Tuinen om je deze lente te inspireren (+ onze wensen!)

89a647a87df7298482a3d073ddae7d10Ondanks dat we de tuin renovatie hebben uitgesteld tot in ieder geval voorjaar 2018, is het wel een goed excuus om inspiratie op te doen en eindeloos te Pinterest). We willen eigenlijk alles in de tuin omgooien, dus het wordt een hele grote en interessante renovatie (lees: geen ervaring met tuinen). En daarom wilde ik eigenlijk niet zoveel in de tuin steken qua geld en tijd, alles wordt straks toch anders. Maar ik merkte dat ik niet echt kon genieten van deze tuin, terwijl we juist zo blij zijn voor het eerst een tuin te hebben! Dus terwijl ik inspiratie op doe voor de tuin, ben ik ondertussen langzaam aan de tuin begonnen met kleine dingen (zoals veel planten en struiken weghalen). Ik deel vandaag de tuinen die ik tot nu toe als inspiratie heb opgeslagen. Er zijn natuurlijk de meest, mooie en onbereikbare droomtuinen te vinden, maar in al deze random inspiratie zitten elementen die gewoon in Nederlandse kleine/grote tuinen te realiseren zijn. 

a6e227ba03dec0bffaa575b3dac6dde7 fb88eaca63b82beecd9d5585b12f889c cb8a489f944369f35f6e9790559c0234(bron: Pia Ulin voor Vogue)
93fc3b3091e4401c5f635c0a6e606796 099b4b40cf0ed171cc81badcfdfaeab6 728bb4251d92250f5942f8f1e8937bdf 3b6fd79ecdd5ea4cb19be0e30995e023 5c6bc894644ab44012ddaa53c4a774db 4b289d12006a6558e1e7936b4b194af7 008f8c9b3ff5e5cd6f5743ba3af034df Backyard-Landscaping-Ideas-7En zelfs uit onze vorige ‘tuin’, haal ik weer inspiratie voor onze nieuwe tuin.

De dingen die we graag zouden willen in onze tuin:

+ Een grote schuur. Ik vind het zonde van de ruimte in de tuin, maar we hebben het echt nodig. De hele uitbouw ligt nu vol met gereedschap en ik weet echt niet waar we dat ooit gaan leggen. Plus, Hans wil meer in zijn vrije tijd in houtbewerking gaan doen (dingen op maat maken voor andere mensen), dus dan is het fijn als hij daar plek voor heeft.
+ Een plek om te loungen. Ik vind het heerlijk om gewoon lekker in de zon te liggen, een boek te lezen, op de laptop te werken of s avonds met Hans te borrelen.
+ Ik houd ervan om in de zomer te eten, dus er moet zeker een plek komen om te eten. Vooral een grote nieuwe eettafel (in plaats van deze, die we vorig jaar voor ‘tijdelijk’ hebben gemaakt).
+ Ondanks dat ik niet zo goed ben in tuinieren, een moestuin! Ik vind het leuk om er beter in te worden. En het werkt zo ontspannend om in de tuin te werken.
+ Een stuk gras voor ál onze kinderen om in te rennen. (Als ik denk aan de tuin dan zie ik op de een of andere manier altijd 2 jongens en een meisje rondrennen. )
+ Een boom. Er staan nu helemaal geen bomen in de tuin. En ik vind iets meer privacy én het gevoel dat je echt in een tuin bent, wel fijn. Een boom hoort erbij voor mij.

De plannen die ik voor dit jaar heb is de moestuin & de eettafel! Heb jij plannen die je dit jaar nog in de tuin wilt veranderen?

X Shifra

 

 

p.s Alle foto’s zijn van en via Pinterest, en hoewel dat officieel geen bron is, kan ik van veel foto’s de originele bron niet vinden.  Mocht je één van de bronnen weten, laat het me weten, dan pas ik het aan! 

Comments

 1. Mooie inspiratie! Ik kan niet wachten tot dat wij zijn verhuisd en een tuin kunnen gaan maken zoals wij hem willen.

 2. Fijne inspiratie en ik ben benieuwd hoe jullie tuin er uiteindelijk uit gaan zien. Wij gaan eind dit jaar verhuizen naar een nieuwbouwhuis, dus de tuin staat ook voor 2018 op de planning. Ik wil ook een schuur, een lounge en een eet gedeelte en een moestuin. En wat groen natuurlijk en een moestuin. En vooral grote tegels zodat je niet eindeloos bezig bent met onkruid verwijderen tussen allemaal kleine stenen.

 3. Wat een leuke inspiratie! Wij hebben net een nieuwe tuin, en hij is gigantisch. Eerst even de boel weer onder controle krijgen voordat we bepalen wat we zelf willen. 1 Ding weet ik al wel zeker: ik wil ergens in een hoek een gezellig fire pit met wat boomstronken eromheen, voor een gezellig vuurtje op een zomeravond. Wat ik de komende weken sowieso ga doen is het kippenhok renoveren zodat er kippen in kunnen! Dat lijkt me toch zo gezellig, dat er wat kippen rondscharrelen!

