DOE MEE aan ‘Post a Smile’

post a smile - kerstkaarten versturenIk ben héél enthousiast over het project van vandaag! Deze Kerst wil ik wat extra warmte en liefde brengen bij eenzame ouderen die weinig/geen bezoek krijgen. Juist in deze tijd voelen zij weer even extra hoe eenzaam ze zijn. En daarom het project: Post a Smile. Waarin ik jullie wil vragen om een (extra) kerstkaartje te schrijven voor een anonieme oudere! Het is iets heel kleins, maar het lijkt mij zo fijn dat ze weer even voelen dat er aan hen gedacht wordt. Lees mee! kerstkaarten versturen Dit is mijn oma! Ze is 99 jaar en heeft het geluk dat mijn ouders en twee kleinkinderen zo dichtbij wonen. Ze krijgt elke dag bezoek en soms grap ik wel eens tegen haar dat ze het soms nog drukker heeft dan ik (dat dus soms geen grap is). Toen ik vorig jaar mijn oma ophaalde om Kerst bij mijn ouders te vieren, voelde ik mij een beetje schuldig. Terwijl ik mijn oma door de gangpaden duwde (ze zit in een rolstoel) reed ik langs kamers waar ouderen in hun eentje zaten. Sommige werden misschien nog opgehaald of kregen later bezoek, maar er zaten ook oudere mensen tussen die echt eenzaam waren. Ik beeldde mij in hoe ze daar eenzaam zaten en zagen hoe families in mooie kerstkleren het gebouw binnen liepen, maar wisten dat er niemand voor hen die dag zou komen. Op dat moment besloot ik dat ik volgend jaar iets terug zou willen doen voor die mensen. Iets kleins, iets waardoor ze voelen dat er iemand aan hen heeft gedacht en wat een glimlach op hun gezicht kan brengen.

En ik denk dat ik samen met jullie heel veel ouderen een glimlach op het gezicht kan geven. Laten we samen iets heel kleins, maar moois, teruggeven aan de community. Dus, dít is het plan!

Project: Post a Smile
Ik wil zoveel mogelijk kerstkaarten verzamelen in de weken voor kerst, startend vanaf nú. Het is teveel organisatie voor een te klein project om iedereen te koppelen aan een oudere (zoals bij schrijfmaatjes). Maar halverwege het jaar kwam ik deze stichting tegen. Zij verzamelen al jaren anonieme kaartjes voor ouderen, die ze bezorgen bij ouderen over de hele wereld. Een perfecte oplossing!

Daarom wil ik je vragen om een anonieme kaart te schrijven. Om het weer iets persoonlijker te maken, stop ik alle kaarten in nieuwe enveloppen en schrijf ik de namen erop die ik krijg doorgegeven van verzorgingstehuizen.

kerstkaarten versturen

Zó doe je mee!
Stuur vóór maandag 14 december een kerstkaart voor een anonieme oudere naar:

A Cup of Life
o.v.v ‘Post a Smile”
Postbus 252
5300 AG Zaltbommel

Als je een leuke envelop hebt die bij de kaart hoort, laat die dan ongeschreven en open en stuur hem in een extra envelop met bovenstaande adres erop. Dan zorg ik dat de naam van de oudere op je envelop komt!

Probeer je kaarten zo creatief mogelijk te maken. (Zie bijvoorbeeld dit of dit project!) Oudere mensen genieten zo van een mooie kaart. Maak ze hartverwarmend, bedachtzaam en schrijf er een mooie tekst op.  Het is lastig om persoonlijk te zijn naar een anoniem iemand, maar vertel bijvoorbeeld iets over jezelf of over iets algemeens (het weer, het seizoen enz.). Of vertel hoe waardevol en mooi die persoon is. You name it. Het mag zo lang en zo kort zijn als je zelf wilt.

kerstkaarten versturen (3)

Ik ben ontzettend enthousiast en ik hoop jij ook! Omdat ik niet weet hoeveel kaarten ik krijg, begin ik bij het verzorgingstehuis hier in Zaltbommel. Daar heb ik al een tijdje contact mee en zij zijn nu lijsten aan het opstellen van eenzame ouderen. Als ik meer kaarten krijg, dan zij kwijt kunnen ga ik verder contact zoeken met andere verzorgingstehuizen. Er staat nog een verzorgingstehuis ‘stand-by’ die weten dat ze wellicht kaarten krijgen als er meer kaarten komen, dan verwacht.

