Merry christmas from my little family to you

Merry christmas van a cup of life! Merry Christmas y’all! Weken bereiden we er ons op voor en nu is het eindelijk zover! *stuiter stuiter* Enjoy! Ik wens je oprecht een hele gezellige Kerst toe. Of je dit nu al zittend in je pyjama met comfort food voor de televisie doet of aan uitgebreid diner zit met familie. Ik hoop dat je bent bij de mensen bij wie je nu wilt zijn. Vorige week verstuurde ik last minute mijn Kerstkaarten en het leek mij leuk om hem met jullie te delen (en vooral: hoe het er achter de schermen aan toeging)! Plus, ik heb een Holiday playlist samen gesteld met de liedjes die ik vandaag (en eigenlijk al weken stiekem) draai! merry christmas from to you (17) Dit jaar was de eerste keer dat we echt samen een kerstkaart verstuurde! Super exciting! We wilden heel graag een typische (foute) kerstfoto maken. De hele familie op de foto (hele, als in, 3. Ha.) op de bank, voor de kerstboom in kerstkleding. Je kent die bekende foto’s en kaarten vast wel. Nu zou je het misschien niet zeggen aan mijn glimlach, maar ik was net tien minuten geleden van de derde trede van de trap gevallen. (zo zie je, ik kan áltijd lachen. Haha.) Vlak voor het foto moment riep ik dat ik nog snel even iets van boven wilde halen en daarna viel ik dus. Alles stond klaar, iedereen had zijn kleren aan.. Dus ik ging er toch mee door. Nu dacht ik ook eigenlijk dat we die foto zo gemaakt hebben, maar ik zal wat foto’s ter illustratie geven. merry christmas from to you 1merry christmas from to you (19)En zo heb ik nog acht foto’s uit dezelfde reeks (hallo, timer!) waar Charlie op alle foto’s weigert ook maar één keer in de lens te kijken. (En mag ik even de aandacht voor Hans zijn gezicht? Die op élke foto hetzelfde staat!! HAHA). Ik gebruikte een flitser en ik denk dat dat hem teveel afleidde (Charlie hè). Als de camera namelijk uitstond, dán zat hij plotseling wél stil en keek hij in de camera. Frustrerend…Merry christmas van a cup of life!Uiteindelijk waren we het eigenlijk allemaal zat. En dat is volgens mij dan ook wel weer geheel in stijl met die typische kerstfamilie-foto’s.  Niet alleen Charlie was het zat, maar ik ook. Langzamerhand merkte ik dat die val toch wat meer zeer deed dan gedacht en  dus hoopten we maar dat er goede foto tussen zou zitten. Niet dus. Ook de kaarsen onderin beeld vond ik niet zo mooi. (For your info: Hans ontdooide ongeveer een uurtje na deze fotoshoot) Merry christmas van a cup of life!Dus, hup, nog een keer! Nieuwe dag en we zaten er weer helemaal klaar voor! Maar dit keer een iets andere setting. Ik wilde het nóg typischer, en dan moet je eigenlijk met je familie voor de kerstboom zitten. We hebben heel wat poses geoefend. Hans zijn voet kreeg in deze fotoreeks wel heel veel aandacht, en dat vinden we voor een voet wat veel. Charlie had ik op negen van die tien foto’s zo vast, omdat ik hem een beetje wilde pushen in de camera te kijken. Maar eigenlijk is het dan nog leuker een hond te hebben die wegkijkt, dan een hond die gedwongen wordt. En ach, het maakt het ook wel weer een beetje extra typisch.  Merry christmas van a cup of life!De foto die bovenaan dit artikel staat is de uiteindelijke kerst-kaart-foto geworden! De foto waarop Charlie nog enigzins met zijn hoofd in beeld is, hihi. :)
In eerste instantie wilde ik de rest weggooien, maar eigenlijk is dat hartstikke zonde! De timer heeft namelijk zoveel ongeposeerde tussen momentjes gefotografeerd, die zijn zó leuk zijn om te bewaren! Ik hoorde een fotograaf een keer zeggen dat hij tijdens het fotograferen van een stel, altijd doorklikte na de pose. Vaak waren die foto’s het mooiste, de onbewaakte natuurlijke momentjes.Merry christmas van a cup of life!Goed! Ik laat nog snel even onze outfits zien en dán mag je echt Kerst gaan vieren hoor!
Shifra:
Trui: Zelfgemaakt (zie hier het project!)
Shirt: H&M (s/s 2013)
Legging: Primark (a/w 2014)
Sokken: Primark (a/w 2014)  (nee, je ziet ze niet. :( Maar ze zijn zo leuk! Hele lieve rendiersokjes.)
Merry christmas van a cup of life!(de kerstslinger is inmiddels van de muur afgevallen… Zegt dat iets over mijn ophangkunsten of de lengte van de shoot?)

