Meatballs & spaghetti

Spaghetti met gehaktballen (2)Dit is een gróte gamechanger. En ik heb niet alleen over deze pasta (want dat is óók echt een gamechanger), maar ik heb een nieuwe camera!  Sinds gisteren en ik ben zo-ho excited! Wauw, wat een verschil in foto’s maken! Als je inzoomt op deze foto dan zie je dat álles zo scherp is in de pan. Zo gaaf. Ha, ik had nooit verwacht dat ik het meisje zou worden die daar een kick van krijgt. Nog even en jullie kunnen het ook ruiken! (Oh, wat zou dat leuk zijn!)

Spaghetti met gehaktballen (5)Maar terug naar de meatballs! Ik houd van meatballs en spaghetti. Lange tijd kocht ik kant-en-klare balletjes in de supermarkt, maar sinds ik de gehaktballen zélf maak… mèn, dat is echt een gamechanger. Ik houd expres de spaghettisaus héél simpel (in 1-minuut-klaar-simpel), zodat ik gemotiveerd blijf om de gehaktballetjes zelf te maken. Plus, de gehaktballen zijn zo lekker dat zij toch de show stelen.

Recept gehaktballen (voor ongeveer 17-18 gehaktballetjes)

500 gram rundergehakt (ik gebruik graag mager rundergehakt. Het lekkerste is half-om-half zegt men.)
50 gram Broodkruim (ongeveer 2 boterhammen)
1 tl oregano
1 tl peterselie
2 tl mosterd
1 ei
peper
zout
olijfolie

Haal de korstjes van de boterhammen en maal in een keukenmachine tot broodkruim. Doe het samen met het gehakt, de oregano, peterselie, mosterd en het ei in een kom. Voeg een flinke mespunt zout en peper toe. Meng alles goed met je handen. Als alles goed gemengd is, pak je een beetje rundergehakt en rol je er een balletje van. Maak je handen eventueel nog even nat met water zodat het rollen wat makkelijker gaat. Ik maakte ze ongeveer ten grootte van pingpong balletjes, maar je kunt zo groot en klein maken als je wilt. Zorg dat de balletjes even groot zijn, zodat ze gelijk bakken straks.

Verhit een scheut olijfolie in de pan en bak de balletjes in ongeveer 10 minuutjes bruin en licht krokant. 
recept voor spaghetti met gehaktballenDe saus
(samen met de gehaktballen een maaltijd voor 4 personen) 
olijfolie
2 tenen fijngesneden knoflook
1 tl rode chilipeper
800 g gepelde tomaten (2 blikken)
1 el tijm
zout
peper

Verhit olijfolie in een pan en voeg de knoflook en rode chilipeper toe. (In tomatensaus hoort eigenlijk ook ui, maar zelf eet ik dit niet zo graag. Als je hem toch wilt: bak na een minuut een halve ui mee en laat dit vijf minuutjes bakken). Voeg de gepelde tomaten en tijm toe en laat op middelmatig vuur onder regelmatig roeren koken. Voeg in de laatste minuutjes ook de gehaktballetjes toe, zodat ze nog even mee kunnen koken in de saus. Breng op smaak met zout en peper.

Spaghetti met gehaktballen (8)Dit is heel lekker om te eten met brood of pasta en salade! (Plus rasp er nog wat parmezaanse kaas overheen.) Trucje dat ik van Mr. Oliver heb afgekeken is om het vet van de gehaktballetjes door de spaghetti te mengen. Ik gebruik maar een beetje van het bakvet en dat is al genoeg om de smaak over te brengen.  XX Shifra

 

 

 

 

Comments

  1. Het zijn zeker mooie foto’s geworden en het ziet er ook nog eens heel lekker uit! Ik heb je artikel maar opgeslagen zodat ik het zelf ook eens kan proberen te maken. :)

  2. Wow dat ziet er lekker uit! Echt wat doe je me aan. Het is dat ik net heb ontbeten maar ik zou er gelijk aan willen beginnen :). Deze gaat opgeslagen worden!

