De slaapkamer make-over (before + after)

Slaapkamer make-over a cup of life met denim driftMijn slaapkamer is eindelijk af. En ik verhuis over 1,5 week. Het is zelfs te hilarisch om te typen. Maar ik werk graag op deadline (of eigenlijk heb ik gewoon meer discipline nodig). En ik doe teveel ernaast om mij genoeg te kunnen focussen op het huis. Toen we 2,5 jaar geleden in dit huis kwamen, hadden we letterlijk bijna niets. Alles hadden we verkocht aan de nieuwe bewoner. En dat was heerlijk, zo’n frisse start. Maar tegelijkertijd: wat heeft een huis veel nodig. Van het kleine lampje in het toilet dat nooit iemand ziet tot plankjes, wc-rolhouder (ik bedoel maar!), planten enz. En ik wilde veel zelf maken, dus dan gaat het langzaaaaam.

Ik heb mij voorgenomen in het nieuwe huis per kamer te werken, in plaats van het hele huis tegelijkertijd. Maar waarschijnlijk duurt het net zo goed weer een paar jaar voordat ik er echt trots op ben om het te laten zien. Sinds een paar dagen ben ik trots op de slaapkamer en dus laat ik je vandaag alle foto’s zien! Het voelt als een HOTEL.

slaapkamer-a-cup-of-life-001 slaapkamer-a-cup-of-life-002Maar eerst even terug in de tijd. Dit is waar we mee begonnen, nadat we alle lagen behang eraf hadden gehaald. We hebben alles daarna geplamuurd en wit geverfd. Het was heel veel werk voor relatief zo’n kleine kamer. slaapkamer-a-cup-of-lifeMaar zo zag het er dan 2 jaar later uit. Ik was er ontzettend blij mee, maar ik wist ook precies welke dingen ik nog heel graag wilde doen. En tot ik dat had gedaan kon ik er niet helemaal van genieten. Alsof je weet dat je na een brownie, nog een tweede stukje krijgt. Je geniet minder van het eerste stuk omdat je (ik) al weer zo bezig bent met het tweede stuk. “Oh, ze begint weer over eten.” Ja, dat blijven de beste vergelijkingen.
slaapkamer-a-cup-of-life-2De kamer was te saai en het miste pit, een beetje “pop”. Ik wilde meer kleur in de kamer en het miste nog wat aankleding. En ik had heel erg het gevoel dat ik iets met de muur achter mijn bed moest doen. Ik houd van witte muren, zodat ik los kan gaan in accesoires. Maar deze muur en deze kamer had het nodig. (Lees hier de hele progress-post met alle dingen die ik wilde veranderen)

Ik heb lang getwijfeld over de kleur roze, omdat het zo lekker zacht is. En dat vind ik juist wel fijn en rustig in de slaapkamer. Maar mijn slaapkamer staat op het zuiden met veel zon, dus het zou een hele lichte kleur roze moeten worden wil ik niet dat mijn slaapkamer overdag op een oven lijkt. En dan zou de kamer weer niet zoveel “pop” krijgen wat ik juist wilde. Dus ik besloot de gok te nemen (een makkelijke gok, wetende dat ik ga verhuizen) en voor een contrastrijke kleur te gaan.

Ik dacht meteen aan the next best thing: blauw. Maar de weken voor de vakantie gingen veel sneller en de verhuizing sloop plotseling dichterbij. Dus hoe reëel was het nog was om mijn slaapkamer te verven?
KLeur van het jaar denim drift slaapkamerEn toen, in mijn laatste week van de vakantie vroeg Flexa of ik met hen wilde samenwerken om de nieuwe kleur van het jaar te promoten. Guess what? Denim drift! Een blauw-grijze kleur. No kidding. Daarna vertelden ze me dat ik niet per se die kleur hoefde te gebruiken en dat ik ook uit andere kleuren echt kiezen. Dus ik testte vier van hun kleuren met hun kleurtesters: authentic grey – vintage blue – denim drift – beton.
KLeur van het jaar denim driftMaar ik vond Denim Drift het mooiste. Het is zo’n mooie combinatie van grijs en blauw. En heel leuk: door de dag heen bepaalt het lichtinval hoe de kleur eruit ziet. (Mocht je deze kleur overwegen, het is een hele veilige kleur. Tijdloos, simpel en daardoor past het in iedere stijl.)

