PASTA ALLA NORMA

recept pasta alla normaHé hoi! Voor het eerst zet ik vandaag een vegetarisch recept online. Waarom nu pas? Nou ik ben blij dat je ‘t vraagt! Ik experimenteer pas sinds kort in de vegetarische keuken. Niet omdat ik vegetarisch wil worden, maar omdat ik er in geloof dat het niet slecht is om een dag (of meerdere) in de week geen vlees te eten. Nu zou je kunnen zeggen, wat doe je moeilijk, haal gewoon het vlees uit een gerecht en vervang het door tofu of kaas. Maar nee, ik wil dan ook lékkere recepten waarbij je écht niets mist. Waarin alles lijkt te kloppen, vlees niet zomaar is vervangen door een vleesvervanger. En als er een vleesvervanger inzit, dan is er bewust (om de smaak te complimenteren) gekozen voor een vleesvervanger bóven vlees. En, heb je al een gerecht gevonden? Aah, weer zo’n lieve vraag! Nou, ja! En daarom schrijf ik dit artikel!
recept pasta alla normarecept pasta alla normaRecept Pasta Alla Norma (mijn versie) voor 3-4 peronen
2 aubergines
250 g ricottakaas
400 g tomatenblokjes
300-400 g penne
2 teentjes knoflook
chilipeper
oregano
peper
zout

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in dunne plakjes, bestrooi met zout en laat ze uitlekken in een vergiet. Verkruimel ondertussen de ricotta en verdeel over een bakplaat (met bakpapier). Bestrooi met chilipeper, zout en peper en zet dit in de oven voor 20 minuten.
Dep de aubergine af en bak dit (zonder olijfolie) in twee pannen aan beide zijden totdat het bruin en geroosterd is. Zet een pan kokend water op het vuur en kook de penne pasta in 10-12 minuten. Snijd de knoflook fijn en fruit dit samen met oregano in een pan met olie. Voeg de tomatenblokjes toe en laat het koken. Plet de tomaten en doe de aubergine in de pan en meng dit erdoor heen. Nu kun je er voor kiezen om óf de riccotakaas erdoor heen te mengen (het smelt dan een beetje) of na het opscheppen er boven op te gooien. Ik pak het beste van twee werelden; de helft van de riccota schep ik door het aubergine-tomaat-mengsel, de andere helft strooi ik eroverheen.

De eerste keren dat ik dit maakte vond ik het nogal druk in de keuken en wist ik niet zo goed in welke volgorde ik alles moest klaar maken. Als je bovenstaande bereidingswijze aanhoudt, lukt het je om toch nog best relaxt te koken. Het is iets meer werk dan het gemiddelde pastagerecht, maar na een paar keer krijg je er snel handigheid (en snelheid) in. :) Ook is het lekker om het gerecht nog wat pittiger te maken en een halve rode peper samen met de tomatenblokjes toe te voegen. Ik ben benieuwd wat jij van het recept vindt! xx Shifra

Comments

  1. Ik vind de foto’s alleen al zo leuk! Je maakt echt prachtige foto’s altijd! En deze pasta ziet er echt heerlijk uit, ik hou van pasta :)

  2. Ik zag je foto van dit gerecht al voorbij komen op Instagram en nu ik hier het recept zie, ben ik heel benieuwd naar de smaken. Ga ik zeker eens proberen.

  3. inspiredbylifee

    Ik ben gek op pasta en dit ziet er heerlijk uit. Ik heb alles opgeschreven!!!

  4. Dit heb ik nog niet geproefd maar lijkt me erg lekker:) Ga het zeker eens proberen en ben het met je eens dat we met z’n allen best minder vlees mogen eten. Vegetarisch kan zoo lekker zijn!

  5. Lianne

    Vrijdag dit receptje gemaakt. Heerlijk weer eens wat andere smaken! Dankjewel voor je inspiratie!

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.