In de week vóór kerst verzamel ik alle kaarten en ga ik langs bij verzorgingstehuizen om ze te brengen. Zorg dat ze er dus op tijd zijn! Laten we zien wat voor power we samen met elkaar hebben door enorm veel oudere mensen blij te maken! Élk kaartje is één eenzaam oudere! Dankjewel voor je support! Je geeft mij het beste kerstcadeau ooit (oké, dat barbiehuis toen ik 4 was…)
Veel liefs, Shifra

P.s Gebruik de hashtag #postasmile op social media!

 

Comments

 1. Ilse

  Wat een mooi project en past ook bij de gedachte van kerst! Ik was bezig met kaartjes te maken voor kerst, maak en schrijf wel een extra!

 2. Yvon

  Wat een ontzettend leuk project heb je weer opgezet……….TOP

  En ik weet zeker dat dit zeer gewaardeerd gaat worden.

  Ontzettend veel succes er mee.

 3. Wendy

  Ik doe zeker mee, heb je blog gedeeld op social media. Onze ouderen mogen niet vergeten worden.

 4. Hey Shifra, wat een goed idee! Ik heb een kaartenmakers blog en ga vandaag nog een oproepje doen op mijn blog! Weet zeker dat er een paar enthousiaste lezers mee doen, en ikzelf natuurlijk. Zet je brievenbus maar vast open, dat barbiehuis gaan we verslaan ;-)

 5. Monique

  Lieve Shifra!
  Ik vind dit echt zo’n fantastisch idee!! Ik doe absoluut mee!!

  Daarnaast wil ik ook graag mijn hulp aanbieden. Als je bijvoorbeeld hulp nodig hebt met alle kaarten in een nieuwe envelop doen, zou ik het erg leuk vinden om je te helpen! In eerste instantie wilde ik je een mail sturen, maar ik heb al gemerkt dat je misschien niet alles leest…. :) (ik had je een mailtje gestuurd m.b.t een vraagje over Amerika, maar no worries :))
  Dus als ik je kan helpen, laat het me weten, je hebt mijn mailadres! :)

  Lieve groet,
  Monique

  • Shifra

   Hi Monique! Ik lees alles, maar ik kom er niet aan toe om alles binnen een paar dagen te beantwoorden! Sorry! Maar je mail wordt uiteindelijk altijd beantwoord! En dankjewel voor je lieve aanbod! Mocht ik veel kaarten krijgen dan denk ik zeker aan je! <3

 6. Denise

  Hier ga ik aan mee doen,top!
  Ga de kids waar ik werk vragen of ze ook mee willen doen!
  Mooi project!

  Liefa

 7. Wauw, wat een ontzettend mooi project! Zeker in deze tijd. Ik doe mee en ik hoop met mij nog veel meer! Laten we met zijn allen wat extra warmte en liefde verspreiden <3

 8. Wat een leuk idee! En ik heb er ineens weer een ander idee bij. Namelijk wat ik moet doen met die 1001 knutselwerkjes die Anna per week maakt… Een een kaartje komt er ook aan, ik maak altijd zelf de kaarten met kerst :-)

 9. Ramona Keijzers

  Wat een warm en liefdevol initiatief!
  Ik ga meedoen en zal met mijn dochters
  een paar mooie kerstkaarten maken!

 10. Je hebt helemaal gelijk. Toen mijn opa nog leefde zag ik ook veel eenzame ouderen met kerst (niet alleen met de feestdagen trouwens…) Wat goed dat er zulke initiatieven bestaan om toch wat meer licht aan deze dagen te geven. Het lijkt mij lastig te bedenken wat ik er op moet schrijven aan een anonieme oudere maar ik ga eens proberen wat op papier te zetten, dan stuur ik je de kaart toe. Succes met deze actie en dat maar veel ouderen een glimlach op hun gezicht mogen krijgen!

  • Shifra

   Whaha! Grappig dat je het zegt. Ik verviel een beetje in de oude Shifra, op mijn opleiding journalistiek heb ik op deze manier heel wat video’s gepresenteerd als nieuws presentator. Juist toen ik ging bloggen leerde ik dat je gewoon ook lekker normaal en los kan doen. Ik vroeg toevallig deze week aan Hans of ik nog die rol zou kunnen aannemen, nou blijkbaar wel! Dus mocht het bloggen niets worden, kan ik altijd nog de journalistiek weer in. ;-)

 11. Dat ik daar zelf niet opgekomen ben, ik werk notabene als activiteitenbegeleidster in een verzorgingshuis ! Ik doe mee ! En mocht je heel veel kaarten krijgen dan weet ik nog wel een hoop eenzame ouderen op mijn werk !