Kleur van het jaar 2017 denim drift Flexa slaapkamer-make-over-met-denim-drift-shifra-jumelet-1Voordat je graag vragen waar de nachtkastjes van zijn, I LOVE THEM TOO! en ze zijn zelfgemaakt. Ik wilde graag midcentury-nachtkastjes zoals deze, maar na een jaar gezocht te hebben besloot ik ze zelf te maken. (Volgende week komt de DIY online.)Kleur van het jaar 2017 denim drift FlexaEn dan de lampen, daar ben ik ook zo weg van. Ik heb ze gekocht bij Target (sorry, Amerika dus) en ze maken de slaapkamer zo af. Het slanke design met de grote kop en de mooie messing-kleur. Vorig jaar werd ik er verliefd op en nam ik er eentje mee. Dit jaar was weer in Amerika en heb ik er nog één meegenomen. Ik houd van de symmetrie en de rust die het in de slaapkamer brengt om dezelfde nachtkastjes én dezelfde lampen te hebben.
Kleur van het jaar 2017 denim drift FlexaAan de andere kant van het bed staat hetzelfde nachtkastje en nog een ladekast. Deze ladekast is ook een DIY-project geweest en ik ben er nog steeds heel blij mee. Hij past heel goed bij de nachtkastjes en de stijl van de kamer, zonder dat het allemaal te matchend is geworden.

Kleur van het jaar 2017 denim drift Flexaslaapkamer-make-over-met-denim-drift-shifra-jumelet-10a-cup-of-life-54Ik probeer een beetje af te leren niet teveel van andere kamers te stelen, maar deze poef past overal. Hij heeft buiten gestaan en nu stond hij al lange tijd in mijn woonkamer voordat ik hem hier bracht. Maar hij staat óveral leuk en brengt zo’n relaxte, warme sfeer.

Ik ben blij met het kledingrek, omdat we verder geen hanggedeelte voor kleding in ons huis hebben. En ik vind het gezellig staan in de slaapkamer! In ons nieuwe huis moet hij waarschijnlijk weg, omdat onze slaapkamer een stuk kleiner wordt.
Slaapkamer make-over a cup of life met denim drift Slaapkamer make-over a cup of life met denim driftSlaapkamer make-over a cup of life met denim driftQua accessoires heb ik geprobeerd zoveel mogelijk persoonlijke items te vinden. Er staat een kistje uit onze reis naar Ghana, spulletjes uit Amerika, foto’s van ons enz.slaapkamer-make-over-met-denim-drift-shifra-jumelet-8Heel erg idealiter had ik nog iets opgehangen op de gekeurde muur. Ik denk dat het heel tof was geweest om de muur te breken en extra ‘pop’ te geven. In eerste instantie was ik van plan daar een juju-hoed te hangen, maar die kon ik niet meer op tijd vinden. Dit weefkleedje was te klein (dat was een goede tweede optie in mijn hoofd), maar je ziet wel meteen hoe leuk het de muur breekt. Het weefkleedje heb ik zelf gemaakt (op deze manier).

a-cup-of-life-60Ik ben ontzettend blij met de slaapkamer. Sinds hij af is voel ik me écht thuis en rustig in de slaapkamer. Voorheen keek ik om mij heen en zag ik altijd wel iets dat ik nog wilde veranderen of anders wilde doen. Het is zelfs al een paar avonden voorgekomen dat ik eerder naar bed ben gegaan om gewoon lekker even te relaxen in de slaapkamer. Er valt zoveel rust op mij zodra ik deze slaapkamer binnenkomt. (En je begrijpt, ik moet nu natuurlijk extra uren maken in deze slaapkamer om het uit te buiten.)Slaapkamer make-over a cup of life met denim driftTerwijl ik de slaapkamer aan het stylen was, kwam ik erachter dat de slaapkamer ‘mannelijker’ is geworden dan ik had verwacht. En dat is helemaal niet erg, want ik wilde een strakke slaapkamer en er zijn genoeg kamers in huis die een stuk meer neigen naar vrouwelijk. Dus het huis kon best zo’n kamer gebruiken. Maar omdat we er beiden in slapen, wilde ik het wel iets vrouwelijker hebben om mij er ook thuis te voelen. Daarom heb ik geprobeerd met vrouwelijke accessoires (zoals het geweven kleedje, de bloemetjes, de vaas in de vensterbank, de kussens) weer een beetje balans te krijgen. Maar ik heb er wel een tijdje over nagedacht wat de kamer nu zo mannelijk maakt om ervan te leren en wellicht hoe jij het zou kunnen voorkomen als je het niet wilt.

