Perfecte buttermilk biscuits

Recept voor Amerikaanse buttermilk bisquitsJe weet dat ik van brood houd! En daarom vind ik het extra leuk dat mijn ‘roots’ in de bakwereld zitten: mijn oom is bakker en mijn opa was vroeger ook bakker. Naast dat we regelmatig naar de bakkerij gingen, aten we altijd brood van mijn oom en hadden we op zaterdag echt de lekkerste, speciale broodjes. En toen ik ging studeren kon ik plotseling alleen nog maar brood van de supermarkt eten! Ha.

Maar inmiddels bak ik dus ook veel brood zelf. Ik vind ELK brood lekker, maar de meest simpele broodjes vind ik het allerlekkerst. Zoals deze klassieke Amerikaanse buttermilk biscuits. Snel, makkelijk en licht en het is zo mooi in laagjes opgebouwd; je kan het zo uit elkaar trekken. Het recept is simpel, je hoeft het niet eens te laten rijzen, maar het resultaat is echt heel ‘wauw’!

Recept voor Amerikaanse buttermilk bisquitsDeze broodjes heb ik al vaak gemaakt, omdat ze binnen 20 minuutjes klaar zijn.  Reden genoeg om ze vaak te maken dus. Even snel voor het avondeten bij de soep, als speciaal ontbijt (met een spiegelei, oh yes please!) of als speciale aanvulling bij een lunch met vrienden/familie. Niemand raadt dat je er zo weinig moeite voor hebt gedaan.

Ik heb gaandeweg mijn recept geperfectioneerd. Het recept voor buttermilk biscuits is niet per se mijn recept, maar elk buttermilk biscuit recept lijkt op elkaar. Want de basis is, zoals met veel brood, eigenlijk gewoon hetzelfde. Maar ik heb er veel over gelezen en verschillende dingen geprobeerd. Onderstaande recept levert gegarandeerd de perfecte buttermilk biscuit broodjes op (wat ook je definitie van perfectie is). Ik heb het al zo vaak gemaakt en ik maak er altijd de lekkerste boterige en luchtige broodjes mee.
Oké, 312 woorden. That’s my cue. Ik moet stoppen met praten, want anders lijkt het recept alsnog moeilijk.
a-cup-of-life-6Het recept heeft weinig ingrediënten. En hoe minder ingrediënten, hoe belangrijker de kwaliteit is van die ingrediënten. Gebruik dus goede karnemelk en vooral lekkere, volvette boter.

Buttermilk bisquits
6 el boter (100 g ongeveer)*
375  g bloem
3/4 tl zout
1 el bakpoeder
1/2 tl baking soda
225 ml karnemelk

Verwarm de oven voor op 220 graden. **
Zeef de bloem, zout, bakpoeder en baking soda boven een grote kom. Mix met je vingertoppen of een pollepel de boter door het beslag, totdat het kruimelig deeg wordt.
Maak een kuiltje in het midden en giet de melk erin. Mix het voorzichtig door elkaar en stop direct zodra alles goed gemengd is.
Rol het deeg uit een werkblad bestuifd met bloem tot dat een rechthoek van ongeveer 1,5 cm dik.
Verdeel met een scherp mes het deeg in 9 broodjes. Doe de broodjes 5 minuten in de vriezer, zodat de boter nog even hard kan worden.
Bak de broodjes voor 10-15 minuten in de oven op een bakplaat bekleed met bakpapier, totdat ze gerezen en licht bruin zijn. Ik houd van hele lichte broodjes, maar je kunt ze ook prima nog wat langer bakken. En klaar!

*Een van de beste trucjes voor deze broodjes is het gebruiken van hele koude boter. Snijd de boter in blokjes en zet ze 5-10 minuutjes in de vriezer. Dit zorgt ervoor dat de boter straks goed in de oven smelt en dat de broodjes minder plat worden.
** Zorg dat de oven écht goed heet is; de broodjes krijgen gelijk een boost en bakken hierdoor extra luchtig en hoog!
Recept voor Amerikaanse buttermilk bisquitsIk eet ze heel graag vers uit de oven, als het deeg nog een beetje ‘deegerig’ is, met boter die er zo lekker op smelt en intrekt. Of met een spiegelei, waarbij de dooier zo lekker over het broodje loopt. Of strooi na het bakken nog wat zout op de warme broodjes.  Maar je kunt er ook zoete broodjes van maken door 2 el suiker en 1 tl vanille extract door het beslag heen te mengen. Dan zijn ze wat lekkerder als tussendoortje. Dit doe ik soms met de helft van de broodjes als ik weet dat ik ze niet allemaal op gaan dezelfde dag. Of of of jam op deze broodjes! Ook zo lekker! En als ik een zoete bui ben, roomboter met hagelslag.