 12. Oh wat een ontzettend mooi project! Vind het altijd zo schrijnend om te zien dat er zo veel eenzame ouderen zijn… zeker rond de feestdagen. Ik ga morgen meteen even de stad hier in en stuur wat kaartjes naar Nederland toe.. Hoop dat ze dan op tijd aankomen, de post is hier in IJsland nogal onvoorspelbaar helaas.

 13. Heel mooi gebaar, Shifra!
  Ik ga zeker meedoen en zelf een paar kaartjes knutselen :) Om nog meer kaartjes te verzamelen zal ik je blog en filmpje ook even delen op mijn eigen blog! Hopelijk kunnen we zo met z’n allen toch heel veel ouderen de warmte geven die zij verdienen <3

 14. Merel

  Wat een leuk initiatief! ik stuur mijn opa het hele jaar door iedere week een kaart. Hij bewaart ze allemaal en laat ze aan een ieder zien die langs komt. Dit initiatief zullen veel mensen zeker waarderen

 15. Mariska

  Wat leuk! Ik ga zeker meedoen! Ik doe zelf ook mee aan het project Postmaatjes, dus dit is een extra leuke bijkomstigheid. Mag je ook meerdere kaartjes inzenden?

  Groetjes, Mariska

 16. Wat ontzettend fijn dat er mensen, zoals jij Shifra, die dit soort initiatieven neemt! Want een klein gebaar kan zoveel doen & het is heel warm om te zien dat er gelukkig nog genoeg mensen zijn die zich het lot van een ander aantrekken. Ik ga zeker ook een kaartje sturen (of meer, als het lukt). Ik heb alleen een praktich ‘probleem’. Omdat ik niet weet of het kaartje bij een mevrouw of meneer terecht komt vind ik het lastig een goede ‘aanhef’ te maken … En alleen ‘Hallo’ vind ik zo onpersoonlijk. Toch maar twee kaartjes sturen, met een duidelijke vermelding ‘Deze is voor een mevrouw’ en ‘Deze is voor een meneer’? Iemand nog andere suggesties?
  Ook misschien leuk om op scholen te doen, zodat daar ook aandacht voor het probleem van de eenzame oudere is?
  Succes met dit mooie project – ik hoop dat je het allemaal aan kunt!
  Want het wordt vast een groot succes!
  Lieve groet van Ellen

  • Shifra

   Hi Ellen! Ik snap je probleem heel goed. Ik zou het graag meer persoonlijker maken, maar dat is dus lastig.
   De kaartjes die ik tot nu toe heb ontvangen hebben allemaal geen aanhef, en beginnen meteen met hun eerste zin. En ik zag er ook eentje die begon met ‘groetjes!” en dan de tekst, dat vond ik ook erg leuk! Maar je zou ook kunnen beginnen met ‘Dag lief/mooi mens. Hopelijk inspireert je dit een beetje om het wat persoonlijker te maken!

 17. Wat een superproject Shifra! Dat je aan anderen denkt en dat deelt vind ik echt tof :) Toen ik die foto van jou en je oma zag, kwam er zo’n warm gevoel over me heen. Oma’s zijn fantastisch. Helaas is mijn oma dit jaar overleden. Des te meer reden om hier aan mee te doen!

 18. Petra

  Wat ben je toch een lieverd, ik krijg er een brok van in m’n keel.
  Mijn oma is 92 en ik zie dat kaarten zo belangrijk zijn voor ouderen en dan is mijn oma verre van eenzaam. Wij gaan hier ook zeker aan de slag!
  Groetjes Petra

 19. Fabiënne

  Wat een leuk idee! Ik ben gisteravond meteen naar de winkel gegaan om kaarten te kopen. Ik werk op een MBO school en ga morgen met mijn studenten kaarten schrijven. Iedereen één. Ook mijn collega’s heb ik inmiddels enthousiast. Ik stuur ze niet op naar jou, maar verdeel ze zelf over mijn connecties in de zorgwereld. Scheelt jou werk en tenslotte gaat het erom dat heel veel oudjes een lief woordje krijgen. Hier op school gaan we er een heleboel produceren in ieder geval!

 20. Luna

  Hoihoi, weet je dat je in het Nederlands Dagblad staat?! Echt Super leuk om je actie in de krant te zien staat! Van dinsdag 1 december. Mocht je het artikel willen, e-mail dan even. Stuur ik hem naar je op met de kaartjes!

  • Shifra

   JA! HEEL GRAAG!! Iemand anders had het ook al gezegd, maar ik dacht dat diegene online bedoelde. Maar niet dus! Heel graag, als je hem zou willen meesturen! Dankjewel alvast!

 21. Dominique

  Echt ontzettend leuk!! Ik maak al 3 jaar lang voor een bejaardentehuis in de buurt 50 kerstkaarten. En nu ik deze actie zie wordt ik helemaal vrolijk! Ik hier ook zeker aan mee ??

 22. Wat een mooi idee is dit!
  Ik deel het via mijn sociale media kanalen.
  Breng het ook onder de aandacht bij de juf van mijn zoontje want het lijkt me een leuk projectje om in de klas te doen. Mooie tekst schrijven en er iets leuks bij tekenen.

  Ik hoop dat je ontzettend veel kaarten binnen krijgt!

 23. Dit is echt een mooie actie. Ik denk dat je meer dan genoeg gaat ontvangen voor 1 verzorgingshuis, tenminste, dat hoop ik. Het is wel bijzonder hoeveel mensen hun tijd eenzaam uitzingen terwijl er wel familie is. Zijn we tegenwoordig dan echt zo egoïstisch en eigengereid? Helaas wel, ben ik bang. Vele van ons kijken niet verder dan hun eigen leventje, zo jammer. Al moet ik wel zeggen dat het niet alleen geldt voor ouderen, maar bv. ook chronisch zieken die niet of moeilijk het huis uit kunnen, zijn vaak eenzaam. Zo zielig allemaal.
  Ik ga straks even naar de stad hier en zal meteen even wat kaarten inslaan.

 24. Jolene

  Ooh! Dit is zo een mooi gebaar!
  Enig idee of je ook in België kaartjes zal versturen?
  Want ook hier zitten er maar al te vaak ouderen alleen op feestdagen.

  Ik zou het alvast super vinden mocht ik jou idee/project mogen door trekken naar België?
  In mijn stad zijn er een heleboel rust en verzorgingstehuizen die dit zeker een tof gebaar zouden vinden.
  Mocht je het een goed idee vinden hoor ik dat graag van je ;) alle credits van het project gaan natuurlijk naar jou!

  • Shifra

   Natuurlijk! Hoe meer mensen we kunnen blij maken, hoe beter! En het maakt niet uit hoe dat gaat. :-) Veel succes daar!! Leuk dat zo enthousiast bent en zo lief mee doet !

   • Jolene

    Ik zorg zeker dat er hier ook wat ouderen kaartjes krijgen
    Dus als er belgen zijn die dit lezen reply en ik zet een adres hier om kaartjes naar te sturen.

 25. Julia

  Wat een super lief project! Ik zou graag kaartjes sturen, maar ik heb geen tijd om ze zelf te maken… Mogen het ook kant en klare zijn?

 26. Wat een super mooi en bedachtzaam project! Het is voor mij soms vanzelfsprekend dat we kerst vieren en dat er tijdens die dagen zoveel liefde en gezelligheid is, maar dat is natuurlijk niet voor iedereen zo. Hopelijk zijn er een heleboel ouderen die blij worden van hun kaartje en die genieten van de warme woorden van een onbekende :)

 27. Ik hoop echt nog mee te kunnen doen maar het is al de 9de! Ik moet nog een kaart vinden en een postzegel en hij komt vanuit België! Ik hoop zo hard dat hij op tijd is! Echt een heel mooi project.

  • Shifra

   Oh no worries! Als hij een paar dagen later is neem ik hem ook nog mee hoor. Maar als er téveel mensen te laat zijn, dan lukt het mij gewoon niet meer om ze allemaal een plekje te geven ben ik bang. (Dus niet verder vertellen! Haha.)

 28. Wat een lief gebaar! Ik zie dat ik nog mee kan doen, dus ik ga mijn best doen om wat kaartjes jouw kant op te sturen :-)

  Groetjes,
  Karima

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.