In mijn blogplanning had ik voor de maand januari overal “gezonde recepten” geschreven. Van tevoren deed ik dat met de intentie dat júllie daar waarschijnlijk het meeste behoefte aan hebben in januari. Maar zo langzamerhand begin ik door te hebben dat ik het misschien zelf nog het hardste nodig heb. Ik krijg mezelf gewoon niet terug op de rails, na de decembermaand. Niet dat ik me nu te buiten ga, maar ik snoep nog steeds wel teveel. (dat zegt helaas ook de weegschaal) Komen jullie na zo’n decembermaand (of überhaupt na een dagje snoepen) weer makkelijk in het normale, gezonde ritme? Laat het weten in de comments! En vooral hoe je dat doet! Ik mis mijn oude, gezonde ritme.
Ondertussen deel ik weer een gezond recept! Deze (vegetarische) pasta is zó romig, dat je bijna niet kan geloven dat hij gezond/slank is. Het is mijn go-to recept op dit moment als er vrienden of familie blijft eten, want hij is binnen 10 minuutjes klaar. En het is een crowd pleaserrrrr! Romige pasta met tomaten en salie (Voor 3-4 personen, in combinatie met een salade)
Voedingswaarde per persoon. Calorieën: 240, Smartpoints excl. parmezaanse kaas: 8, Koolhydraten: 33g, Vet: 5g, Eiwit: 8g, Natrium: 1mg, Suiker: 1g
3-4 teentjes knoflook
1 el olijfolie
500 g tomaten
200 g (volkoren) pasta
100 g zuivelspread (light)
4 takjes salie
chilipeper
zout
peper
parmezaanse kaas
Snijd de knoflook fijn en snijd de tomaten in vier delen. Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en bak de knoflook lichtjes. Voeg de tomaten toe en laat 5 minuutjes meebakken, totdat ze zacht zijn. Kook ondertussen de pasta el dente. Doe de zuivelspread erbij en de blaadjes van 4 takjes salie. Breng op smaak met chilipeper, peper en eventueel wat zout.
Giet de pasta af en meng samen met de kaas-tomaatsaus. Verdeel de pasta over de borden en rasp er nog wat parmezaanse kaas overheen.
Serveer bij de pasta een simpele salade. (Ik maak vaak snel een salade van rucola en veldsla met een beetje balsamico azijn)Ik gebruikte fusilli pasta, maar je kan ook orecchiette, rigatoni of farfalle (vlinderpasta) gebruiken! (Ik schreef eerder in deze blogpost hoe je de juiste pasta voor de juiste saus kiest!) Laat je weten van je van de pasta vindt? :) X Shifra
15 Comments
Henrieke Schuiling
Aaargh zo herkenbaar, al die restjes snoepgoed in de kast en de laatste kerstmanbiedingen in de supermarkt staren mij ook aan van: je wil me, pak me dan! Dan moet je wel sterk in je schoenen staan hoor, meh…
Shifra
Ja, ook dat nog eens ja!! :(
Ayla
Oh dat ziet er heerlijk uit! Ook een goede optie voor de pasta: bij de Ap hebben ze tegenwoordig linzenpasta en kikkererwtenpasta, allebei verkleed als fusilli. Zelf mijn anti-vega, mannenman vriend merkt niet dat het geen echte pasta is.
Shifra
Oh goede tip/aanvulling! :) Thanks! X
Anne
Dat ziet er lekker uit! Ik ga het recept onthouden. Ik zou er denk ik nog kipfilet doorheen doen;)
Irène
Fijn, weer een nieuw pastarecept!
Anne
Heerlijk recept, dankjewel!
Yvon
Deze pasta lijkt mij zeer heerlijk. Even het recept opslaan, zodat ik het kan maken.
Manon
Dit ziet er yummy uit
Martine
Ik heb na de feestdagen alles wat over was aan snoepgoed meegegeven aan mijn vriend zodat hij het op z’n werk uit kon delen :-)
DE OPLOSSING!!
Ik was er vanaf en het beland ook niet in de prullenbak.
Met Sinterklaas heb ik het kookboek van Deliciously Ella gekregen en daar kook ik nu bijna iedere dag uit.
Ik voel mij daardoor echt lekker en niet meer zo vol.
Verder mag ik van mijzelf 1x per dag iets lekkers.
Doe ik dat niet dan word ik gek en hou ik het verantwoorde eten niet vol.
Ilse
Hmm, lekker zeg! En mijn vriend vind de pasta’s van jouw blog altijd lekker!
En ik zorg ervoor dat ik gewoon geen snoep in huis haal en 1x per dag wat lekkers.
Malu
Dit lijkt mij zo heerlijk!
Staat op het menu voor woensdag als ik na mijn werk thuis kom. Want volgens mij staat dit binnen 20 min op tafel. Fijn!
Shifra
Wat leuk! Laat me weten wat je er van vindt! Ik maak hem vaak zelfs binnen 10 min! Zeker als je het al een keer hebt gemaakt, lukt het binnen die 10 min. :) X
Tessa
dat is snel te maken en het ziet er lekker uit.
Tessa
heerlijk en snel te maken.