Wat zit er in mijn luiertas?

wat zit er in mijn luiertas (1 of 1)Hi! Ik liet eerder in deze video al zien wat er in mijn vluchttas zit voor het ziekenhuis, maar daarin ontbraken natuurlijk nog alle schattige babydingetjes die mee zouden gaan naar het ziekenhuis! Ik laat vandaag daarom mijn ingepakte luiertas zien. De video is opgenomen in de laatste week van mijn zwangerschap (zo gek om terug te zien! Die buik!!). Dus het voelt misschien een beetje mosterd naar de maaltijd, maar ik had hem grotendeels ook gelijk al ingepakt voor ‘later’ om echt als luiertas te gebruiken (lees: veel extra overbodige luiers bijvoorbeeld.). Daarom leek het me leuk om hem alsnog te delen! Met als extraatje een lijstje van de spullen die ik wél en niet heb gebruikt.

wat zit er in mijn luiertas (1 of 1)-2Mijn luiertas is van Pacapod. En het is de meest handige tas die ik ken, over élk dingetje is zo goed nagedacht. De tas bestaat uit verschillende, uitneembare tasjes (heel handig voor chaoten) en heeft overal vakjes om georganiseerd te blijven. Alle luiertassen van Pacapod werken met dit systeem. Ik ben er heel enthousiast over! En ja, ze zijn een stukje duurder dan de gemiddelde luiertas, maar ze zijn het echt waard.


Ga er lekker voor zitten, want het is een chatty video!

De spullen die je voorbij zag komen in de video:

luiertas Pacapod
drinkfles (Natursutten) // niet gebruikt
luiers // niet gebruikt 
billendoekjes (Waterwipes) // niet gebruikt
luierzakjes // niet gebruikt
sudocrème // niet gebruikt
babyslofjes // gebruikt (veel te leuk!) 
wit mutsje // gebruikt (in het begin werden de mutsjes snel vies, omdat haar hoofd nog niet helemaal schoon was gemaakt. Na het gekregen ziekenhuismutsje, was het daarom fijn om te kunnen wisselen naar een nieuw mutsje.)
mutsje met strik // gebruikt! Nadat het witte mutsje ook vies was geworden, heeft ze dit de overige dagen in het ziekenhuis gedragen. 
3 paar sokjes // gebruikt 
sock ons // niet gebruikt
speen (Natursutten) + speenketting // gebruikt
roze gebreide deken // gebruikt, heel fijn om een dikker kleedje te hebben, zeker ook voor de rit naar huis.
XL okergele hydrofiele doek // gebruikt, om over haar witte ziekenhuisdekentje te leggen. Het stond een stuk gezelliger en voelde meer thuis! 
hydrofiele doek // niet gebruikt
gebreide trui // gebruikt
gebreide broek // gebruikt
berentrui // gebruikt
2 rompertjes // gebruikt
pyjama/boxpakje (Noppies) // gebruikt
babyjas // gebruikt, dit was heel fijn voor de rit van het ziekenhuis naar de auto.

Wat ik miste:
– vijltjes (ze werd met lange nageltjes geboren)
– meer kleertjes voor haar (maar dit is puur omdat ik 2,5 dag in het ziekenhuis ben geweest uiteindelijk)

De inhoud van de tas is eigenlijk min of meer hetzelfde als ik wat langer wegga! Ik vergeet helaas nog wél eens de extra kleertjes.. (note to self!!). Ik hoop dat je het leuk vond om te zien! Als je zelf ook een kindje hebt, wat zijn de dingen die jij heel belangrijk vindt in de luiertas? Of wat mis je misschien nog in de lijst? Laat het weten in de comments, zodat (toekomstige) moeders er nog iets aan hebben!  X Shifra

Comments

  1. Hier zit er altijd in: wasbare luiers en wollen overbroekjes, wasbare billendoekjes en een fles water (voor dus de billendoekjes), een wetbag voor de vieze luiers, potje kokosolie en/of Weleda billencreme, 2 sets extra kleertjes, een mutsje, 2 hydrofieldoeken, een verschoningsmatje en zoogcompressen. Waterwipes zijn ook erg fijn inderdaad! Je straalt in de video :).

  2. Een extra shirtje en voedingsbh voor mezelf (lang leven het doorlekken met overproductie, lol)
    bepathen en sudocreme
    extra hydrofielen (die kun je imo echt nooit genoeg hebben!)
    Luierzakjes
    En ik moet zeggen dat ik een verschoningsmatje ook altijd wel plezierig vind, zeker als ik in een openbare ruimte onze kindjes moet verschonen.

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.