Wat maakt jou blij in de keuken? (TGIF!)

keukenToen ik gisteren updates van de keuken filmde op Instastories kreeg ik een paar reacties van mensen die niet blij zijn met hun keuken en zo graag iets anders zouden willen. Ik herkende dat wel. Ik was ook niet altijd blij met de keuken in het huis, maar dat het me soms lukte (heel vaak ook niet) om door die imperfecties heen te kijken. En blij te zijn met kleine dingen. Zelfs in de meest moderne, net gerenoveerde keukens zijn er waarschijnlijk dingen waar iemand niet blij mee is. (dat hebben wij straks vast ook) Mijn vorige keuken was oud, geen fancy deurtjes met soft-close, maar los hangende deurtjes die nooit goed sloten. Het aanrecht boog door en kastjes waren beschadigd met houtrot. En nog steeds was het met mijn favoriete plek in het hele huis! Het voelde echt als mijn plekje, waar ik alles achter me kon laten en de lekkerste dingen helemaal from scratch kon maken. 

Mijn huidige, tijdelijke keuken is ook heel oud en daar ben ik nog minder blij mee, maar ook daar zijn er nog steeds dingetjes waar ik blij van word. Ik kook nu in mijn 3e keuken (mijn studentenkeuken niet meegerekend) en als ik terug denk aan alle huizen, kom ik in elke keuken wel een paar dingen vinden waar ik blij van werd. In mijn eerste (huur)huis was dat bijvoorbeeld de rode koelkast die echt een eyecather werd, maar ook de goed georganiseerde bestekla (!) en het vrij nieuwe aanrechtblad. Ook al was dat totaal niet mijn smaak. En in mijn vorige huis was ik zó blij met de open planken waar ik al mijn glazen zo mooi kon opbergen, de vaatwasser die ik daar voor het eerst had!! en de grote leefkeuken waar ik zoveel plezier heb gehad met vrienden en familie. (En daardoor was ik zo verwend dat ik niet meer anders wilde..)

Ik sprak er gisteren met een vriendin over en het werd zo’n leuk gesprek; we werden bewust blij van dingen in onze keukens waar we anders helemaal niet bij stil stonden. Ik bedoel hier helemaal niet mee dat je niet of wel mag klagen over je keuken, maar soms heb je een reminder nodig om eens te bedenken waar je eigenlijk wel blij van wordt. Door al die ergernissen heen. En überhaupt ben ik gewoon benieuwd, wat zijn de dingen die jullie blij maken in de keuken?  Het open maken van een goed georganiseerd kastje?; Prullenbakken die geleegd en schoon zijn?; Het ontbijt dat je elke ochtend klaar maakt? Of misschien het idee dat dit de plek is waar je altijd je kinderen uit school ontvangt? Laat het weten in de comments! Fijn weekend! X Shifra

P.s Dit weekend gaan we tegelen en volgende week komt de keukenapparatuur! Ik geef updates op Instastories, dus volg me daar als je benieuwd bent!

Comments

 1. Zo leuk om hier bij stil te staan! Vooral omdat ik net ben verhuisd uit mijn studentenhuis en nog volop in de genietfase zit, maar afgelopen week ineens toch baalde van het tekort aan opruimen plek voor groentes in onze keuken. Daarom ben ik nu superblij met de mandjes die we onder de kastjes hebben gehangen. Verder vind ik het heerlijk dat de keuken onze halve woonkamer beslaat en dat het dus echt een woon/eetkeuken is. Verder zijn het soms de kleine dingen die het doen, zoals het omwisselen van de inhoud van twee planken waardoor het véél logischer is, daar kan ik echt blij van worden. Ik vond jullie vorige keuken heel leuk en dit bouwen wat jullie nu doen een van de stoerste projecten ooit, volg het met plezier!

  • Shifra

   Oh, wat een heerlijke luxe, een leefkeuken! En leuk dat jullie zoveel kleine dingetjes aanpassen in de keuken. Dat maakt zoveel verschil!

 2. Anja

  Dit is inderdaad leuk om over na te denken! Je blijft zo snel stil staan bij alle ergernissen. En dan helpt het ook niet als je al die mooie pinterest-keukens ziet🙄. Mijn keuken is prima, niet mijn smaak maar hij is goed. Ik ben blij met de uitdraaiende prullenbakken en dat ik zoveel gezellige hoekjes heb voor plantjes!

  • Shifra

   Ja precies!! Alles is veel te mooi op Instagram en Pinterest hè! En dan worden vaak ook nog eens de prullenbakken weggehaald voor de foto. -_- Prullenbakken in een kastje vind ik ook zo fijn! Dat wil ik ook in mijn nieuwe keuken!

 3. Desiree

  Ik kan je instastories niet meer bekijken want je hebt me geblockt, erg jammer..
  Deze keuken vind ik niks, in ons vorige huis hadden we een woonkeuken en die mis ik soms wel. Hij leek wel een beetje op jouw vorige keuken.

  • Shifra

   Oh, your sure? Ik block eigenlijk nooit iemand op Instagram! Ik zal straks eens even op zoeken hoe dat werkt en of ik kan zien of er iemand geblock staat, misschien dat het per ongeluk is gegaan?
   Hopelijk heeft je huidige huis heel veel andere leuke plekjes die het gemis van je keuken goed maken! :)

 4. Ilse

  Leuk om zo herinneringen op te halen aan je oude keuken! In mijn huidige keuken ben ik niet veel omdat hij eigenlijk niks voorstelt en ik veel op mijn werk eet. Maar aan mijn oude keuken heb ik wel veel goede herinneringen en ondanks dat het niet de grootste was vond ik hem wel altijd erg fijn om in te koken.

 5. Else-Marie

  Wij hebben sinds vorig jaar een nieuwe keuken gekregen! Ik ben echt heel blij dat ik het kook en was gedeelte heb omgedraaid. Verder heb ik veel minder boven kastjes zodat het nu groter oogt !

  • Shifra

   Ja, geen bovenkastjes scheelt echt in ruimte hè? We hebben nu wel bovenkastjes opgehangen, maar ik zag daardoor ook meteen hoeveel kleiner het de keuken ook maakte!

 6. Toen wij in ons huis kwamen wonen hebben we de keuken van de vorige bewoners laten zitten. Hij is al vrij oud, maar erg tijdloos met witte kastjes en een donkergrijs aanrechtblad. Wel hebben we een van de keukenkastjes eruit gesloopt en daar een grote nieuwe oven geplaatst. Daar ben ik ontzettend blij mee! Ook moest het stukje bij de oven opnieuw betegeld worden en heb ik gekozen voor matgrijze vierkante tegeltjes. Ook met die keuze ben ik nog elke dag blij. Ik houd van mijn keukentje. :)

 7. Wat goed om er eens bij stil te staan wat er wel allemaal klopt! Daar voel je je direct een stuk beter bij. Onze keuken wordt volgend jaar 20 jaar, en dat merk je eigenlijk ook aan alles (de vriezer is 2 jaar geleden vervangen en de koelkast moet binnenkort). Maar nog steeds vind ik het design erg mooi (ondanks dat ik het zelf noooooit uitgekozen zou hebben). Het meest blij ben ik met het natuurstenen aanrechtblad, die ook nog eens is doorgetrokken op de achterwand. Dat kan zo verschrikkelijk veel hebben! Hete pannen er op, kleurstof om marsepein te kleuren, het maakt allemaal niet uit: je krijgt het zo weer schoon. Love it!

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.