Maak je eigen badzout (+ lavendel vanille recept)

Maak je eigen badzout! Als je mijn voornemens hebt gelezen dan weet je dat ik dit jaar helemaal ben voor meer tijd voor jezelf en ontspanning. En daarom ben ik heel enthousiast om deze DIY te delen over het maken van badzout. Het is de ultieme manier om je spa avond compleet te maken of als cadeautje te geven aan vrienden! Een paar weken geleden maakte ik voor het eerst mijn eigen badzout en verbaasde mij hoe makkelijk het is! En vooral hoe makkelijk je het helemaal kunt customizen naar je eigen smaak en sfeer met verschillende olie en kruiden. Plus, het ziet er zo luxe uit in de badkamer. Ik vind het heerlijk om een hele plank in de badkamer vol spa-spulletjes vol te zetten om de ultieme me-time te creëren, of meer af te dwingen. badzout maken (4)Het maken van badzout is heel simpel!
> Kies een basis van zout (himalaya zout, dode zee zout, bitterzout, zeezout enz.).
> Meng daarin een etherische olie, zoals lavendel, eucalpytus, citroen, pepermunt enz. (Je kunt ook vers sap van een citroen of sinaasappel gebruiken)
> En voeg als extra’tje nog wat gedroogde bloemen of kruiden toe. En eventueel nog wat kleurstof!
> Laat het minstens een nachtje goed opnemen en bewaar het zout in een dichte pot.

En zo maak ik mijn lavendel vanille badzout! ->
badzout makenDeze lavendel vanille badzout is een hele relaxte, ontspannende badzout. Hij is perfect vlak voor het slapen!

Lavendel vanille badzout

– 250 g dode zeezout
– 4-5 druppels etherische vanille olie*
– 3-4 el lavendel bloemetjes

* Gebruik geen vanille extract, maar echt vanille olie. In vanille extract zit namelijk alcohol. Plus vanille olie heeft een sterke geur en blijft daardoor langer hangen.
badzout maken 2

Stap één:
Doe 250 gram badzout in een kom.

badzout maken 1Stap twee:
Voeg 4-5 druppels etherische vanille olie toe. Doe dit druppel voor druppel, zodat je de sterkte kunt aanpassen. Ik houd heel erg van vanille, dus ik doe er heel wat in.
Meng dit goed door elkaar met een lepel.  badzout maken (6)Stap drie:
Voeg de lavendel bloemetjes toe en mix door elkaar. Een paar eetlepel is al genoeg; afhankelijk van hoe sterk je de lavendelgeur wilt. Maar houd in je achterhoofd dat lavendel heel sterk en overheersend is.

Doe het badzout in een glazen potje of weckpot, zodat het goed afgesloten is. Je kunt het zout direct gebruiken, maar ik merk dat het fijner is om een het nachtje te laten staan. Dan zijn de olie en kruiden nog meer in de zoutkristallen getrokken.
badzout maken (2)Wanneer je eenmaal een keer je eigen badzout hebt gemaakt, blijf je met geuren komen die je MOET hebben in je badkamer. Iets met rozen of sinaasappel lijkt me ook zo lekker, lekker zoet! X Shifra

 

 

Comments

 1. Dat klinkt echt heerlijk! Zo’n tof idee om dit zelf te maken en het lijkt een stuk minder lastig dan ik had verwacht.

  • Shifra

   Ja! Ik zat er over na te denken om nu een beetje te blijven experimenteren en de beste (of meerdere) te plaatsen vlak voor moederdag. :)

 2. Dit soort dingen zien er altijd super leuk uit! Ik ben alleen altijd een beetje bang dat je bad door de olie vettig wordt. Als ik dit zo schrijf klinkt het wel een beetje mutserig, maar ik heb nooit zin om het bad extra te schrobben als dat niet nodig is :-)

  • Shifra

   Haha, no not at all. Ik ben ook -tot zekere hoogte- van het praktische! Maar ik herken dat de bodem van het bad vooral glad wordt na gebruik van badolie, bij badzout heb ik dit een stuk minder. (maar ik heb zelf nu geen bad, dus ik ga naar mijn ouders. Dus misschien mis ik de build-up van een vette laag na meerdere keren gebruik van badzout?)

 3. Wat is dit een geweldig leuke DIY! Dit ga ik binnenkort ook eens proberen. Waar haal jij die gedroogde bloemen vandaan? Uit eigen tuin?

 4. Yvon

  Deze DIY heb ik opgeslagen, want het is zeer leuk om zoiets eens cadeau te geven…..TOP!

 5. Pauline

  Gisteren gaf een vriendin me een cadeautip voor haar verjaardag en laat dat nu net badzout zijn! Ik ga deze zeker uitproberen. Sinaasappel lijkt me inderdaad ook heerlijk!

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.