Hans droeg:
Trui: C&A a/w 2013
Broek: H&M a/w 2013
Pantoffels: (van Shifra gestolen) Primark a/w 2014Merry christmas van a cup of life!Hij kan het wél! ;-) Hans fotografeerde, terwijl ik achter de camera alsmaar “Charlie, charlie, charlie, charlieeeeee”-riep. Bij de volgende fotoshoot zet ik een bandje aan achter de camera.

Charlie droeg:
Trui: Ebay! (Je kunt zo goedkoop hele leuke hondenkleertjes daar vinden!)merry christmas from to you (16)Op de foto heb ik met een zwarte viltstift “Make it a december to remember” geschreven. De foto heb ik op bruine kaarten geplakt en aan de binnenkant heb ik met een chalk marker mijn tekst geschreven. Het liefste had ik jullie allemaal een kaartje gestuurd, maar ik hoop dat je zo via de digitale weg ook nog een beetje het idee hebt een kaartje van mij ontvangen te hebben. :)

Ik vond het dit jaar extra fijn om kerstkaarten te versturen! De afgelopen tijd heb ik het zo druk gehad dat ik niet zoveel tijd met familie en vooral vrienden heb kunnen doorbrengen. Juist dan vind ik het fijn om een kaartje te sturen en te laten weten dat ik aan ze denk. Mijn vader vertelde dat hij het mooie aan kerstkaarten vindt, dat je kunt vertellen wat diegene heeft betekent voor je het afgelopen jaar. Dat vond ik zo leuk en mooi! Op sommige kerstkaarten heb ik dus geschreven dat ik veel steun en hulp heb gehad, dat ik veel liefde heb ontvangen, bedankt voor de vriendschap enz. Doordat mijn vader dit zei ging ik veel bewuster nadenken over de persoon naar wie ik de kaart schreef, en waarom ik die persoon zo waardeer in mijn leven.

Goed, tijd voor Kerst. En eten. En nog meer eten! Enjoy! Geniet ervan! Ik vier vandaag Kerst bij mijn ouders thuis, waar ook de rest van mijn familie is! ‘s Ochtends naar de kerk, ‘s middag borrelen en ‘s avonds maakt iedereen een gerechtje (ik maak dit voorgerechtje)! Deze playlist staat nú waarschijnlijk aan. Ik heb gisteren nog net last-minute de hit van Gary Fomdeck (Gerard Ekdom!) toegevoegd! Love the song! Oké, nu stop ik echt! Liefs! Shifra

Comments

 1. Just Femz

  Aaaaah! Wat leuk dat je deze foto’s met ons wilt delen. Ik heb er smakelijk om moeten lachen en dat is een goede start van de eerste kerstdag al zeg ik het zelf.

 2. Wat een geweldige foto’s! En wat zien jullie er alledrie ( ;-) ) prachtig uit, heel leuk gematched! En die kerstslinger die eraf is gevallen is wel heel typisch ja …
  Fijne feestdagen meis!

 3. Oh my, geweldige foto’s en wat een geweldige sfeer! Jullie toekomstige kerstfoto’s met kindjes gaan hoe dan ook geweldig worden haha (jullie lijken me zo leuk als ouders!). Hele fijne kerstdagen Shifra, samen met Hans en Charly. X, Judith

 4. Jannieneke

  Wauwww! Hele mooie lieve foto’s! Ik ben zo blij dat ik jullie dit jaar heb mogen leren kennen! Via deze weg een ‘digitaal kerstkaartje’. Bedankt voor alle gezellige blogs en alle mooie do it yourselfs, ik vond het fantastisch! Ik hoop dat ik nog heel lang jou blog kan blijven volgen en jou ooit in het echt kan ontmoeten. Hele gezellige kerstdagen! Geniet van alle lekkere hapjes en van alle lieve mensen om je heen! Liefs, Jannieneke

 5. Ilse

  Heerlijke playlist en wat heb je in vredesnaam met Hans gedaan dat hij als een standbeeld zit.. Haha.

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.