Dit was Post a Smile (+ VIDEO!)

a cup of life (18)In alle kerstdrukte en stress vergeten we bijna dat niet iedereen het zo druk heeft deze dagen. En dat er oudere mensen zijn die zich juist extra eenzaam voelen deze dagen. Daarom lanceerde ik eind november Post A Smile, om kerstkaartjes te bezorgen bij eenzame ouderen in Nederland. Jullie hebben met z’n allen zoveel kaartjes geschreven, 753 om precies te zijn! Ontzettend bedankt, namens mij, maar vooral namens de ouderen die je kaartje mochten ontvangen. Klik verder voor de video, waarin je ziet hoe de actie verliep! 

Dit is en was Post a Smile.a cup of life (19)In de dagen voor Kerst heb ik alle kaarten in pakketjes bezorgd bij verzorgingstehuizen. Om te weten hóeveel kaartjes ik af moest geven, heb ik vooraf heb ik met elk tehuis contact gehad. Velen vroegen aan mij, wat is eenzaamheid?; Wanneer verdient iemand dan een kaartje? Ik heb geantwoord dat iedere oudere, die in hun ogen eenzaam is wat extra warmte mag krijgen via een kaartje. En op basis daarvan maakten gaven zij het aantal eenzame ouderen door.

Vervolgens deelde een medewerker in het verzorgingstehuis de kaartjes uit. De reacties waren geweldig, dat ervoer ik zelf en hoorde ik ook van verzorgingstehuizen. Zoveel blijdschap, zoveel mensen die verrast waren dat notabene een vreemd iemand een kaartje wilde sturen. Of zelfs mensen die er emotioneel van werden. Men wilde weten wie het kaartje had gestuurd en hoe ze de schrijver kunnen bedanken. Ik heb beloofd dat ik jullie ontzettend bedank voor alle kaartjes. Wat een mooie, lieve mensen zijn jullie allemaal. De kaartjes waren hartverwarmend en liepen over van liefde. Ik hoop dat de video een idee geeft wat jullie schrijven heeft betekend voor zoveel mensen. De impact die het heeft gehad is van onschatbare waarde. Bedankt!

Ik wens je een hele fijne Kerst! Ik hoop dat je Kerst kunt vieren met alle lieve mensen om je heen. Terwijl ik mij gelukkig prijs met zo’n lieve familie en vrienden om mij heen, denk ik dit jaar extra aan alle mensen waarvoor deze dagen niet zo makkelijk zijn. De mensen die eenzaam zijn of de mensen die dit jaar door omstandigheden Kerst heel anders beleven dan eerder.

Vandaag vier ik Kerst bij mijn familie, bak ik heel wat lekkere dingen, kijk ik Home Alone (ken je die film toevallig al?) en morgen komen mijn ouders brunchen! Ik heb dit jaar geen kerstkaarten gestuurd (behalve naar eenzame ouderen), maar dit was mijn kerstkaart van vorig jaar! Inclusief Christmas-playlist die ik dit jaar nog steeds gebruik. Maandag ben ik er weer met nuchtere posts en vooral veel oud & nieuw-dingen! Geniet van dit weekend. Keep calm, it’s just Christmas. :)
Veel liefs, Shifra

Comments

 1. Wauw, wat een top project was dit Shifra. 753, niet normaal! Onwijs leuk te zien! Hele fijne kerstdagen gewenst, geniet ervan!

 2. Oh jeetje, ik heb geen all you need is love meer nodig. Ik heb heel hard zitten huilen van blijdschap maar ook van verdriet. Je hebt echt een leuke en lieve actie opgezet. Je verdient een dikke zoen!

 3. Wauw Shifra, wat een succes is het geworden!!
  Ik volg je blog al een tijd en heb nog nooit gereageerd, maar wilde even zeggen dat ik je een prachtmens vind. Zo enorm lief dat je dit voor al die mensen hebt gedaan!

  • admin

   Lief, Maaike! Dankjewel! Ik ben heel blij dat zoveel mensen een kaart hebben geschreven!

 4. Iris

  Ah wat goed zeg, 753 mensen wiens dag een beetje mooier is gemaakt. Niemand had dit denk ik beter kunnen doen dan jij, je oprechte enthousiasme spat echt van de video’s af. En natuurlijk ook een dikke duim omhoog voor Hans, je vader en je moeder! Zo lief dat ze overal bij helpen, ze zijn denk ik heel trots op je!

 5. Sanne

  Wauw Shifra, wat een mooi project! 753 kaarten, die aan eenzame ouderen werden gegeven. Jouw filmpje was zo mooi, ik werd er echt even emotioneel van. Ik hoop dat de mensen toch nog even een lichtpuntje evenaren en dat ze niet de hele kerstdagen alleen zitten. Je mag echt trots op jezelf zijn, ga zo door!

