Kerst midden in de verbouwing

mijn-kerst-2016-a-cup-of-life-17Dit jaar vieren we onze eerste Kerst in dit huis! “Ahhhhh” En natuurlijk moet er dan een kerstboom zijn, verbouwing of niet. Get your priorities straight. Maar dat maakte de uitdaging wel extra groot: een grote witte ruimte, in verbouwing, gezellig en kerstig maken. Klik verder om te zien hoe ik fa-la-la-kerst in huis bracht!

mijn-kerst-2016-a-cup-of-life-10Vorig jaar kocht ik deze witte kerstboom met het excuus dat ik die een paar jaar achter elkaar zou gebruiken. Maar doordat de woonkamer half open ligt (ZIE JE HET GAT ACHTER DE BOOM? HEEL BLIJ MEE! WAAROM SCHREEUWEN WE EIGENLIJK?) valt er vaak stof en puin in de woonkamer.

Dus ik verlangde naar een boom die ik na de Kerst gewoon lekker met troep en al weg kan doen (en dan bedoel ik niet de kerstballen). Maar nu we eenmaal weer een echte in huis hebben, ben ik er heel blij mee! Het was niet alleen heel leuk om de kerstboom te halen, maar het ruikt zo heerlijk. (zeker als je kerstboom af en toe besprayt met water!) Niets gaat toch boven een echte hè?mijn-kerst-2016-a-cup-of-life-21En…. zo ziet Kerst er dan midden in de verbouwing uit. mijn-kerst-2016-a-cup-of-life-8Nu ik voor échte boom ging, wilde ik dit jaar een hele traditionele. Met veel rood & goud. De boom is huge en paste in niet in de auto, maar belangrijker: hij paste wel geplet door de deur en raakt net het plafond niet. Ontzettend tof zo’n grote boom. Maar er is één dingetje, ik had niet echt genoeg kerstballen (of budget) om dit enorme ding te vullen.

Mijn oplossing kwam in de Intratuin tegen: een stel grote gouden strikken. Ik had alles in mijn wagentje gelegd en een paar minuten later viel ik dus flauw. (Ik weet nog dat in het ziekenhuis vroeg waar mijn strikken waren! Zo toegewijd.) Ik ben geobsedeerd met deze strikken en ik wil ze OVERAL ophangen. Maar het begon toen wel heel erg op een warenhuis te lijken.
mijn-kerst-2016-a-cup-of-life-5Maar het is ook wel een beetje een V&D boom geworden.  (Waar ik overigens bijna nooit kwam, behalve tijdens Kerst. Ik mis hem. Dus laat dit dan maar een beetje zijn eerbetoon zijn.)mijn-kerst-2016-a-cup-of-life-24Zoals altijd, de grootste ster en eyecatcher van onze Kerst. ;-)
mijn-kerst-2016-a-cup-of-life-6mijn-kerst-2016-a-cup-of-life-12En sinds dit jaar ben ik kerst KUSSENS gaan kopen. Als je het mij een paar jaar geleden, of zelfs vorig jaar, had gevraagd had ik gezegd dat ik het too much vind. Maar dit jaar vind ik ze écht leuk. Ze geven veel warmte, gezelligheid en zoveel extra feestdagen-gevoel! Plus de hele kamer voelt wat meer één stijl, in plaats van alleen een versierde kerstboom midden in de woonkamer. De rest van de woonkamer heb ik heel rustig gehouden. Ik was al heel blij toen ik de boom versierd had. Tot voor kort was het plan nog om aankomend weekend de vloer eruit te halen. Dat is nu gelukkig verplaatst naar na de Kerst.

Oh en een tip om deze post nog iets meer inhoud te geven, en minder om alleen mijn kerstboom te laten draaien: als je er niet van houdt om je hele woonkamer in kerstsferen te versieren en minder wilt dat het voelt alsof er plotseling een kerstboom in je kamer is gezet: houd hetzelfde kleurenpalet aan als de rest van je interieur óf laat wat kleuren van je boom terugkomen in de rest van de kamer. X Shifra
P.s Ik had heel graag meer en betere foto’s, willen maken. Maar dat lukte niet meer op tijd! X

Dit was mijn van boom van vorig jaar. // En dit was mijn boom van twee jaar geleden.

Comments

 1. Persephone

  Leuk hoe je alweer met zo veel humor kan schrijven ondanks het hele incident in de intratuin 😊

 2. Het ziet er supermooi uit! Heel bijzonder om, ook al is jullie huis nog niet af, in jullie nieuwe huis de feestdagen door te kunnen brengen!

 3. Yvon

  De boom ziet er met die gouden strikken erg leuk uit.
  En het is ontzettend gezellig dat jullie de eerste kerst nu in het nieuwe huis kunnen vieren.

 4. Ahh het ziet er echt superleuk uit, vooral die strikken! Kudos voor jou dat je inderdaad midden in de verbouwing toch zorgt voor een fijne kerstsfeer <3

 5. Anne

  Ik vind je boom erg gaaf geworden! Een van de eerste kerstbomen met klassieke kerstkleuren die ik ook echt mooi vind.

 6. Oh, echt een V&D boom! Prachtig gedaan overigens, echt heel kerstig. Leuk dat je ondanks de verbouwing toch een fijne sfeer hebt in huis. Dat maakt het ook wat makkelijker om ‘vol te houden’ zeg maar.

 7. leuk dat je ondanks de verbouwing de woning toch in kerstsfeer hebt gebracht! ik vondt de bomen van 2 jaar jaar geleden en vorig jaar ook heel mooi, maar snap heel goed waarom je dit jaar voor deze versie bent gegaan. denk je dat volgend jaar weer voor een echte boom gaat? of komt dan toch de witte boom weer in huis?
  fijn dat je weer wat hebt kunnen bloggen! leuk om weer te lezen!

 8. Je had graag ‘meer en betere foto’s willen maken’? Maf mens :-)
  Ik vind de foto’s fantastisch en de cozy Xmas spirit spat er vanaf <3
  Vind de strikken in de boom (en op de hond) geweldig! En het is niet om te lachen natuurlijk, maar vind het toch wel grappig dat je na het nare incident vraagt naar je strikken. (Gevalletje: I hear you sister).
  Merry Xmas Xxxx

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.