Gastenkamer progress

gastNadat ik had aangekondigd zwanger te zijn, viel voor veel mensen plotseling op zijn plek waarom ik een hele kamer roze had geverfd. Sorry to burst your bubble, we wísten (én weten) het geslacht nog niet. Ik ben dus écht zo gek om een hele kamer roze te verven. En echt, als je het resultaat ziet snáp je waarom ik hem roze heb geverfd. Het is de perfecte kleur roze; geen baby-kauwgomballen kleur roze, maar een luxe, vintage (‘grauwige’) kleur roze die ‘s avonds iets meer naar paars lijkt. gastenkamer-a-cup-of-life-2Mocht je het vergeten zijn, zo zag de gastenkamer er eerst uit. Niets geks, maar gewoon simpel en saai. Het laminaat was niet ons ding (wit/grijs/bruin-achtig en oogde goedkoop) en de muren waren überhaupt toe aan nieuwe laag verf.kamer (1)-2Ik heb veel te lang nagedacht over wat ik met de muren wilde doen. Ik wilde graag print-behang, maar al het behang dat ik echt spannend genoeg vond moest ik in het buitenland kopen tegen een veel te hoge prijs. PLUS, wetende dat ik de babykamer wil behangen en ik niet teveel kamers in huis wil behangen, besloot ik deze te verven.
Ik heb er over nagedacht om zelf een patroon op de muur te verven en dat idee spookt nog steeds door mijn hoofd. Maar Hans was niet zo enthousiast over dat idee. Toen ik een paar verfkleuren aan hem voorstelde (blauw, groen of roze), koos híj voor roze. Nadat ik hem had geïndoctrineerd met veel kamers waarin roze goed stond.
De kleur roze is die ik uiteindelijk heb gekozen is perfect pink! Roze kan heel vrouwelijk, zuurstok, chew-on-it roze zijn, maar deze roze is sophisticated en neigt een beetje naar paars. Ja, het blijft een vrouwelijke kleur, maar het kan ook zeker voor een neutrale kamer worden gebruikt denk ik met de juiste verdere styling.
gastenkamer-3Dan de vloer! Hier ben ik ook heel enthousiast over. We hebben hem over de hele verdieping gelegd (behalve onze slaapkamer, daar was net niet genoeg voor). Ik vind laminaat prettig, maar een echte houten vloer vind ik natuurlijk mooier.  In eerste instantie zag ik op tegen de extra kosten, maar Hans overtuigde me dat het echt zoveel lekkerder loopt. En hij heeft ook gelijk, het is géweldig, je voelt het heel goed. En je ziet dat het hout is; een luxere, mattere uitstraling heeft vergeleken met laminaat. Uiteindelijk hebben we het tegen een hele goede laminaatachtige prijs gescoord (200,- voor de hal, babykamer én gastenkamer. SCORE!).

gastenkamer (1)-4Mét hoge witte plint! Dat vind ik zo mooi.gastenkamer updateDan het bed & matras! Nu wordt het écht een slaapkamer hè?  Emma Matras stuurde deze matras naar mij op.  (Deze post is dus niet gesponsord door Emma Matras, maar ik kende het concept niet en vind het leuk om te delen!)  Het zou een matras zijn die ‘voor iedereen lekker ligt’, dus perfect voor de gastenkamer. En het meest gekke: de matras werd geleverd in een box. Het heeft weken in de hoek van onze kleine hal gestaan (zo klein is de box), omdat ik zo graag een gifje wilde maken van het hele uitpakken. (ik bedoel, een matras in een box verdient een GIFje)

gastenkamer

Magisch hè?ji-2Okay, that’s it folks. Ik ben de kamer nu ondertussen langzaam, lángzaam, verder aan het stylen. (Met deze inspiratiedeze moodboards in mijn achterhoofd!) Het is een beetje mijn treat om aan de gastenkamer te werken tussendoor. Het heeft geen prioriteit (de benedenverdieping moet eerst) dus alle vrije tijd mag ik ‘spelen’ in de gastenkamer. X Shifra

Comments

 1. Wauw! Tof ook met die vloer zeg, echt een koopje! Waar zit die outlet ;-P.

  Ben benieuwd naar het eindresultaat straks, maar aan de moodboards te zien wordt het echt een toffe kamer!

