Snapshots juli #3

snapshots_-10We maken zoveel vooruitgang in de keuken! Het is echt heel leuk. Eigenlijk is verbouwen saai, tótdat je op het punt komt dat je echt verandering ziet. Zoals tegelen! En apparatuur. Ik deel morgen een uitgebreidere blogpost over de keuken, maar vandaag eerst mijn week in foto’s! (Waar je ook al tussendoor wat ziet van de keuken en waar we nu zijn!)

snapshots konijn hemaMaandag was niet zo’n productieve dag. Ik werkte ‘s ochtends nog snel even aan Snapshots, ‘s middags sliep ik even en daarna ging ik naar de bekkenfysiotherapeut. Ik fietste even door naar de stad, want ik wilde zo graag het Hema-konijn voor de babykamer. Ik vind deze zo leuk met zijn lange slungelige oren en voeten. En ik hoor van andere moeders dat hij lang mee gaat! Ik was heel moe deze dag, dus ik heb ‘s avonds ook niet zoveel gedaan.
snapshots konijn hema-2Dinsdag was een stuk productiever. ‘s Ochtends zat ik achter mijn laptop en ‘s middags ging ik met wol aan de slag (voor dit DIY-project!). Ik droom van tijden dat de verbouwing voorbij is en het huis nooit meer een troep is. En dan bedenk ik me dat ik vanuit huis werk en ik de hele dag door troep daarvoor maak. :’)
snapshots konijn hema-3‘s Avonds ging ik nog even sporten (xco-lesje!) en de rest van de avond werkte ik nog even door aan een blogpost. snapshots konijn hema-4Woensdag zou ik eigenijk lunchen met een vriendin (ergens buiten in de zon), maar het weer… Precies die dag kwam het met bakken uit de lucht vallen. Op dat soort momenten ben ik zo blij dat Charlie ook geen poot buiten wilt zetten totdat het droog is. Ik reed naar mijn vriendin toe en we hebben bij haar thuis op de bank gehangen en deze zak popcorn leeggegeten. Sweet & salty is zo lekker! snapshots Donderdag! Bumpie. Ik maak niet standaard op een bepaalde dag foto’s van mijn buik en al helemaal niet regelmatig. Maar soms ben ik bang dat ik er achteraf spijt van krijg, dus ik probeer – op dagen dat ik goed in mijn vel zit- even snel een foto te maken. snapshots konijn hema-7Overdag werken, slapen en daarna “gezond” ijs eten. Ik had heel veel zin in ijs en net op het moment dat het klaar was, appte Hans dat hij bijna thuis was. Snel dooreten dus. Dit was mijn muwhaha-blik-foto die ik naar hem stuurde.snapshots_-6Vrijdagochtend monteerde ik vlogs (Hans en ik vloggen elk werkend op ons youtube-kanaal!) en ‘s middags gingen we samen naar de verloskundige. Deze foto maakte ik nét nadat Hans terecht een beetje chagrijnig was dat ik weer te laat in de auto zat, waardoor we een kwartier te laat zouden komen. Maar de verloskundige appte op dát moment dat ze hoopte dat we ook te laat waren, want zíj zou een kwartier te laat aankomen.  Haha!

Bij de verloskundige was alles goed! Ik heb een hele leuke verloskundige, die totaal niet op de tijd let en veel ruimte heeft tussen de afspraken, dus soms zit je daar gewoon een uur gezellig te kletsen. Ze leerde me hoe ik kan voelen waar haar voetje, handje, hoofdje en billen zitten! Heel leuk. En ze ligt nu al helemaal goed naar beneden met haar hoofdje. Ze kan natuurlijk nog wel draaien, maar het zou heel gek moeten lopen (volgens mijn verloskundige) dat ze straks echt verkeerd ligt voor de bevalling. Ze ligt zo heel lekker, met veel ruimte. snapshots_-2Op de terugweg even lang de milieustraat. En als je outfit match met de afvallenbakken, dan weet je dat je er echt te vaak komt. snapshots_-3Onderweg dronken we even wat bij Starbucks. Het lijkt bijna alsof de verloskundige 3 uur rijden is!! Haha. Maar het is maar 20 minuutjes. Maar er zitten niet zoveel Starbucks aan de kant van de weg en ik had al zolang zin in ijskoffie! Met een splash melk en vanille siroop.
snapshots_-4‘s Avonds bestelde ik sushi. Er zit zo’n lekker sushi-restaurantje in Zaltbommel. En ik vind eten zo’n ramp de laatste tijd. Ik heb nergens zin in en toch moet je iets eten (want: honger).
Daarna kwamen mijn ouders lang om mij te helpen de babykamer leeg te halen. Tot nu toe stond hij helemaal vol met jawel, schóenen. Haha. En een groot kledingrek, wat dozen en Charlie’s bench. Ik kon die dag bijna niet meer lopen van pijn in mijn rug en banden, dus ik was zo blij dat mijn ouders even kwamen helpen tillen en slepen.
snapshots_-7Zaterdag heb ik de hele dag in de keuken geklust. ‘s Ochtends kwam er iemand langs om een intake te doen voor de kraamzorg, dus ik had een leuke jurk aangetrokken. Ik loop zoveel in kluskleren, dat ik het soms een beetje zat ben. (waar heb ik nog léuke kleren voor? En de stapel kluskleren lijkt ook steeds groter te worden.) Dus ik werkte alvast met een keukenshort in de nieuwe keuken! snapshots_-8Zondagochtend ging ik naar de doop van mijn neefje in Amsterdam! Ik wilde een selfie maken met Hans, maar deze spontaanste zijn eigenlijk de leukste. (dit is waarom ik van de burst-functie op de camera houd)snapshots_-9‘s Middags sliep ik en rustte ik uit de op de bank. snapshots_-10En de rest van de avond begon ik met het tegelen van de keuken, samen met Hans. We werkten tot laat door en daarom stond ook deze post vandaag wat later online. Om 11 uur was ik zo blij om te douchen en lekker in bed te kruipen.

