Makkelijk hapje: tomaat geitenkaas bites

bladerdeeg hapjes Een paar weken geleden had ik beloofd hapjes te maken voor het feestje van mijn vader. Maar toen de datum steeds dichterbij kwam, vulde mijn agenda zich met van alles, behalve met hapjes. Zo kwam het dat ik last minute, met gesloten winkels, in mijn koelkast zat te turen wat ik zou maken. Het werden deze hapjes, gemaakt met wat ik in huis had. Ze pakten heel goed uit, en ze waren heerlijk! Dus ik deel ze hier vandaag! Want eigenlijk zijn we allemaal op zoek naar last-minute party hapjes, die geen toastjes brie heten, maar wél origineel en makkelijk zijn.bladerdeeg hapjesTomaat geitenkaas bites (16 hapjes)
4 plakjes bladerdeeg
3 el olie
2 – 3 tomaten
60 g geitenkaas
peper

Bedek een bakplaat met bakpapier. Snijd elk plakje bladerdeeg in vier vierkantjes (dit werkt het beste wanneer het nog licht bevroren is) en leg op de bakplaat. Snijd de tomaten in dunne plakjes. Kwast elk bladerdeeg vierkantje in met olie. Leg hierop een schijfje tomaat, verdeel erg wat stukjes geitenkaas overheen en breng op smaak met peper. Bak in de oven voor 17 minuten (of tomaat de zijkantjes goudbruin worden) op 220 graden.bladerdeeg hapjesDeze hapjes zijn het lekkerste om direct warm te serveren, het bladerdeeg is dan nog heerlijk knapperig. Je kunt ze prima een paar uur van tevoren samenstellen en vlak voor serveren afbakken bijvoorbeeld. Ik had op de locatie van het feest geen oven ter beschikking, dus ik heb ze de avond van tevoren al gebakken. De dag daarna waren ze nog steeds heel erg lekker! Het zijn dan geen knapperige hapjes meer, maar meer een soort pizza-quiche-achtig hapje.bladerdeeg hapjes

Een dag eerder had ik al cheese puffs gemaakt (deze!) en die waren samen met dit hapje een groot succes! Ze waren binnen een uur allemaal op. En ik had er héél veel gemaakt! X Shifra

Comments

 1. Hmm wat een heerlijke snack! Zo handig dat je dit ook in een paar minuten kan maken. Perfect voor ongeduldige types zoals ik haha.

  Fijne dag :)

  • Shifra

   Jaaa, het is echt ideaal! Heel snel te maken en zo lekker! :) Jij ook een fijne dag!

 2. Hmmm! Ik eet dit wel een keer maar dan met andere kaas, met geitenkaas heb ik de combo nog nooit geproefd. Klinkt wel echt ontzettend lekker! En zo super gemakkelijk inderdaad, fijne tip! X

 3. Yvon

  Het ziet er heerlijk uit.
  Ik ga ze binnenkort meteen uitproberen.

  Het ziet er weer heerlijk uit, ga dat binnenkort eens uitproberen.

 4. Els

  Heb deze heerlijk hapjes al een paar keer gemaakt en ze vallen altijd in de smaak! Dus dankjewel! :) Ik maak ze altijd op de avond zelf, maar als ik ze eerder wil maken, moet ik ze dan in de koelkast bewaren of gewoon buiten de koelkast?

 5. Anne

  Wat een ontzettend leuk recept! Ik had er zelf ook al wel eens aan gedacht, maar was altijd bang dat het om een of andere reden niet zou werken. Ik ga ze denk ik eens met kruidenboter of gewone kaas proberen (ik houd namelijk niet echt van geitenkaas ;))

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.