Wat zeg je? Je zegt dat ik kan stoppen met praten? Je gaat ze dit weekend al bakken? Awesome! Tag je foto’s met de hashtag #acupoflife en GENIET!
X Shifra

Comments

 1. Lara

  Ze zien er echt heerlijk uit! Van die leuke kleine broodjes voor bij de soep. Jammer dat ik lactose-intolerant ben, ik ken ook geen plantaardig alternatief voor karnemelk:(

  • Shifra

   Je kan de melk ook vervangen met soja melk of amandel melk! En voeg samen daarmee een kleine eetlepel citroensap of azijn toe om in dezelfde richting als karnemelk te komen. Ik doe dit wel eens met gewone melk als ik een karnemelk bij de hand heb namelijk!

 2. Oh ik ken dit soort broodjes dus echt helemaal niet, wat grappig! Maar het klinkt heerlijk en zelf broodjes bakken is alleen al lekker vanwege de geur toch? ;)

 3. Oohhh lekker! Ik vind bakken met karnemelk zo heerlijk! Ik heb zelf al eens een recept voor een Irish Soda Bread gedeeld (ik spam de link even in het daarvoor bestemde vakje :)). Dat had maar 4 ingrediënten, en KAN gewoon niet mislukken. En het smaakte zo verschrikkelijk lekker! Ik ben dus ook heel benieuwd naar deze variant. Denk dat ik vanmiddag nog langs de supermarkt rij voor een pak karnemelk. Thanks for sharing!

  • Shifra

   Oh echt? Zijn die zo van de buttermilk biscuits? Ik dacht juist butter buns, net zoals zoveel Amerikanen die het bij ALLES eten. Heerlijk.

 4. Ziet er heerlijk uit! Ik kende ze ook nog niet. Als de nieuwe keuken klaar is, ga ik ze maar eens uitproberen! :-)

 5. José

  Ziet er heel lekker uit! Zag ze ook in jullie vlog voorbij komen en wilde ze zelf ook gelijk maken! Welke boter gebruik jij altijd hiervoor? Ongezouten roomboter of een andere boter?

  • Shifra

   Ongezouten roomboter inderdaad! Ik vind het in elk recept zoveel lekkerder dan bijv. margarine, maar in dit recept is écht belangrijk goede boter te kiezen. Ik heb wel eens margarine geprobeerd uit noodzaak, maar de botersmaak proef je best wel goed en dat is bij margarine niet lekker.. :(

 6. Yum, ik wil deze steeds al maken maar het komt er maar niet van.. Met dit makkelijke recept moet het wel gaan lukken ;) Thnx

 7. Lisette

  Buttermilk klinkt zóveel lekkerder dan karnemelk:)
  Los daarvan ga ik ze ivm allergie maar uitproberen met sojamelk en citroen, bedankt voor de tip!

  • Shifra

   Haha! Ik heb er over getwijfeld ‘karnemelk broodjes’ van te maken als titel. Maar ik vroeg me af hoeveel mensen er dan nog op de post zouden klikken. De smaak en textuur is wel iets anders als je het vervangt, maar het is een prima alternatief!

 8. Hihi, jij noemt het Amerikaanse buttermilk biscuits, maar als ik het recept zo zie zijn dit onvervalste Britse scones! Lekker met clotted cream en aardbeienjam <3 Ik kan me nog een (van de vele) vakanties in Engeland herinneren dat ik na 3 weken mijn broeken niet meer dicht kon krijgen… ;-)

  Ik zal het recept even doorspelen naar mama, zij gebruikt nu een recept wat minder goed rijst. Deze zien er perfect uit!

  • Shifra

   Haha! Dit is een hele bekende vraag. Wat is het verschil tussen scones & buttermilk biscuits, precies om die reden die jij zegt: de bereiding en ingrediënten zijn hetzelfde. Sommige zeggen dat het er in een officiële scone ook ei moet en in een biscuit niet. Maar ik zie ook vaak genoeg biscuits met een ei bereid. Volgens mij is het vooral een cultureel verschil en het moment waneer je het eet (Britten eten bij het bij de thee, Amerikanen bij het ontbijt met ei en bacon). Maar ik noem dit recept bewust buttermilk biscuits, omdat de scones die ik ken (en maak) veel minder luchtig zijn. Deze broodjes kan ik echt laagje voor laagje uit elkaar treken. En bij een scone denk ik zelf meer aan een iets zwaarder broodje, dat vooral lekker zoet is of met rozijnen of andere dingen is bereid. (Maar once again: er zijn ook hele luchtige scones! Dus noem het lekker zoals je het wil :) )

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.