Chocolade gedipte pretzels (wit en zwart!)

Pretzels met chocoladeProbeer eens een chocolade-combinatie te bedenken die níet lekker is. Ik geef je even de tijd.

See? Alles lijkt wel lekker te zijn met chocolade! Dat bedacht ik mij toen ik vanochtend in bed lag. Ik fantaseer s’ ochtends vaker over eten. Pas hoorde ik dat zelfs bloemkool en broccoli geweldig zijn om in chocolade te dippen! Maar goed, dat is een zijspoor. Maar wat zou ik dan het lekkerste vinden om te dippen in chocolade vroeg ik mijzelf af. Ik vond de chips in chocolade héél erg lekker; zout en chocolade is natuurlijk een super combinatie. En zo kwam ik uit op pretzels. Ik koos net als bij de chips voor pure chocolade, dat móest wel lekker zijn en voor de gein probeerde ik het ook nog met witte chocolade. En zelfs nog een met witte chocolade én hagelslag. Oh help.  Pretzels met chocoladeSoms zijn de simpelste dingen het best. Dit is eigenlijk gewoon chocolade smelten en je pretzels erin dippen. Maar ik geef nog wel even een volledig receptje hoor! Vooral witte chocolade kan een crime zijn om te smelten. Been there, done that (a lot!). 
Pretzels met chocoladePretzels met chocoladeChocolade gedipte pretzels (wit en zwart!)

100 g pure chocolade
100 g witte chocolade
200 g pretzels

Bedek een bakplaat met bakpapier, zodat de de pretzels straks makkelijk los kunnen komen. Ik legde ze op een afkoelrooster, (met daaronder bakpapier), dat werkt ook! Breek de pure chocolade in stukken en laat het in een pannetje au bain marie smelten (water in een pan, met daarin weer een pan). Dat is de officiële methode. Meestal smelt ik de chocolade in een pannetje met dikke bodem op heel laag vuur onder regelmatig roeren. Zo krijg je ook een perfecte, zachte chocolade.

Haal de chocolade van het vuur en dip de pretzels er meteen in. Ik dipte ze tot de helft. Schud heen-en-weer om de overtollige chocolade kwijt te raken en prik met een vork/saté prikker in de gaten. De gaten van de pretzel zijn mooi om van chocolade vrij te houden. Leg de pretzel op het bakpapier en laat dit stollen, terwijl je de andere pretzels dipt.

Plaats de chocolade pretzels in vriezer (of koelkast) om hard te laten worden. Maak ondertussen de witte chocolade pretzels.

Breek de witte chocolade in stukken en smelt in en pannetje. Dit kan natuurlijk au bain marie, maar wat ik dit keer deed: chocolade in een schaaltje in de magnetron; 15 sec. verwarmen, even roeren, vervolgens weer 15 sec warmen. Dit totdat de chocolade bijna gesmolten is. Vervolgens goed doorroeren zodat de overige (kleine stukjes) chocolade ook smelten. Dip de pretzels, zoals hierboven beschreven, weer in de chocolade.
Pretzels met chocolade Pretzels met chocoladeNu ben je natuurlijk nieuwsgierig wat ik van de witte variant vond. Verassend lekker! Witte chocolade en zout gaan dus blijkbaar ook heel goed samen. En witte chocolade en pretzel is helemaal een goed idee! Het zoute verdween wat meer naar de achtergrond en maakte plaats voor een wat zoetere pretzel. Ik vond de afwisseling tussen zwarte en witte pretzels wel lekker. En het staat natuurlijk ook extra leuk in een schaaltje. Daar doen we het ook voor.
Pretzels met chocolade In de verpakkig pretzels die ik kocht zaten ook letter-pretzels! Win-win! En dus dipte ik de ene naar de andere letter er ook nog even in. Pretzels met chocoladeEn tóen kwam ik met het idee om de witte chocolade pretzels ook nog eens te bestrooien met melk hagelslag. The best idea ever. Dit was de lekkerste pretzel. Oh, dit was ZO goed. Daarom heb ik er niet meer gemaakt dan het aantal dat je hier boven ziet. Uit zelfbescherming.

Ik vind het een heel leuk party hapje, maar omdat het heel snel een chocolade kliederboel wordt, stap ik van dat idee af. Bewaar ze lekker in de koelkast en haal ze vlak voor het serveren eruit om even op kamertemperatuur te laten komen. Of houd ze in de koelkast en pik er af en toe een paar uit. Dat laatste gebeurt hier in huis! ;-) Ik hoop dat je het pretzel-experiment leuk vond! xx Shifra

Comments

  • Shifra

   Mijne ook! Ik strooi soms zelfs wel eens wat zout op een normale chocoladereep. Whaha!

 1. Haha ik ging om die eerste zin al helemaal stuk! Inderdaad, wat is er niet lekker met chocola! Het ziet er ook nog eens zo schattig uit, helemaal met die hagelslagjes! En je foto’s zijn natuurlijk weer prachtig!
  Liefs, Tessa

 2. Ilse

  Dit recept komt heel goed uit!
  Meestal bak of kook ik iets in het weekend, wist alleen niet wat voor dit weekend en word het dit dus.
  Lekker en simpel, thanks! :)

  • Shifra

   Wat leuk dat je in het weekend daar tijd voor maakt! Dat probeer ik ook altijd, net wat extra’s in het weekend :)! Ik ben benieuwd wat je er van vond!

 3. Oeh ja zout en chocolade zo lekker, het lijkt me ook lekker om ze in de caramel te dippen alleen word die dan niet meer hard waarschijnlijk.. of knoerhard dat je tanden ervan afbreken haha!

  • Shifra

   Oeh, caramel. Lijkt mij ook heel lekker! Of wat dacht je van Rolo.. Mmm. In Caramel dippen kan ook, trouwens! Je koekje blijft hard (net als met warme chocolade) zeker als je hem niet helemaal erin dipt.

 4. Met jou kan ik praten wanneer het komt met chips en chocola, héérlijk! Ik ben wel erg benieuwd naar deze pretzels met chocolade, ik ben niet heel erg fan van pretzels maar dit lijkt me daarin tegen wel erg lekker om te proberen ;)

  xxx

  • Shifra

   Hihi! Ik denk dat je ze lekker vind! Ze proeven niet heel erg “pretzelig” meer, het is meer een lekker zout chocolade koekje!

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.