1. De kleur op de muur is een mannelijke kleur.
2. Het bed is donker, vierkant én hout. Allemaal ingrediënten voor een “mannelijk” element. Eigenlijk wilde ik al vanaf het begin de witte variant van dit bed. Maar die was enkel in gefineerd hout te verkrijgen en ik houd er juist zo van om spullen zelf nog te kunnen bewerken. Dus ik koos voor het zwarte bed met de mogelijkheid om het ooit wit te schilderen (dat nooit is gebeurd). Maar zeker nu tegen deze blauwe muur, was het heel tof geweest!
2. Hoewel de vorm van de nachtkastjes niet per se mannelijk is, is het materiaal hout ansich stoer en mannelijk.
3. De bruine poef is van leer, ook weer mannelijk.
4. En hetzelfde geldt ook voor het kleed op de vloer. 

En ik ben weg van alle spullen, stuk voor stuk. Maar bij elkaar is het teveel mannelijk om er nog -naar mijn smaak- genoeg balans in te krijgen met vrouwelijke accesoires. Idealiter was óf het bed wat vrouwelijker geweest óf de nachtkastjes denk ik. Slaapkamer make-over a cup of life met denim driftIk vind het hartstikke jammer om deze slaapkamer te moeten verlaten. Deze slaapkamer was zó groot (18-19 m2) en had daardoor zoveel mogelijkheden. Maar het nieuwe huis heeft weer veel andere voordelen, dus ik kan alleen maar uitkijken naar het nieuwe huis. Ik ben heel enthousiast om aan dat avontuur te gaan beginnen!
a-cup-of-life-105Mocht je benieuwd zijn waar ik alle spullen heb gekocht, hierbij nog even een shopping guide!
1. Tafellamp – 2. Kussen – 3. Nepplant – 4.Denim Drift5. Vloerkleed – 6. Hanglamp – 7. Kaarsvaasje – 8. Linnen dekbedovertrek – 9.Vaasje10. Fotolijstje 11. Kledingrek12.Vaas13. Vaas 14. Marokkaanse poef15. Cactus Schilderij

XX Shifra

Comments

 1. Ontzettend mooi! Die grijs-blauwe kleur vind ik ook verrassend mooi. Toen ik een likje ervan zag in je vorige blogpost leek het mij een saaiere kleur dan het eigenlijk is, maar is heel mooi op die muur achter je bed met die nachtkastjes en nachtlampjes en alles.

 2. Mirthe

  Wauw!! Super mooie slaapkamer, helemaal mijn stijl! Strak en nog steeds gezellig!

 3. Wauw wat is het mooi geworden! De kleur pakt echt goed uit op de muur en zeker in combinatie met de natuurlijke materialen van de nachtkastjes en grote rieten lamp. Ik zie het nu in mijn nieuwe woonkamer ook al helemaal voor me😄

 4. Joke ellen

  Wauw wat prachtig!. Ben trouwens ook erg benieuwd naar je diy van de nachtkastjes.

 5. Oh wauw, wat hij is mooi geworden! Ik had zelf ook nooit in eerste instantie voor zo’n denimblauwe muur gekozen, maar wat staat het prachtig! En ik ben op slag verliefd op de nachtlampjes, die wil ik heel graag hebben :).

 6. Prachtig hoor, nu moet ik aan mijn scherm gekluisterd zitten tot die kastjes online komen. En het vloerkleed heeft er ook een fan bij!

