Baby stuff.. vertel me alles!

a cup of life babyfeverWeet je nog dat ik zei dat ik nog totaal niet de drang had om iets te kopen voor de baby? En de babyfever voor onze baby zo miste? Well, it’s here!! Op vakantie wilde ik plotseling liever kleding voor onze baby kopen dan voor mijzelf (en ik houd echt van shoppen). En wilde ik bij elke babywinkel (bij elk speelgoed!) even stil staan. En keek ik om bij elk kindje in Disneyland. Sinds we weten dat we een meisje krijgen, is alles zo veranderd. Voor ons allebei. In a good way. Ik voel dingen die ik eerst niet zo voelde en ik wil dingen. En eigenlijk het liefste dat ze zo snel mogelijk hier is.

Op de foto zie je de eerste meisjes-kleding die Hans en ik kochten (in Spanje) en wat spulletjes die we hebben gekregen op onze gender reveal. Ik vind het leuk dat er in de babykamer nu al veel leuke dingetjes liggen van familie en vrienden. Dat maakt de kamer nu al zo extra speciaal, naast de spulletjes die wij kopen! untitled (8 of 8)-2Het enige waar we (nog) mee strugglen is het inrichten van de babykamer. Op de een of andere manier was ik heel gericht op het krijgen van een jongetje, dat zag ik helemaal voor me. Terwijl ik het niet per se liever wilde. Voor een jongen had ik het allemaal al een beetje uitgedacht. Ik zag een week voor de gender reveal een hele leuke oranje vossen-knuffel en dat was de inspiratie voor de rest van de jongenskamer; ik zag het vervolgens helemaal voor me. (Toen ik dit op Twitter zei afgelopen week kreeg ik verontwaardigde vragen waarom een vos niet voor een meisje kan. No worries, een vos, een olifant, whatever, ik zou het allemaal doen. Maar het was mijn inspiratie voor een jóngenskamer.) 

Maar voor een meisje wisten we het gewoon nog niet zo. Nadat ik terug kwam van vakantie werd ik gelijk ziek, dus ik heb deze week uren gepinterest en met Hans erover gekletst. En we beginnen eindelijk iets meer een idee te krijgen welke kant we op willen met de baby-meisjes-kamer. En ik ben heel enthousiast over de plannen! We willen in ieder geval olifanten/konijntjes terug laten komen, het wordt zacht, licht & girly en veel DIYs. We zitten echt heel, heel erg aan het begin. En meestal deel ik dan nog niets, omdat het nog zo onzeker is. Het wordt geen thema-kamer met dieren, überhaupt geen thema, maar we willen wel wat dieren terug laten komen. Sorry dat het nog zo vaag is, ik deel snel meer zodra we de plannen wat verder hebben uitgewerkt.

Soms zie ik lijstjes voorbij komen met wat je allemaal “moet” hebben in de babykamer, maar vast niet alles is nodig of sommige extra dingen die niet op de lijstjes staan, zijn misschien juist wel praktisch. Ik heb al zoveel goede baby-adviezen van jullie gekregen de afgelopen tijd, dat sommige mama’s (to be) hier ook wel iets over willen delen. Welke dingen vond je geweldig & een must-have in de babykamer?; Van welke dingen heb je achteraf spijt? Tips van specifieke merken die heel fijn en goed waren mogen ook!

Ook babykleding-tips zijn welkom! Ik moet nog heel erg in de babymerken komen. Waar shop jij het liefst?;En waar haal je betaalbare (leuke) kleding? Ik heb de babyafdeling van Zara, H&M, Primark, Hema & Noppies al veel gezien! Maar verder dan dat nog niets. