dat we nooit zo mooi zelf zouden kunnen maken (Hans proved me wrong!).

 3. Camilla

  Wauw, ik vind het zo gaaf dat jullie de keuken zelf maken! Ik had er nog nooit over nagedacht (niet dat ik het zelf zou kunnen) om zoiets gewoon helemaal zelf te maken. Volgens mij wordt het echt een hele mooie, ruime keuken.

  • Shifra

   Whaha! Nee, ik ook niet. Wat ik al zei: ik verbaas me altijd over wat we óók nog besluiten zelf te gaan doen.

 4. Een betonnen aanrechtblad is mijn droom! Als je toch gaat schrijven over de technische details, dan ben ik.benieuwd hoe je dat afwerkt zodat het niet zuigt. Ik heb padgeleden heel wat muren voorgestreken, vandaar :).

  • Shifra

   We gaan het werkblad sealen! Net als dat andere werkbladen van natuursteen (bijv. marmer) ook geseald zijn! Over het maken van het werkblad schrijf ik sowieso een aparte past denk ik! Vervelend hè, die zuigende muren. Ik baal altijd als ik muren eerst moet voorstrijken. Aargh.

 5. Oh wat een grote keuken, heerlijk! Wij hebben thuis een betonnen aanrechtblad (waren 12 jaar geleden een van de eersten, de keukenboer keek ons bijzonder raar aan) en het blijft heel mooi! Alleen oppassen met water en dat soort dingen, kringen liggen wel op de loer..
  Gaaf dat jullie dit helemaal zelf doen! Ben heel benieuwd naar het verschil in de kosten ook!

  • Shifra

   Hmm. En je weet zeker dat het ook goed geseald is? Wat ik hoor is dat als je het beton goed sealt (denk maar een monumenten die ook van beton zijn gemaakt) dat goed tegen water zou moeten kunnen en geen kringen zou moeten achterlaten. Hetzelfde geldt voor zuren e.d. We gaan het in ieder geval proberen zo goed mogelijk te sealen! Hopen dat het zo ook uitpakt. :)

 6. Fleur

  Ik vind het zo cool dat jullie dit zelf doen. Ik ben zo benieuwd hoe het gaat worden! Ik vraag me ook af hoe jullie besloten hebben wat de afmetingen zijn van jullie kastjes. Hebben jullie veel gekeken bij andere keukens of ook rekening gehouden met wat erin komt te zitten?

  Veel succes dit weekend!

  • Shifra

   Naast budget was de reden dat we hem zelf wilde maken, dat we elk kastje zo functioneel mogelijk konden indelen. Dus het zijn echt kastjes in soms rare maten die niet bestaan. We hebben eerst alle belangrijke vaste dingen een plek gegeven: gootsteen, vaatwasser, fornuis en koelkasten. Alles wat daar tussen overbleef hebben we ingedeeld in kastjes! Ik vond vervolgens de indeling van het kastje zelf nog best wel lastig (hoeveel lades, hoe groot enz.) maar dat heb ik inderdaad gedaan op basis van de spullen die ik heb. Uiteindelijk viel zo alles op zijn plek. En nu hoop ik dat het straks ook daadwerkelijk allemaal zo goed past als dat ik in mijn hoofd heb! Fingers crossed!

 7. Luba

  Zo ontzettend vet dit! Later wil ik ook echt een opknaphuis, lekker verbouwen net als mijn ouders hebben gedaan :)Heel veel succes dit weekend!

 8. Anne-Wil van der Waal

  Tof om te zien dat jullie zoveel zelf doen! En dat het echt al op schiet!
  Wij hebben zelf ook het werkbld gemaakt van beton. Nog steeds super blij mee!

 9. Denise

  Prach-tig! Wat een werk en wat een resultaat!

  PS:
  Psssst…. ‘gripjes’ moet ‘greepjes’ zijn.

 10. Yvon

  Ben zeer benieuwd hoe dat aanrechtblad gaat worden. En je ziet toch wel weer wat vooruitgang in de keuken. Veel succes met het storten van het beton….;-)

 11. Peggy

  Wij hebben ook zo’n u-vormige keuken met betonnen aanrecht blad! Zo mooi, maar helaas wel kwetsbaar. Dat wisten we van ten voren wel, maar ik merk dat ik er toch stiekem wel een beetje van baal. Zuren (yoghurt, citroensap, azijn etc) bijten er meteen in met als gevolg witte vlekken, we krijgen allemaal kleine gaatjes daar het verder indrogen en deze gaatjes kunnen snel groter worden. Ook het anti slip rubber onder mijn messenblok heeft een donkere plek veroorzaakt op mijn blad. Ik moet mij er bij neer gaan leggen dat zo’n blad gaat leven, maar ik merk dat ik dat nog moeilijk vind. De kleuken is pas van vorig jaar haha.

  Ondanks dat ziet het er wel heel mooi uit en ben ik ook echt wel trots op mijn droomkeuken :D

  • Shifra

   Wat leuk dat jullie ook een betonnen werkblad hebben! En jullie werkblad is ook helemaal geseald? Er schijnen speciaal sealers tegen die zuren te zijn. Ik heb er dus zelf nog geen ervaring mee, maar misschien iets om te proberen?

 12. Evelien

  Zo fantastisch!! Dit is echt m’n grote droom, maar ik heb manlief nog niet overtuigd. Ik ben daarom zo enthousiast over jullie project, omdat ik dit dan als reden kan gebruiken dat we ook ooit onze eigen keuken moeten bouwen. (met betonnen blad, yes please!)

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.