  • Shifra

   in Veen! Hij heet ‘bouwie’. Ik kom er al jaren en ik slaag er altijd voor laminaat (of nu dus hout).

 2. Wauw, die kleur roze is zo mooi! Sowieso is roze altijd goed :) Het ziet er nu al heel gaaf uit en ik ben benieuwd naar het eindresultaat!

 3. Oee ik hou van roze, leuke kamer geworden. Hans heeft gelijk hoor! Hout is zoveel mooier en luxer dan laminaat.

  • Shifra

   Ja natuurlijk! Hout is altijd mooier, maar volgens mij is laminaat zo populair vanwege minder onderhoud/stuk goedkoper. En omdat het ‘maar’ in de gastenkamer ligt en er een groot bed op staat vond ik het zonde om daar duur hout neer te leggen. Maar nu we het zo goedkoop konden krijgen, was ik helemaal voor! (Hans vond het in eerste instantie al het geld waard. )

 4. Didi

  Hoe zorg je ervoor dat je geen strepen op de muur krijgt? Ik krijg de verf bijna niet streeploos op de muur.

  • Shifra

   Ik doe niet zo heel veel bijzonders eigenlijk. Maar ik probeer wel snel te werken en nat op nat aan te brengen. Het heeft mij heel erg geholpen om niet te zuinig te werken en echt je roller goed te doordrenken van verf. Als er genoeg op je roller zit, blijf je altijd nat in nat werken (want de muur is zo snel nog niet droog) en voorkom je strepen.
   Maar het ligt ook aan de verf die je gebruikt; als je goede verf gebruikt, kan het veel hebben en droogt het al snel streeploos op.

   • Didi

    Bedankt! Vrijdag ga ik weer een pogng doen en anders ga ik gewoon weer behangen, dat kan ik wel :)

 5. Yvon

  Het is zo een al een zeer mooie kamer geworden, en mocht het toch een jongen worden, dan is het op zo’n muur ook leuk om daar gekleurde tekeningen op te maken ( Ik heb dat in de babykamer die ik toen had ook gedaan)……………..:-)

  • Shifra

   Oh, dit wordt niet de babykamer hoor! Daar hebben we nog een andere kamer voor. Die gaan we behangen!

 6. Ben benieuwt wat je ervan gaat maken :) En die vloer is echt heel mooi!!
  Volgensmij is dit overigens dezelfde kleur roze als die ik op 1 wand in de huiskamer heb haha x’D

  • Shifra

   Wat stoer dat je het zelfs in de woonkamer hebt! Ik weet niet of ik Hans zover zou krijgen hoor.. :’)

 7. Prachtig die roze muur! Maar ik denk dat ik eerst een meid moet baren voordat ik mijn vriend zo gek krijg om een muur in huis roze te maken! :’)

 8. Annemijn

  Ha, dat gifje is echt tof!

  Sinds ik jou heb gehoord over die houten vloer blijft dat in mijn hoofd rondspoken. En aangezien ik over niet zo’n lange tijd ga verhuizen, heb ik het er wel over om een uur te rijden naar Bouwie. Weet jij of het assortiment restpartijen qua keuze altijd breed is, of verschilt dat zo nu en dan? Voordat ik er heenrijd en het één groot fiasco blijkt te zijn, haha.

  • Shifra

   Nee, het is heel groot. Ze gaan er steeds meer verkopen (ook tafels e.d). Je kan online dacht ik ok al veel zien ‘www.bouwie.info’, is de link uit mijn hoofd, maar als ik er kom hebben ze in ieder geval altijd minimaal 20-30 verschillende laminaat soorten! :)

 9. Flore

  Wat mooi, die muren met die houten vloer! Mag ik in jullie gastenkamer komen wonen? ;) Hoe heet de roze verfkleur trouwens? En van welk merk is deze? Ik zoek nog een leuke kleur voor de slaapkamer!

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.