Kerst in huize Mulder

Mijn kerstboom kerst 2015 (1)Yes, huize Múlder. Voor het eerst volgens mij dat ik het hier op de blog zeg. Het is mijn tweede achternaam, die van Hans dus.  Eh, die van óns. See? Ik moet er nog steeds aan wenen. (Ik had gehoopt dat ik dit punt al had bereikt na 2,5 jaar). En we wilde hem ook niet te bekend maken, maar als je goed zocht kon je hem gewoon vinden. Voor privacy, voor onze toekomstige kinderen, je weet wel. Iedereen heeft het over privacy en ik gooi zo mijn hele leven op het internet. Maar ik vind het ZO leuk om huize Mulder te zeggen. En huize Jumelet klopt gewoon niet. Dus ik heb besloten Mulder maar gewoon open en bloot te gooien en dan maar niet aan kinderen te beginnen.

Oh enne, dit gaat niet over mijn achternaam of over gewend zijn aan het trouwen. Maar over Kerst. It all make sense.

Mijn kerstboom kerst 2015 (19)Ja, ik ben een beetje laat met het laten zien van mijn Kerst in huis. Maar misschien kun je er nog wat inspiratie uit halen of overtuig ik je om toch nog even snel een boom uit de winkel te slepen (die nu bijna overal 50% zijn trouwens). Of je vindt het gewoon leuk om mijn artikelen te lezen (ja, toch mam?).

Ik had het al eerder gepland, maar ik kom altijd dagen tekort voor Kerst. Er is zoveel leuks om te maken, bakken en te laten zien. Volgend jaar begin ik al in november hoor. En gisteren regende het, en at de hond mijn computer op. Nee dat niet, maar het regende wel de hele dag. Waardoor het binnen te donker was om te fotograferen. Maar toen hoorde ik dat ik de volgende dag zónder verwarming zou zitten, leek me dat de perfecte dag om heen en weer te gaan schuiven in huis en overal op en af te springen voor een foto.Kerstboom Shifra 2015, Ik heb heel lang getwijfeld over de boom dit jaar. Heel gek, want ik heb voorgaande jaren überhaupt nooit een andere optie überhaupt overwogen dan een échte boom. Een echte, levende boom met geur enzo, dat is pas een kerstboom. Maar ik werd plotseling verliefd op de witte kerstboom. Maar mijn familie zei dat het kitsch zou staan. Tótdat ze bij mij thuis kwamen. Het eerste wat mijn moeder zei: “ik wil hem volgend jaar van je lenen!”
Ik ben het met je eens dat een echte boom sfeer geeft, en gewoon meer echt is. Maar deze boom is op een hele andere manier zo mooi. Hij staat veel ‘lichter’ en vrolijker in huis. En door al het wit toont hij heel magisch, net een sprookje om naar te kijken. (Ja, we hebben het nog steeds over mijn boom)Mijn kerstboom kerst 2015 (25)Mijn kerstboom kerst 2015 (26)In eerste instantie wilde ik hem heel retro maken, omdat dat voor de hand ligt met een witte boom.

Maar ook juist daarom wilde ik iets anders. Door mijn blog word ik gepusht (in a good way!) om juist iets te doen wat níet voor hand ligt. En ik wilde het ook iets subtieler en minder druk in huis (lees: we hebben al een blauwe bank). Ik kocht kerstballen in de kleuren licht-blauw, zilver en goud. Zilver wilde ik eigenlijk in matte ballen terug laten komen, maar die kon ik niet meer op tijd vinden. Mèh. :( De gouden ster op de bovenkant van de kerstboom staat heel leuk, maar het is een rampen ding en gaat na dit jaar gelijk de prullenbak in. Hij vouwt elke keer open, waardoor er de helft van de tijd een halve ster bovenop mijn boom staat.

KerstboomBlauwe kerstballen | Gouden kerstballen (mat en glans) | Gouden hangende diamanten | Gouden ster Mijn kerstboom kerst 2015 (4)Mijn kerstboom kerst 2015 (5)Overal in huis zijn subtiele kleine veranderingen aangebracht voor Kerst. Aan de muren hangen Kerst-dingetjes, zoals een kerstkrans of deze tak. De slingers van kerstboompjes heb ik heel simpel gemaakt van zwart karton, plakband en twee touwtjes.

Veel van de dingen houd ik nog gewoon na Kerst. Zoals hierboven haal ik straks alleen de kerstboompjes weg, de rest blijft om het gezellig en warm te houden voor de rest van de winter. En dit soort dingen zoals hier boven zijn perfect voor deze periode, als je niet echt houdt van kerstversiering. Maak het wat knusser in huis met schapenvachtjes, zachte kleuren, gebreide accessoires enz.

