Onze verbouwing (update!)

update-verbouwing-a-cup-of-lifeZoals je waarschijnlijk al weet, zitten we midden in de verbouwing. Het is best pittig, het is druk, maar het is ook zo spannend en leuk allemaal. Het gaat veel sneller dan verwacht en we hopen onze deadline van kerst/oud&nieuw te halen! Nu het reëel lijkt te zijn, durf ik  pas voor het eerst onze deadline te vertellen die we al die tijd in ons hoofd hadden. Maar YES! We gaan hem halen. Mocht je me niet volgen op social media of mijn vlogs waar ik heel veel updates geef, kijk dan mee! Ik praat je bij en laat je zien hoe ver de verbouwing is.

update-verbouwing-a-cup-of-life-1Leuk, die eerste foto. Maar we weten allemaal: zó gaat het er eigelijk allemaal aan toe. Zullen we nog een leuke in-actie-foto doen om het echt geloofwaardig te maken? update-verbouwing-a-cup-of-life-3Hier sloeg ik ‘s ochtends vroeg de eerste slag in de muur. (even tussen ons: één licht deukje was het resultaat. De rest van de muur is doorgebroken met een Kangoo. Ja, ik leer veel vaktaal deze dagen. Nog eventjes en ik laat ook de wc bril omhoog staan (wat?).update-verbouwing-a-cup-of-life-8De bespoten muur was het resultaat van de avond daarvoor, onze pre-party! Want wat doe je anders met een muur die er uit gaat? Precies! Dus met een stel spuitbussen zijn we aan de slag gegaan. Het was heel leuk om te doen; een lekkere, zorgeloze  uitlaatklep tussen al het klussen door. update-verbouwing-a-cup-of-life-2Misschien herinner je deze post nog waarin ik de plattegronden deelde van de verbouwing? Deze plattegrond hierboven was het plan, hoe alles eruit zou zien na de verbouwing. Vlak na het plaatsen van die blogpost kreeg het bericht van de gemeente dan onze vergunning afgekeurd was. Met de op de achterkant van de brief: “Als u binnen 30 centimeter voor de voorgevel van uw huis blijft, dan valt het onder achtertuin en heeft u geen vergunning nodig” LEES: in je achtertuin mag je doen wat je wilt en het scheelt je 1000 euro aan vergunningskosten. Dus we hebben 30 centimeter van het plan afgehaald. Voor de rest gaat alles nu volgens dat plan.

update-verbouwing-a-cup-of-life-1Hier zie je het deel dat aangebouwd wordt. En deze foto is van afgelopen vrijdag. Na het heien, het storten van de fundering werd hier bovenop de vloer gestort. update-verbouwing-a-cup-of-life-6Woensdag ging de muur eruit! Dit voelde letterlijk als een breakthrough. Voorheen werd er alleen maar aan het uitgebouwde stuk gewerkt, maar nu ging echt het klussen aan het huis zelf beginnen. En dan voelt het allemaal een stuk werkelijker.
update-verbouwing-a-cup-of-lifeHet was een hele lange, zware dag, woensdag. Maar aan het einde van de dag was de muur eruit.

update-verbouwing-a-cup-of-life-5En nu had je een foto van de doorgebroken muur gehoopt hè? Yeah, me too. Bummer. Maar we hebben hem zelfs ook nog nooit doorgebroken gezien. Terwijl hij werd doorgebroken hing in onze woonkamer een stuk zeil, dat nu inmiddels weer vervangen is met dichtgetimmerde planken. Als ik zie hoeveel stof er nu al in huis ligt, ben ik daar HEEL blij.

Voor de nieuwe buitenmuur van de uitbouw hebben we de linker twee stenen uitgekozen. Het onderste deel wordt bruin en daarboven komen de crème-stenen. Die lijken het meest op de bestaande bouw van ons huis.

update-verbouwing-a-cup-of-life-7En deze foto is van gisteren! Whoa, het wordt nu echt weer een huis. De rand van de stenen is de hoogte van het toekomstige aanrecht, en daar komt dus ook gelijk het kozijn met de ramen in. We krijgen hele grote ramen tot aan het plafond (ik wil LICHT, zoveel mogelijk. Roep ik de hele verbouwing lang. Hihi.). De zijkanten van de muur is ook al af, maar daar heb ik geen foto van omdat het toen al donker was.