Vanavond maak ik het tegelen af en morgen komt de apparatuur binnen! In ieder geval het fornuis en de afzuigkap en hopelijk dinsdag ook de koelkast. Het voelt alsof we nu heel erg opschieten en dat is ook zo! Maar ik weet ook hoeveel kleine dingen er nog moeten gebeuren… Op Instastories geef ik tussendoor veel updates van de keuken en ook in deze vlogs, maar morgen deel ik ook weer wat hier op de blog!

Fijne week! Liefs! Shifra

Comments

 1. Echt, ik vind het zo knap dat je zoveel zwaar werk doet tijdens je zwangerschap! Gewoon een hele keuken bij elkaar timmeren, petje af! Lijkt me ook fijn als alles af is zometeen. Dan kun je lekker rustig aan doen en wat kleine voorbereidingen doen voor de baby. Heel veel succes deze week met alles!

  • Shifra

   Haha lief! Maar daar is niets knaps aan hoor! Als ik me goed voel, dan doe ik graag iets. Maar ik slaap elke dag bij en ik lig ook veel gewoon lekker op de bank. En sociaal gezien ben ik the worst op dit moment. Hihi. Ik kijk er ook heel erg inderdaad dat dingen af zijn. En dat ik gewoon eens iets simpels kan doen als babywasjes draaien! Haha.

 2. Mar

  Echt bewondering dat je dit allemaal kan tijdens je zwangerschap. Ik was al helemaal gek geworden Haha. Ik doe het je niet na!

  • Shifra

   Oh ik ook hoor!! Geen illusies. Soms stort ik echt in en ben ik het hélemaal zat. :)

 3. Hahaha, die matching outfit met de afvalbakken. Super mooi! Ohhh, het Hema-konijn vind ik echt zo leuk ook <3. Lief ding is dat! En wauw, je buik! Het ziet er zo prachtig uit!

  • Shifra

   Dankjewel!! En ja, het Hema-konijn is echt heel leuk! Ook een leuk kraamcadeautje!

 4. Kitty

  Heb je gelijk 2 Hemakonijnen gekocht zodat je ze kan wassen of verliezen? Je bent lekker bezig in je huis, goed hoor.

  • Shifra

   Haha! Weet je dat ik daar echt over na heb gedacht? Maar ik weet niet of zij nét zo’n fan wordt van meneer Konijn als ik. Hema verkoopt hem al jaren, dus hopelijk blijft dat nog een tijdje zo! Dan kan ik altijd er nog eentje halen!

 5. Ik vind je renovatieblogs zó inspirerend. Voor ons lijkt het renoveren van de keuken nog zo ver weg. Vooral het betonnen aanrechtblad vind ik echt super…maar ja eerst maar eens de rest van het huis doen.

 6. Jose

  Ik heb zo’n hema konijn ren keer als kraam cadeau gegeven, zo leuk. Ik had op een van de voetjes de eerste letter van de naam geborduurd met de kleur garen van de rest van de vacht, zo leuk en net even persoonlijker.

 7. Ha, wat een leuke foto’s weer. En inderdaad, ik heb bewondering voor alles wat je doet in je zwangerschap! Respect hoor! Spannend, dat tegelen, dan lijkt het ineens echt op te schieten he. Fijn is dat. En dat Hema-konijn is echt the bomb. Wist je trouwens dat je best wel kunt sturen wat de lievelingsknuffel van je kind wordt? Gewoon altijd bij je kindje leggen, dan is ie vanzelf favoriet. Of in ieder geval: dat is ons 2 keer gelukt :-).

  • Shifra

   Ja! Haha! Ik was al van plan het een beetje te indoctrineren. Net als houten speelgoed. En niet teveel roze. Zolang het allemaal kan, i’m on it!! Haha.

 8. Wat goed dat je overdag zoveel slaapt! Dat maakt het denk ik allemaal een stuk beter! Ik ben zo benieuwd hoe jullie keuken eruit komt te zien straks. Het lijkt nu mega mega wit te gaan worden, dus ben heel nieuwsgierig hoe je het gaat stylen straks!

 9. Ilse

  Ik wil nu bijna zelfs dat Hema-konijn halen, wat een schatje! En ik vind de zwangerschap je echt goed staan!

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.