 4. Heerlijk dat je helemaal je tuin naar wens ik kunt vullen! Ik moet zeggen dat ik het maar een groot en lastig project vind, zeker omdat alles zo belachelijk veel geld kost, haha. Wij moeten ook rekening houden met de kids, er staat dus ook een schommel en een speelhuisje in. Vind het vooral belangrijk dat zij er blij van worden, ik neem wel genoegen met alleen een terrasje :).

 5. Tuinen zijn echt mijn favoriet, maar hier hebben we een dakterras op het oosten dus alleen de zon ‘s ochtends + dat het snel een troep wordt want het water loopt niet weg. Balen :( Maar ik vind die wand met plantjes echt super leuk, net als de gouden lantaarns en de lichtsnoeren.

 6. Wat een prachtige plaatjes. Zo leuk om te bedenken wat je allemaal in je tuin zou willen! Wij ‘moeten’ de tuin binnenkort ook aanpakken. Na 20 jaar is de schutting echt aan vervanging toe en omdat onze tuin een halve meter hoger ligt dan de stoep er naast, hebben we nu een gevaarlijke ‘afrit’ de stoep op. Dat moet allemaal wat geleidelijker gaan worden, maar ik weet nog niet zo goed hoe we dat gaan doen. Ook maar eens op Pinterest zoeken. Vorig jaar hebben we gras gelegd en dat is echt een goede zet geweest!

 7. Marleen

  Oh de tuin. We hebben er net weer even ingewerkt. Wij hebben een enorme tuin, wat superleuk en superfrustrerend tegelijk is. Hij is erg verwilderd, al staan er van origine wel hele mooie planten in. Dit jaar gaan we de voortuin aanpakken, en vanaf volgend jaar stap voor stap de achtertuin. Ik kan niet wachten tot lange zomeravonden in onze tuin met een vuurtje en vrienden. Ik ben benieuwd naar de veranderingen in jullie tuin!

  • Marleen

   Oh en wat ik erg handig vond qua inspiratie: naar de tuinen van Appeltern. Lekker cheesy, maar ze hebben zoveel voorbeeldtuinen met leuke ideeen. En ik vond het heel handig om dingen in het echt te zien, erin te staan.

 8. marjon

  Zijn ook met een moestuin begonnen (met dank aan de AH).
  Verder een nieuwe trampoline, voor onze 2 jongens en 1 meisje 😉.
  Deze trampoline is opgesprongen. En verder niet zoveel, met 3 kinderen is een mooi aangelegde tuin een droom.
  Ben blij met onze grote tuintafel en fijne “hangplek” in onze beschutte, groene tuin.
  Voor de gezelligheid gaan er wel lampjes in de boom en gaan de lantaarns met kaarsjes weer naar buiten.

 9. Gaaf! Ik ben eerlijk gezegd heel erg lui in m’n tuin. Hij is niet zo groot, ik moet er kunnen werken en er niet veel tijd aan kwijt zijn. Maar die potten aan de muur vind ik wel heel erg leuk.

 10. Yvon

  Het zijn zeer mooie tuinen die je ons nu laat zien, en ik heb al 1 ding gezien dat ik hier ook even ga toepassen…………………………;-)

 11. Oh ja heerlijk, ik wou dat ik een tuin of dakterras o.i.d. had.. gelukkig hebben m’n (schoon)ouders allemaal een grote tuin, dat scheelt.

  Pas trouwens op met foto’s van Pinterest plaatsen. Of de bron nou klopt of niet, zonder toestemming maak je inbreuk op het auteursrecht en kun je een fikse schadeclaim ontvangen. De foto’s zijn bij mij overigens ook bijna allemaal onscherp, misschien leuker om foto’s van lezers of via instagram te zoeken? Als je ze via instagram embedt maak je geen inbreuk op het auteursrecht.

 12. Cindy

  De hovenier is dinsdag bij ons begonnen met elektriciteit aan te leggen vanuit huis (nieuwe groep aangelegd) naar de tuin en de schuur. De schuur hebben we afgelopen najaar vergroot, zodat nu de glijbaan en straks de fietsen en de voetballen en de skeelers van onze kleine man er in passen. En dan nu de tuin: alle planten eruit, alles wordt opgehoogd, we gaan voor grote tegels 60×60 met wat kunstgras en een border. Een loungehoek op de plek waar de zon voor het laatst nog is en een mooie eetset wil ik erbij. De border laten we even open, daar kunnen we evt. een mini-moestuin voor de kleine man plaatsen als hij wat groter is. En daarna nog wat aankleden met leuke accessoires. Ik heb zelf de schutting geschuurd en de 1e laag beits is er al overheen, nu de 2e laag nog. De muren onder de schutting (we hebben een halve schutting zeg maar), hadden we uitgehakt en opnieuw laten voegen. Succes!

 13. Bianca

  Heel erg leuk! Ik heb ook behoorlijk wat tuinideeën opgedaan via Pinterest. En (op wat kleine dingen na) voelt onze tuin ook af en bij ons passend. Alleen met onze loungeset zijn we niet zo blij. Het zijn nu 4 grijze wicker loungestoelen en ik zou heel graag een bank en stoelen van bamboe willen met mooie, witte kussens. Misschien volgend jaar!

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.