Dit is allemaal in 2 WEKEN gebeurd. Dat is toch bizar. Voor iedereen die het gevoel heeft dat verbouwing altijd uitlopen en duurder uitvallen dan gepland – dat waren de verhalen die ik te horen kreeg als ik vertelde dat ik ging verbouwen- het kán wel goed gaan! De begroting klopt nog steeds (ik geloof dat we zelfs lager uitkomen tot nu toe!) én het gaat zo snel als gepland! Of eigenlijk zelfs iets sneller. Het kan dus wel!

Onze dagen zijn rommelig, druk en we leven op een stuk minder slaap. Maar we vinden het allemaal zo leuk. Elke dag gaat het huis steeds meer écht van ons voelen. Doordat we nu zo onze eigen stempel aan het huis geven, voelt het een stuk sneller thuis. Ik zie steeds minder in mijn achterhoofd de oude bewoners wonen en hoe zij het hadden ingericht. Ik ben blij met de verbouwing en ook voelt het ergens soms een beetje surreëel; dat we dit op onze leeftijd, in deze fase, kunnen doen. Dat had ik nooit verwacht/durven dromen. update-verbouwing-a-cup-of-life-9Heel praktisch gezien zien onze dagen er zo uit: overdag zijn er aannemers of extra mensen voor specifieke klussen (zoals metselen, dakbedekking enz.) over de vloer. En zoals je ziet, die zijn helemaal gewend aan alle foto’s en video’s. Haha!

Hans heeft deze week 3 dagen vrij genomen om te helpen en dat scheelt heel erg. Ik merk dat ik daardoor iets meer aan mijn eigen werk toe kom, want alle vragen worden nu aan Hans gesteld. (En als het een design-vraag is dan speelt Hans hem weer door naar mij.) ‘s Avonds werken we allebei nog tot 12/1 uur door aan andere huisgerelateerde dingen, we monteren de vlog of ik werk nog voor mijn blog. En ‘s ochtends om half 8 begint het weer. Het is dus best wel pittig, maar het is ook heel bevredigend werk. update-verbouwing-a-cup-of-life-10En en en en?; Wat vind je ervan?;Begint het ergens op te lijken?; Hebben de metselaars het goed gedaan? ;-) X Shifra

Comments

 1. Luna

  Ik hou van verbouwen! Vroeger toen ik nog jong was hebben mijn ouders zelf het hele huis verbouwd. Dat duurde wel lang, 7 jaar, maar was Super tof. Later als ik groot ben (baan ipv studie 😉) wel ik ook een huis om te verbouwen. Het is heel veel werk, je hebt vast af en toe ruzie, maar het is zo tof. Je ziet alles langzaam aan veranderen in je droomhuis. Dat wil toch iedereen?! Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat. Nog een vraagje, hoeveel achtertuin gaat er eigenlijk af? Of blijft die net zo als die was? Is mij even niet duidelijk.

 2. Yvon

  Zo, de verbouwing gaat vrij rap daar bij jullie.
  En zeer leuke foto’s van jullie als bouwvakker……………………..lol.

  Veel succes verder

 3. Waaahh!! Wat fijn dat het allemaal zo snel gaat! En als het met kerst/oud en nieuw af moet zijn is het ook nog allemaal te overzien. Dat is nog dit jaar!! Haha. Ik ben heel benieuwd hoe het verder gaat en hoop voor jullie dat het zo voorspoedig blijft gaan!

 4. Haha die laatste foto is leuk! Maar wat ontzettend fijn dat het allemaal zo soepel gaat, dat is inderdaad lang niet altijd zo :) Succes vandaag weer!

 5. Gaaf hoor! Ik heb echt een hekel aan verbouwen, doe het ook nooit meer o zo’n grote schaal. Wij zijn zelf 9 maanden bezig geweest (en woonden er gelukkig nog niet, dat had ook echt niet gekund) maar het is nu zo’n tof gevoel dat we elke keuze zelf hebben gemaakt, elke muurtje door ons is bedacht en elk stopcontact op de voor ons perfecte plek zit. Daar ga je echt nog heel lang plezier van hebben.

