PITTIGE NOODLESOEP MET GAMBA’S

recept noodlesoep, recept met gamba's, hoe gamba's klaarmakenSoep is eigenlijk maar saai. Je dipt met een broodje in de vloeibare substantie en schept er met een lepel in totdat je de bodem bereikt. Je hoeft niet op te letten als je dit eet; je maakt met je hand een standaard beweging waar -als volwassen soep-eter- maar weinig aan mis kan gaan. En als je eenmaal de lekkere balletjes uit de soep hebt gevist, is er ook al geen reden meer om in de soepkom te kijken. Noodlesoep daarentegen vraagt om uitdaging. Noodlesoep belooft je een goed gevulde kom, met mooie krullerige slierten die zo heerlijk in het rond drijven. Het liefste eet je dit met  stokjes, zodat je nog langer aan het priegelen bent om de sliertjes uit de kom te krijgen. Maar een vork voldoet ook. Als je noodlesoep voor je krijgt weet je: dit wordt een gezellige maaltijd. En verre van saai, dat kan ik je beloven. De sliertjes plakken geheid af en toe aan je kin of vallen van je stokje. En dat vind ik toch wel de charme van eten. Dat je naast het koken, ook nog iets te doen hebt aan tafel.
recept noodlesoep, recept met gamba's, hoe gamba's klaarmaken, noedelsoep, hoe gamba's pellenRecept pittige noodlesoep met gamba’s (3 personen)
1 paprika
1 peper
15-20 gamba’s
2 visbouillonblokjes
150 gram woknoedels
2 – 3 el sojasaus
1 el koriander

Maak de paprika en peper schoon, verwijder de zaadjes en snijd ze fijn. Fruit deze in een grote pan met olie in 3 minuten. Bak de garnalen even mee (totdat ze gaar zijn. Bij diepvries garnalen totdat ze een roze kleur krijgen). Los vervolgens 2 bouillonblokjes op in 1 liter warm water. Voeg dit toe aan de pan, breng het aan de kook en laat de bouillon 5 minuten zachtjes koken. Garnalen pellen, samen met de noodles toevoegen en goed doorverwarmen. Breng de soep op smaak met sojasaus en koriander (dit geeft ontzettend veel smaak!). Warm opdienen met stokjes of een lepel en vork.recept noodlesoep, recept met gamba's, hoe gamba's klaarmaken, noedelsoep, hoe gamba's pellen
Noodlesoep met gamba'sDit is een heerlijke lichte soep en dient prima als lunch. Als avondeten kan natuurlijk ook, maar schep er dan iets meer noodles doorheen of pak wat lekkere broodjes erbij. Vooral zomers houd ik heel erg van dit soort lichte, bouillon-achtige soepjes. Ik had er nu extra vel zin in omdat ik nog nooit eerder een pittige variant van de noodlesoep gemaakt. En is het je vast wel opgevallen; ik ben de laatste tijd heel erg into pittig eten. Overal snijd ik een peper doorheen! Haha! Enjoy! xx Shifra

Comments

 1. Mirthe

  Ik eet zo vaak noodlesoep (uit een kant-en-klaar-bakje), maar het is nog nooit in me opgekomen om het zelf klaar te maken. Ziet er lekker uit!! Vooral met die gamba’s erbij.

 2. jam jam, dat ziet er lekker uit!
  ik ga het ook eens maken, alleen dan wel met kelp noodles ( wij eten koolhydraat beperkt) maar het klinkt iig als een heerlijke soep.

 3. Tessa

  Mmmm, ziet er heerlijk uit!! Maar ik vind diepvriesgarnalen er altijd zo chemisch blauw uitzien..

  • Shifra

   Ha! True. Dat vind ik ook. Maar zodra je ze bakt veranderen ze al heel snel in hun oude vertrouwde roze kleur. :-) Qua smaak zijn ze natuurlijk minder lekker dan verse, maar het doet niet heel erg onder hoor. Zeker niet als je de prijs vergelijkt…

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.