Weet je nog dat ik eerder deze week zei dat ik heel lazy ben geworden in outfits en voor het simpele ga? Terwijl ik dit gerecht in elkaar flansde besefte ik me dat dat misschien überhaupt mijn nieuwe mantra is geworden. Misschien komt het na de zomer of na de zwangerschap weer terug. (Of niet. Ik hoor het je denken, je leven wordt straks niet meer hetzelfde! Haha.) Maar dit is een typische weekmaaltijd die ik de laatste tijd veel eet. Het begon met de combinatie zoals in dit recept maar al snel werd het een typische maaltijd die perfect is voor leftovers en drukke avonden.
Op Instagram zag ik een Amerikaan een tijdje geleden rond onze etenstijd (haar ontbijt) ‘breakfast taco’ eten, een tortilla met met scrambled egg. Dit leek me met groente perfect voor het avondeten!
Deze combinatie is mijn favoriet, maar tegenwoordig eindigt er van alles op een taco. En guess what: alles blijkt lekker te zijn op tortilla’s! Vorige week at ik restjes couscoussoep op de tortilla, maar ook restjes van deze of deze pasta. Het kan allemaal. Vaak houd ik net niet genoeg restjes over voor een hele nieuwe maaltijd, maar samen met taco’s lukt het wel!
In het geval dat ik geen heel gerecht over houd, maar bijv. groentes of andere kleine dingen, combineer ik het met roerei en rucola (of andere sla). Ik warm de overgebleven groentes van eerder die week op en zet alles in losse bakjes op tafel. Soms heb ik nog wat kipreepjes, falafel, mais, zoete aardappel, garnalen enz. Alles wat nog in bakjes in de koelkast staat zet ik op tafel.
Scrambled egg tacos (voor 4 personen als lunch, 2 personen als diner)
1 rode paprika
1 el olijfolie
6 eieren
4 medium tortilla’s
2 tl peterselie
verse basilicum
100 g rucola
2 tomaten
1 citroen
optioneel: curry (ik hóud van curry met ei!)
zout
peper
Snijd de tomaten en paprika in blokjes. Verhit olie in de pan en bak de paprika in een paar minuten zacht en zet apart in een schaaltje.
Klop de eieren goed los in een kom. Breng op smaak met zout en peper en eventueel een scheutje melk.
Bak de eieren op middelhoog vuur en spatel regelmatig het ei van de rand naar binnen. Zet halverwege het vuur uit en laat het ei, terwijl je spatelt, verder gaar worden. Haal het ei net voordat ze klaar zijn uit de pan, het kookt daarna nog 1-2 minuten door namelijk. Strooi er peterselie overheen.
Maak de tortilla’s warm in magnetron, of nog lekkerder: bak ze even kort in een pan op het vuur. Het lijkt dan net alsof ze vers zijn! Vouw ze in een theedoek om ze warm te houden en zet samen met alle andere toppings (rucola, tomaat, paprika + citroen & curry op smaak!) op tafel. Dit zijn de maaltijden die je doordeweeks wilt: weinig voorbereiding, weinig kooktijd en heel lekker! Plus, doordat je afwisselt met alle restjes verveelt deze maaltijd niet zo snel. X Shifra
10 Comments
Neverdullmoments
Haha wat een geniaal en simpel recept! Ik hou er ook van om alles in wraps te mikken. Oké, directe challenge in mijn hoofd: wat zou er niet lekker zijn in wraps? Poffertjes? Chocolademuffin? Lasagne? Volgens mij kun je alles wel combineren hahaha.
Shifra
YOU GOT IT GIRL! 🙌
Sofie
En als dessert: een wrap besmeren met chocopasta en dan een banaan erop leggen en oprollen. To die for!
Shifra
DIT DOEN WIJ ALTIJD! Haha! Er blijven áltijd wraps over. 😏
Rianca
Wauw dit ziet er goed uit! Ga ik onthouden. Net als dat ik jou couscoussoep weer eens moet maken. Hmmmm. <3 Spontaan trek, terwijl ik net mijn ontbijt op heb.
Lara
Oh met ei ziet er heerlijk uit, nu baal ik toch een klein beetje dat ik sinds een maand vegan eet!
Ik hou ook echt van wraps, heb ze altijd in huis. Als lunch ook heerlijk, soms heb ik geen zin in brood en dan mik ik gewoon wat leftovers op zo’n wrap :)
Shifra
Dat is precies de reden waarom ik fulltime vegan eten zo lastig zou vinden, ei (en kaas!!) zou ik heel erg missen!
Loes | Gewoon iets met Loes
Oh, heerlijk! Dit is inderdaad een goed idee! Zo hoef je niets weg te gooien en ben je ook nog eens snel klaar met eten koken. Top!
Elouise
Heerlijk, dan doen wij hier ook regelmatig! Mooi alternatief op kliekjesdag :D
Ilse
Niet helemaal mijn ding maar ik hou ook niet zo van wraps!