 6. Anna

  DIE EERSTE FOTO! Haha. BRILJANT. En ik vind deze artikelen heel leuk om te lezen. Mag van mij meer!

 7. Wat een suuupercoole foto’s! Echt zalig ook om die muur zo te laten beschrijven, haha. Nog heel veel succes! :D

 8. Persephone

  Die eerste foto’s zijn zoooooooo schoon! Je zou zo denken dat die getrokken zijn door een professionele fotograaf. Ik ben touwens erg benieuwd naar de resultaten van de verbouwingen! Ik vind dat jullie zo een leuk, gezellig huisje gekocht hebben! Veel succes

 9. Echt heel tof! Ik schrok een beetje bij de foto van de muur. Positief hoor, ik dacht ‘NU AL?!’ want als je je snaps etc volgt is dat opeens vet snel. Ik ben heel benieuwd en nog veel succes met het verbouwen en dat combineren met werk!

 10. Joyce

  Verbouwen is vermoeiend maar oh zo leuk! Ik miste Charlie al, maar dat is helemaal goed gekomen met de laatste foto, zo lief! Heel veel succes en plezier!

 11. “Nog eventjes en ik laat ook de wc bril omhoog staan.” Haha topwijf dat je bent! xD Ben heel benieuwd naar het resultaat :)

 12. Ilse

  Leuk om te zien hoe alles gaat en zeker met de vlog erbij! En wat gaat het snel zeg!

 13. Marinke

  Super leuk Shifra! Ik weet helemaal hoe je je voelt! Hier ook druk aan het verbouwen (van school naar woning, ook erg leuk!) onze deadline is ook kerst / oud & nieuw. Dan willen we de grootste dingen gewoon klaar hebben en het beneden ook gezellig hebben. Vind het super leuk om te volgen hoe het met jullie huis gaat en hoe het straks word, kan {denk ik net als jij} niet wachten op hoe het er straks uit gaat zien! Volgens mij word het echt super mooi!

 14. Super leuk dat we allemaal mee mogen kijken! Het gaat echt super snel allemaal maar oh zo leuk! Nemen jullie wel allebei voldoende rust (zover dat lukt)? ;) En charlie lijkt echt net weer een puppy op de laatste foto, zo schattig!

  xxx

 15. Wow wat een fashionable foto is de eerste! #modelskills 😉 Maar wow dat gaat echt snel in 2 weken. Dat wordt gewoon een kerstdiner uit je nieuwe keuken ♡ Succes en plezier nog de komende periode. Ben onwijs benieuwd naar het eindresultaat xo Daisy

 16. An

  Wow gaaf proces en snel idd. De aannemer is bij ons met de uitbouw 3 weken bezig geweest en daarna nog een halfjaar zelf geklust (wat nog steeds gaande is 😁). Hopelijk voor kerst ook de keuken erin?

 17. Wat moet dat veel werk zijn geweest! Is alles goed gegaan? En geworden zoals jullie in gedachte hadden? Zelf begin ik binnenkort ook aan een verbouwing ( garage word gesloopt, en een aanbouw met ingebouwde schuur komt hiervoor in de plaatst) Heb je toevallig nog enige tips?

  Groetjes!

 18. Wat leuk om te zien dat jullie er lol in hebben! Lekker de muur bekladden gewoon omdat het kan, haha. Ik hoop dat alles goed is gegaan en dat jullie lekker aan het genieten zijn van de nieuwe keuken.

 19. Carola

  Dat gaat inderdaad snel zeg ! wij waren er totaal 2 jaar mee bezig.. maar hebben dan ook vrijwel alles zelf gedaan en het was zo een bouwval dat ook 99% er uit moest! Alles ging trouwens niet zonder slag en stoot.. mijn man heeft zijn teen gebroken tijdens het verbouwen.. Er viel een steen op en natuurlijk geen stalen neuzen in zn leuke gympies.. totaal niet eigenwijs! Meteen van die veiligheidsschoenen gekocht bij werkschoenenwinkel, tip voor mensen die niet al te veel geld uit willen geven aan een goede werkschoen! Gelukkig liep het op zich wel goed af, maar veiligheid gaat voorop hebben we maar weer geleerd hahah

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.