Zijn jullie mijn pompoenenrecepten al zat? Hihi, nog eentje dan! Want hóe kan de Amerikaanse klassieker ‘pumpkin pie’ ontbreken in mijn pompoenrecepten-serie! Een lekkere krokante taartbodem gevuld met een romige pompoenpudding. Eerlijk is eerlijk, er zit heel wat werk in deze taart, maar dan staat er ook wel een geweldige herfsttaart voor je neus. Old fashioned pumpkin pie 8-10 personen (Recept van Foodnetwork)
1 hartige taartbodem (ik maakte het zelf met de helft van de ingrediënten van dit recept, of koop het kant-en-klaar)
bloem voor bestuiven van werkblad
425 g pompoenpuree (zie hier hoe je pompoenpuree maakt)
295 g slagroom (minstens 35% vet)
135 g kristalsuiker
3 grote eieren
1 tl kaneel
1/2 tl nootmuskaat
1/2 tl vanille extract
1/4 tl zout
Vet een bakvorm van 22 cm in. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg met een deegroller uit tot een cirkel van 30 cm (en een dikte van ongeveer een 1/2 cm). Bekleed de taartvorm en prik met een vork gaatjes in de bodem. Laat dit minstens een uur staan. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vul de beklede taartvorm met folie en bakbonen (of rijst o.i.d) en bak in 20-25 minuten of totdat de randen goudbruin zijn. Verwijder het folie (en inhoud) en bak het nog 10-15 minuten totdat ook de bodem goudbruin is. Laat het afkoelen (op een afkoelrooster).
De vulling. Meng de pompoenenpuree met de slagroom, kristalsuiker, eieren, kruiden en vanille extract totdat het één glad mengsel is. Klop het laatste ei in kom en smeer de zijkanten van de taartvorm daarmee in. Giet de vulling in de bakvorm en bak (weer op 175 graden) voor 50-60 minuten. De taart heeft nu echt een vaste pudding als vulling geworden, dus het drilt een beetje. Zet het op een afkoelrooster om het geheel af te laten koelen.Toen ik deze taart voor de eerste keer bakte was ik verbaasd over het kleine formaat van de taart. “En daar moeten 10 personen van kunnen eten?”, vroeg ik mij verbaasd af terwijl ik de taart uit de oven haalde. Maar toen ik mijn eerste stukje at, begreep ik al snel waarom. Het is een machtige taart en in Amerika wordt dit tijdens Thanksgiving ook nog eens als dessert gegeten. Een niet al te grote punt is dus perfect; je verlangt naar meer, maar hebt net genoeg gegeten om niet misselijk te worden. Snijd dus kleine stukjes! En neem gerust een tweede stukje. ;-) Serveer lekker met slagroom. De taart is tot 3 dagen houdbaar in de koelkast! (De taart in zijn geheel invriezen is niet aan te raden, de taart kan er heel waterig van worden.) Ik vond het heel erg leuk om de afgelopen vier weken de pompoen in de schijnwerpers te zetten! Bedankt dat ik mijn favoriete pompoen-recepten met je mocht delen! X Shifra
P.s Bekijk hier hoe je de perfecte basis van elk pompoengerecht maakt: pompoenpuree. Gooi de pitten niet weg, maar rooster ze op deze manier! En mocht je geen zin hebben in bovenstaande taart, maar dan deze héérlijke pompoenmuffins!
14 Comments
cheyenne
heerlijk zeg! ik heb hier ook een pompoen op mijn kastje staan, ga er dit weekend in ieder geval je pompoenpuree mee maken!
xo, cheyenne
Shifra
Oh leuk! :)
nenacecilia
Oh, dit is héérlijk volgens mij :)
Tineke
Ik heb nog nooit iets met pompoen geprobeerd maar ben nu wel erg nieuwsgierig geworden
Liefs
Hesteranne
Ziet er heerlijk uit. Ik heb nog nooit pompoentaart gegeten, misschien toch een keer proberen :D
Shifra
Ooh, jaa echt een keer doen!;-)
manon
Ik heb nog nooit pompoentaart op het ziet er goed uit
Manon
Nu ben ik echt heeel benieuwd hoe dit smaakt! ziet er wel mooi uit!
Ingeborg
Neeeee, ik krijg nooit genoeg van pompoenrecepten en al helemaal niet als het herfst is en het recept eindigt met -taart.
Shifra
Hihi. ^-^
Elsbet | La Vie Pure
Oh, nu heb ik hier zin in!
Eilish (artisticstateofmind)
Hmm, ik weet echt niet of ik pompoen lekker vind…. Vind het zo eng om te proberen, haha!
Svenja
Oeeeeh wat ziet dat er ONWIJS lekker uit <3
Shifra
Hihi, ís het ook! ;-)!