Mijn kerstboom kerst 2015 (7)Voorheen had ik gezegd, wat móet ik met al die accessoires (waarschijnlijk had ik ‘troep’ gezegd). Maar juist door de rest van de kamer ook te versieren, voelt het alsof het allemaal wat meer bij elkaar wordt. En iets minder alsof er plotseling een kerstboom in mijn kamer is gezet. Het voelt allemaal wat meer de bedoeling.  Ik heb zélfs van die troeperige miniatuur kerstboompjes gekocht. Ja echt. En ik vind ze GEWELDIG. Het liefste had ik ze ook nog in het roze gehad. Ja, vreselijk! Dat had ik een paar jaar geleden nog gezegd. Maar nu, nee. Kom maar door met alle kerstroepjes!

Lamp (niet meer beschikbaar) | Theelichthuisje | Bijzettafeltje | Wit kussen | Kleed | Mandje | VetplantjeMijn kerstboom kerst 2015 (8)Mijn kerstboom kerst 2015 (9)

Shifra's kerstboom 2015Gele kussen | Beren kussen | Salontafel | Vaasje (niet meer beschikbaar) | Kerstboompje | Houten plateau | Bank | Geometrische bijzettafel , Kerstbal Disney, Mini-vetplantjes, Waxinelichthouder (vintage)

Mijn kerstboom kerst 2015 (17)Mijn kerstboom kerst 2015 (10) Houten kandelaren | Schaar | Vaas | Kerstboompjes | Kerstbal
Mijn kerstboom kerst 2015 (23)
Dit jaar hebben we afgesproken dat we tot een bepaald budget een paar kleine cadeautjes voor elkaar mogen kopen. Als we iets hebben gekocht leggen we het onder de kerstboom en ergens tijdens Kerst maken we alle cadeautjes open.Mijn kerstboom kerst 2015 (27)Voor het raam hangt deze slinger (die ik vorig jaar maakte). Op de ramen tekende ik met een krijtstift kerstboompjes, rendieren en een slinger met kerstballen. Het staat heel gezellig en het ziet er ook zo leuk uit vanaf buiten gezien. Ik kon het helaas niet helemaal goed fotograferen. Maar geloof me, it’s pretty!Mijn kerstboom kerst 2015 (31) Mijn kerstboom kerst 2015 (22)En nátuurlijk kan een cheesy kerstfoto niet ontbreken in dit hele verhaal. Dus, dit is het. Ons huis versiert in kerstsferen. Het is niet super over-de-top, maar het is heel sfeervol en ‘gemoedelijk’. ‘s Avonds als we naar bed gaan doen we alle lichtjes en kaarsjes uit, maar als allerlaatste de kerstboom. Dat is zijn momentje van de dag, dan is hij het mooist.

Fijne feestdagen van de Mulders! Liefs, Shifra

Comments

 1. Wat gaaf zo’n witte kerstboom zeg, ziet er prachtig uit. Weer eens wat anders dan de gebruikelijke kerstboom! Jullie hebben zo’n mooi en sfeervol huis, heel gezellig!

 2. Ooh zo’n witte kerstboom is wel heel erg tof. Ik denk alleen niet dat ik mijn vriend zover krijg haha. Ik plaats morgen ook pas mijn kersttour. Ik wilde het al eerder plannen maar ik kwam er niet aan toe. En nu is alles klaar dus gaat hij morgen online.

 3. Jullie kerstboom is héél mooi. Ik vind witte kerstbomen bij anderen zo leuk, maar denk dat het bij ons in huis echt niet zal staan. Huize Mulder ;-) is subtiel maar mooi versierd voor de kerst, het is fijn om je foto’s te bekijken. Fijne kerstdagen alvast haha. X

 4. Jaaaaaaaa kerst in huize Mulder! Kerst is echt hét seizoen om jouw blog te volgen, nog meer dan alle andere seizoenen, moet je nagaan hoé leuk! Jullie huis verandert dan langzaam in een waar kerstpaleis. Zo ontzetten leuk en inspirerend om te zien en lezen! Ik doe vaak zelf in huis niet heel veel aan kerstdecoratie. Vind t al snel te veel worden maar als ik jullie paleisje zie word ik daardoor eigenlijk alleen maar geïnspireerd. Yes! :)

 5. Ahhh, zulke mooie foto’s! De witte boom <3. En Charlie onder de boom, naww! En de onderste foto is ook leuk. Yay, huize Mulder! Snap wel dat je dat nog een tijdje privé wilde houden, maar lijkt me ook wel héél leuk om het te kunnen zeggen. Fijn weekend!

 6. Frasnien

  Mooie foto’s! Wat is het mooi bij je in huis.
  De kerstboom vindt ik in werkelijkheid nog mooier dan op de foto.
  Dat is echt een topper voor volgende Kerst!