  3. Aaah dit ziet er zo lekker uit! En zo simpel ook. Wat tof dat je een nieuwe camera hebt, ben benieuwd naar de volgende foto’s! :)

  4. Wat een heerlijke klassieker! Wij eten ze ook regelmatig. Toch net even leuker om te eten dan gewoon pastasaus met gehakt.

    Dat van je camera snap ik helemaal. Niets zo irritant als je inzoomt en het beeld maar niet scherp kunt krijgen. Welke camera is het geworden?

  5. Annoesjka

    Deze gaat op mijn lijstje van Moet-Ik-Snel-Eens-Maken-recepten! Tip: je kunt ook beschuit gebruiken als ‘broodkruim’, dat kun je gewoon met je handen fijnkruimelen :-)

  6. Yvon

    Hihihi nou het recept wat je hebt gemaakt, verschild niet veel met dat van mij……;-)

    En je hebt zeer zeker nu een perfecte camera.

    Ben zeer benieuwd wat voor foto’s je er nog meer mee gaat maken.

    • Shifra

      Echt? Wat leuk! Het recept voor gehaktballen is -naar mijn idee- ook altijd wel een beetje hetzelfde, het is een beetje zo’n kitchen basic. :)

  7. Juliët

    Dit ziet er echt heerlijk uit! Jammer genoeg net boodschappen gedaan voor het avondeten, maar ik ga dit snel een keer eten!

  8. Mariska

    Ziet er vet lekker uit. Jammer dat ik al boodschappen had gedaan voor vanavond maar deze komt dit weekend op tafel samen met die zelfgemaakte bolletjes die ik net ook op je site tegenkwam.. Jumjumjum…

  9. Ilse

    Hier word ik blij van en mijn vriend ook. Zeker opslaan om binnenkort eens te maken!

  10. Denise

    Ik ben juist zoooo blij met mijn D5100 waar ik veel shoots mee fotografeer :) maar de fotograaf zorgt of foto’s goed of slecht worden eigenlijk…heerlijke week en die pasta ziet er heeeeerlijk uit! X

    • Shifra

      En ik was er ook heel blij mee! En ik zou hem nog steeds heel erg aanraden. Maar deze nieuwe camera heeft gewoon meer mogelijkheden en instellingen die D5100 niet heeft. En die ik wel wilde/nodig had !:-)

  11. Evelien

    Hoi Shifra!
    Ik krijg morgen eters en wil dit recept maken, is het genoeg voor 4 personen? Ik denk het wel he?

    Xx

    • Shifra

      Hey Evelien! Wat leuk en gezellig! Yes, ik ga het nog even achter het recept zetten, maar het is bedoeld voor 4 personen! Houd er mee bij het opscheppen rekening dat het niet echt een spaghetti saus is waarbij de spaghetti bijna zwemt in de saus (van de vele saus), maar dat het een wat drogere pasta moet zijn.( Als je even googlet op meatballs en spaghetti dan zie je wel hoeveel ongeveer de bedoeling is.) Met een salade erbij (er zit geen groente in de saus), heb je zeker genoeg!

      • Evelien

        Ahh oke mooi! Goed wat je zegt betreft de groente :) ik denk dat ik wat groente door de saus doe, dat vind ik zelf altijd wel lekker. Ik zal laten weten hoe we het vonden haha.

  12. Evelien

    Het was heerlijk! het viel heel goed in de smaak bij de gasten. Ik ga dit zeker vaker maken!

  13. Lekker he, zelf de pastasaus maken! Wel goed idee zulke gehaktballen, een keer wat anders dan de ‘normale’ stukjes gehakt in pasta bolognese.

  14. Hè wat heerlijk weer, het staat hier alweer op tafel vandaag! Wel met kikkererwtenpasta, want ik eet geen suikers en weinig koolhydraten.
    Die tip van jou om het vet van het vlees door de saus erbij te doen is ook echt superlekker! :D Thanks beep, fijne avond nog! X

  15. Romee

    Zojuist je heerlijke recept gebruikt! Het was echt heerlijk!
    Alleen best waterig.. De smaak was geweldig alleen de saus was best dun zodat je niet het echte rode saus effect krijgt als bij voorverpakte pastasauzen…

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.