Want waarom niet: regenboog tosti

Gekleurd eten met kleurstofIs het een regenboog? Een gesmolten unicorn? Play-doh? Nee, het is een REGENBOOG TOSTI! Het ging een paar maanden geleden viral op het internet en ik moest het proberen. Als blogexperiment uiteraard, om ook een steentje bij te dragen aan de maatschappij. En het is waanzinnig; net zo lekker en magisch als dat het er uit ziet. Kom, ik laat je zien hoe je het maakt! 

regenboog tosti (10)Voel jij het ook? Ik krijg zulke cravings van regenboog-gekleurd voedsel. Het schijnt dat je ook echt meer eet van regenboog-gekleurd voedsel, omdat je hersenen in de war zijn. En daardoor blijf je dus eten. (Dat las ik gisteren in een artikel.) Helaas ontvangen onze heupen nog steeds wél het seintje (dat heb ik ook getest).

regenboog tosti (5)Oké! Normaal maak ik tosti’s gewoon van een plak kaas, maar om de kleurstof goed op te laten nemen heb ik een bechamélsaus gemaakt waarin ik geraspte kaas liet smelten. Ik zag op internet ook mensen kleurstof door geraspte kaas mengen, maar ik heb het idee dat de bechamelsaus-manier beter werkt. En het is een heel stuk lekkerder. Nu krijg je echt een soort croque monsieur, maar dan tussen de boterham in plaats van erop. Het gevoel van een echte grilled cheese sandwich.

Regenboog tosti’s (voor 8 sandwiches)

16 sneetjes casino brood
50 g boter
60 g bloem
500 ml halfvolle melk
200 g geraspte kaas
kleurstof (ik gebruik deze kleurstof)
zout
peper

Snijd boter in blokjes en smelt in een steelpannetje met dikke bodem op laag vuur. Meng de bloem erdoorheen, blijf net zolang roeren totdat het helemaal is opgenomen.
Giet in delen de (koude) melk erbij en blijf roeren. Laat het vervolgens 1o minuutjes in dikken op laag vuur onder constant roeren. (Het roeren is heel belangrijk, anders bakt het snel aan).

Haal de pan van het vuur en mix de geraspte kaas erdoorheen. Als het goed is het nu een hele dikke pap geworden. Mocht het nog te soepel zijn, doe er dan nog wat bloem bij en roer het goed door.

regenboog tosti (6)Verdeel de kaas in vier bakjes en geef ze alle vier een andere kleur. Ik gebruikte ongeveer 1/3 tl kleurpasta per bakje. (Proef even! Magisch he? En het wordt straks nog lekkerder, eenmaal gesmolten.)regenboog tosti (1)(Dit is toch nét play-doh? Zo bizar!)

Doe de verschillende kleuren kaas afgewisseld op een boterham. Druk een ander boterham erbovenop. Breng op smaak met peper en zout. Verhit vervolgens olie in een pan en bak de tosti aan beide kanten goudbruin. (Of bak hem in een tosti-rooster!)regenboog tosti (8)See? This is what I’m talking about..  :)
Gekleurde boterhammen in een regenboogtostiMocht je nog even in de regenbogen wereld willen blijven rond lopen, probeer dan dit brood eens. Dat brood is geweldig. En een goede afwisseling van deze tosti. Misschien moet ik nog een regenboog toetje verzinnen? XX Shifra

Comments

  1. Omg hoe vet! Maar ik denk dat er een linkje mist bij de ingrediënten. Ik denk dat het de bedoeling was om op ‘deze’ kleurstof te klikken? Ben namelijk wel erg nieuwsgierig!

    • Shifra

      Oh, chips, je hebt gelijk! Aangepast! Ik gebruik de kleurstof van Wilton! Hele goede ervaringen mee, geeft mooie, heldere en felle kleuren (en je doet er héél lang mee!).

  2. Haha, geweldig! Ben dol op dit soort experimenten. Jaren geleden maakte ik eens roze pannenkoeken en mijn zoon heeft het er nu nog steeds over.
    Mijn vriend ook trouwens, want die moet daar niets van hebben namelijk ;-)

    • Shifra

      Aah, jij snapt het. Het is inderdaad een experiment en niets iets wat ik elke dag ga eten. Hihi. Ik zie wel eens red velvet pannenkoeken voorbij komen op Pinterest, maar roze nog niet! Lijkt me heel grappig! :) Hans moest wel een beetje wennen aan deze tosti. Maar de smaak maakte heel veel goed zei hij.

  3. Oooh, wat een feestje! Zo cool dat je dit soort experimenten uitvoert. Zag ‘m gister al op je Facebook voorbij komen, toen was ik al heel nieuwsgierig, hihi! Interessant dat je er blijkbaar meer van gaat eten! Oepsie… Gelukkig is het toch vooral voor speciale gelegenheden :).

    • Shifra

      Het is ook niet helemaal serieus bedoelt hoor. ;-) Puur voor fun. Daarom de categorie: want waarom niet. Ik ga dit niet elke dag eten, maar het was gewoon een leuk experiment om te proberen! En ik denk dat het een either love it or hate it-dingetje is. :) Of je vindt het geweldig of je vindt het niets! En ik kan me voorstellen dat je het niets vindt, maar ik vind dit echt heel leuk! :)

    • Shifra

      Yes! Thanks! :) Het internet staat vol met normale tosti’s en broodjes, dus ik vond het leuk een keer iets heel anders te doen!

  4. Ik krijg hier helaas ook niet echt honger van, maar eerder een misselijk gevoel alsof het tegen natuurlijk is om hier een hap van te nemen. Hoewel ik wel dol ben op kaas.

    • Shifra

      Hihi, snap ik wel! De eerste hap ging ook tegen mijn natuur in. Zo raar dat het eetbaar is! Maar de smaak is zó lekker! (misschien gewoon de kleurstof achterwege laten?;-))

  5. Haha ik denk dat als je hem ziet je een zoete smaak verwacht en wanneer je dan een hap neemt… Kaas. Leuk experiment en lang leve de kleurstof ;)

  6. Het deed mij een beetje denken aan een broodje Play Doh, hihi. Wel leuk om eens mee te experimenteren. Bij kleurstof denk ik vooral aan de toef van een cupcake, maar zoiets kan natuurlijk ook! :)

  7. Haha misschien is dit wel een idee om je kids tosti te leren eten, hihi, die vinden de kleurtjes misschien wel geweldig! Ik vind dit echt iets voor jou, maar zelf word ik er niet helemaal blij van.

  8. Waaaaa dit ga ik een keer uitproberen…
    Overigens wist ik niet dat je van “regenboog” voedsel meer eet. Alhoewel… Mijn M&M’s zijn altijd wel snel op… Dat verklaard het misschien dan toch weer.

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.