 7. Wauw wat een prachtige kerstboom hebben jullie zeg. En de rest van de kleine details in huis. Ik vind het echt prachtig! Volgend jaar huur ik jou in voor de kerststyling haha.

 8. Wat mooi die boom!!!! Ben dit nog niet eerder tegen gekomen maar ben er helemaal weg van. Zo zie je maar weer wat een ‘dare to be different’ instelling kam opleveren ;)

 9. Bij jullie staat die witte kerstboom wel heel erg tof! (Bij ons zou hij waarschijnlijk kitch staan xD haha)

  Ik twijfel juist of ik volgend jaar nog wel een kerstboom wil. Vanmorgen hebben de lampjes van mijn oma het begeven. Dat betekent dat ik alsnog extra kerstlampjes voor in de boom bij zou moeten kopen, en daar heb ik eigenlijk niet zo veel zin in. En het is zo’n groot ding in huis. En zo. Maar ja, ik vind het versieren ook wel weer erg leuk!

 10. Heel tof zo, de boom oogt heel rustig op deze manier. Meestal worden ze inderdaad kitch ingericht (wat ik wel heel tof vind) dus dit is wel even wat anders. Laat Kerstmis maar komen mevrouw Mulder!

 11. Ik moet heel erg wennen aan de witte kerstbomen, maar ik kan het steeds meer waarderen haha! En wat een leuk idee van de cadeautjes. Hier liggen ze dit jaar niet onder de boom, het is niet bepaald Sofie-proof haha! Dan zijn ze al uitgepakt voor dat wij het weten.

 12. Ilse

  Wauw, het ziet er echt zo gezellig en huiselijk uit. Ik heb mijn eigen kamer versierd met een klein kerstboompje en kaarsjes en dat soort dingen. Mijn vriend en ik gaan aankomend jaar samenwonen en dan wil dan ons huisje ook zo leuk versieren of kom je me tegen die tijd helpen? :) Enne, ik ga hem overhalen om een witte kerstboom te halen want deze is echt tof!

 13. Ik blijf jaloers op je fotografie skills. Hoe kan je licht toch zo geweldig zijn?!? Argh! En je boom is natuurlijk prachtig!

 14. Jenny

  Kwam er toevallig laatst al achter dat jullie (of in ieder geval hans) Mulder heet. Als ik op deze website kwam kreeg ik een melding dat ik moest inloggen bij en of ander webportaal met de naam mulder erin. Natuurlijk niet geprobeerd omdat ik het idee heb dat dit voor jullie is om de website aan te passen etc? Dus maar steeds weg geklikt. Begreep het niet tot ik me bedacht dat Hans wel eens mulder zou kunnen heten.. tja en type dat samen eens in op facebook en voila.

  Melding is overigens nu wel weg trouwens! Maar misschien handig om te weten? Ik weet het niet.

  Anyway een hele leuke kerstboom! Wit is niet helemaal mijn ding voor in huis maar vind het bij andere heel mooi om te zien. Ook leuk alle andere prullaria! Ik ben daar juist altijd heel erg van al die mini frutsels whaha.

 15. Ooh, zo schattig die foto van jullie twee met de kerstboom, hihi. Dat kleine DIY projectje van de kerstboompjes vind ik echt onwijs tof, ga ik ook doen. En dan met wat sneeuwvlokjes erbij. (Op dit moment → super toevallig, staat On Top Of The World op, doet me zo hard denken aan je vlogs, haha.) De witte kerstboom heeft echt wel wat ja! (: Iets speciaals, is eens wat anders!

 16. Zo leuk! Ik vond een witte kerstboom eerst maar raar, maar ik moet bekennen dat ik het hier op de foto’s toch wel heel mooi vindt! En die laatste foto maakt het af haha. Mooie jurk heb je daarop aan trouwens!

 17. Ziet er heel gezellig uit en helemaal niet kitsch! Zo’n kunstboom zou bij mij ook niet zo snel in gedachten komen omdat ik de afgelopen jaren perse een echte wilde. Echter dit jaar hebben we twee kittens die al weken systematisch de kerstboom aan het aftuigen zijn..(lees: overal naalden haha). Lieve foto zo op het einde met ‘ de huize Mulder’ bewoners. ;-)

 18. Wauw, wat een prachtige kerstboom! Echt precies helemaal mijn stijl. Kan je ook verliefd worden op kerstbomen? Haha want dan ben ik dst nu!

 19. Anne

  Wat een mooie plaatjes! Leuk hoe jij je huis heel kerstachtig hebt gemaakt zonder de voor de hand liggende kleuren te gebruiken! En die witte kerstboom is leuk, zeg! Jullie ook hele fijne kerstdagen!

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.