 6. Emily

  Wauw – wat een prachtig initiatief en wat heb je er een mooie video bij gemaakt. Fijne feestdagen!

 7. Wauw, wauw wauw wat een mooi filmpje en natuurlijk project, wordt er helemaal stil van en krijg er kippenvel van. Echt een hele goede actie, shifra!!
  En natuurlijk voor jou ook hele fijne feestdagen gewenst en maak er een mooi 2016 van en hopelijk nog veel meer van dit soort mooie projecten voor je blog!!
  x Babette

 8. Sandra

  Super actie! Misschien iets om volgend jaar landelijk op te zetten? Iedereen die een gebied op zich neemt? Ik bied me bij dezen al aan als vrijwilliger ;o)

  Fijne kerst voor jullie!

 9. Wauw Shifra, wat een mooi begin van kerst. Ik heb de video met tranen in mijn ogen bekeken. Bedankt dat jij deze prachtige actie hebt opgezet en ik één eenzame oudere een beetje extra warmte en liefde heb mogen sturen. Je mag trots zijn op jezelf! Een hele fijne kerst gewenst!

 10. Wat ontzettend hartverwarmend! Heel erg mooi om dit zo te zien op eerste kerstdag. Op mijn werk zie ik helaas ook jonge mensen die alleen zijn met kerst, dat doet me ook altijd zo’n verdriet. Mooie mensen die allemaal hebben meegedaan maar ook erg mooi van jou Shifra!

 11. Wauw wat een geweldige actie!
  Ik krijg tranen in mijn ogen als ik naar je filmpje kijk.
  Het filmpje zelf is ook ontzettend mooi geworden.
  Een actie dat een traditie gaat worden?
  Fijne kerstdagen, liefs Rensina

  • admin

   ik hoop het heel erg! ik zou het leuk vinden om het nog een keer te doen, dus ik houd het in mijn achterhoofd voor volgend jaar. :)

 12. Ramona Keijzers

  Wat prachtig zeg! Woorden schieten tekort. Sowieso een super initiatief van jou natuurlijk! Ik zou bijna zeggen “merci dat jij er bent!” Hi hi! Met mijn dochter heb ik een kleine bijdrage geleverd aan jouw fantastische actie. Mocht er een vervolg op komen, dan zijn we zeker weer van de partij! Lieve groet!

  • admin

   DANKJEWEL! Voor je berichtje, het schrijven van de kaartjes samen met je dochter en je support! Fijne feestdagen!

 13. Wat een fantastische actie, helemaal top! Via via kwam ik hier terecht, fijn, hier word je blij van. Mocht je volgend jaar weer zo’n actie organiseren, ga ik zeker meedoen!
  grtz.Colien

 14. Wauwww *slik*, wat super mooi gedaan. Wat zullen de mensen dankbaar zijn geweest. Volgend jaar doe ik mee (dus graag weer doen haha)

 15. Diana

  Wat een prachtige video en een ontzettend mooi project! Heb m met tranen in mn ogen zitten kijken.

 16. Super mooi en leuk gedaan, Shifra! Eigenlijk wil ik zoiets volgend jaar zelf ook gaan doen, hoewel dan misschien een andere doelgroep en natuurlijk in het Noorden. Ik vraag me alleen af of ik even veel reacties krijg ;)

 17. Wauw echt zo’n mooi iniatief.. erg emotioneel om te zien ;'( Jammer dat ik niet mee heb gedaan. Nu baal ik toch wel een beetje. Gelukkig heb je erg veel kaarten gehad om de ouderen een glimlach te bezorgen! Mocht je dit volgend jaar weer oorganiseren doe ik zeker WEL mee.

 18. Kitsa

  Wat word ik hierdoor in vervoering gebracht. Ik vind het een pracht initiatief dat bol staat van de liefde. Ik moest er flink een traantje bij wegpinken. Wat ben ik gelukkig dat mijn doosje kaarten (en alle andere kaarten erbij) zo’n mooie bestemming hebben gekregen. Dankjewel Shifra!

 19. Berber

  Wát mooi. Dat filmpje, ik smelt helemaal. Mocht je volgend jaar hulp nodig hebben, ik help graag mee! Fantastisch dat je dit hebt gedaan.

  Liefs

 20. Wauw hier krijg ik toch wel even kippenvel van hoor… Echt heel mooi gedaan, Shifra! En natuurlijke alle schrijvers :) echt een heel mooi project!

 21. Wat een onwijs mooi gebaar! Veel mensen realiseren niet dat ouderen eenzaam zijn. Iedereen leeft zijn leven en is druk met zichzelf bezig. Daarom vind ik thuiszorg ook zo belangrijk. Niet alleen omdat ouderen dan worden bijgestaan in hun dagelijkse leven, maar ook omdat ouderen een beetje uit hun sociale isolement worden getrokken.

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.