 7. Janice

  Kijk jij naar The Block Australia? In ieder geval, je zou het moeten doen! De serie die nu gaande is is een beetje art deco geinspireerd en zou je fantastisch vinden! (Ze zenden dagelijks uit. Maar op zondag is de room reveal en met alleen die afleveringen maak je genoeg van alle drama mee :-))

  • Shifra

   Oh wauw, wat tof! Ik heb even snel online gekeken. De foto’s die er uit kwamen in google zijn echt mijn smaak. Thanks for sharing! Ik ga eens kijken! :)

 8. Ik vind het er erg mooi uit zien! Denim drift is ook best mooi… ik zou dat ook wel in de slaapkamer willen!

 9. Ooh het is zoooo mooi geworden!! Shit man haha. Mochten we binnenkort dan verhuizen dan zit ik sowieso te denken aan een mooie blauwe muur in Melles slaapkamer dus dan is het toch nog goede inspiratie . 😊

 10. Wat is het een ontzettende mooie kamer geworden, ik krijg meteen de kriebels om mijn eigen slaapkamer aan te pakken, terwijl ik daar eigenlijk wel tevreden over en! Wellicht is een ander dekbedovertrek genoeg om mij tevreden te maken nu :)

 11. yvonne

  Mooi hoor. Inderdaad wel mannelijk maar wel mooi. En wie weet kom je er in het nieuwe huis aan toe om het bed te verven ;-)

 12. Het is echt super mooi geworden zeg! Ik vind de nachtkastjes echt helemaal het einde en kijk echt uit naar de DIY, wij moeten namelijk zelf ook nog een nachtkastje en kan de perfecte gewoon niet vinden. Deze zijn wel echt leuk! Ik vind ook de poef heel mooi. Ik snap wel dat je deze kamer niet meer verlaten wil, maar inderdaad in het nieuwe huis komt er vast weer van alles moois!

 13. Het is niet mijn stijl maar ik vind het er heel mooi en clean uit zien! Ook de kleur op je muur is erg mooi, ik wil ook nog graag mijn slaapkamermuur verven..

 14. Anne

  Supermooi geworden! Grappig, ik vind het juist altijd heel leuk als een kamer wat ‘stoerder’ is. En die poef is ook echt erg gaaf, kan me voorstellen dat je die in elke kamer wel neer wilt zetten;) Mooie kleur, dat ‘Denim Drift’, lijkt wel een beetje op de kleur die ik in mijn slaapkamer op de muur heb. Fijne laatste week in deze kamer!

 15. Wauwwww!! Ik heb met heel veel hartjes in mijn ogen deze blogpost gelezen en bekeken. Wat een prachtig mooie slaapkamer is dit zeg. Als mijn vriend en ik ooit een huis gaan kopen (we huren nu een appartement waar ik right at the moment even niets aan wil veranderen) dan wil ik ook zo’n slaapkamer. <3 De kleur blauw op de muur is ook echt prachtig.

 16. Ik ben echt verliéfd op deze kamer! De kleur op de muur maakt ‘t helemaal af. Mijn hart maakte trouwens een sprongetje toen ik las dat je de nachtkastjes zelf gemaakt hebt en dat de DIY volgende week online komt; IK WIL HET. -hartjesogen-

 17. Daan

  Erg mooi! Zelf vind ik verhuizen heel spannend. Wij hebben nu ook een ander huis op het oog. We gaan dan van een nieuwbouwhuis naar een ouder huis. En ik hoop zo dat dit een goede keuze wordt. Het huis heeft veel voordelen, maar helaas ook een kleinere slaapkamer. Wat zijn de voordelen van jouw nieuwe huis?

 18. Echt prachtig Shifra!
  Ben ook erg benieuwd hoe je die leuke nachtkastjes hebt gemaakt.
  Nog even geduld hebben dus.. ;-)

 19. Tessa

  De kleur van de muur vind ik erg mooi.
  In mijn woonplaats ga ik kijken of ze die kleur al verkopen.

 20. Wauw, het is echt super mooi geworden. Ik ben ook heel erg benieuwd naar je DIY project van de nachtkastjes !! x

 21. Oh wauw! Wat is het ontzettend mooi geworden! Echt super leuk! Die denim kleur vind ik echt geweldig, helemaal geschikt voor de slaapkamer inderdaad. En supertof dat de kleur door de dag heen wisselt (als het ware). Dan raak je er nooit op uitgekeken, omdat het steeds zo anders lijkt!

 22. Wat een gave kleur op de muur! Ga ik onthouden voor de make over van mijn zoon’s slaapkamer :-)
  Succes met het opknappen en inrichten van de nieuwe slaapkamer (en alle overige kamers)!

 23. Tia

  Hallo, wij vinden de nachtkastjes fantastisch, maar ik kan de DIY niet vinden. Ben wel heel benieuwd…

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.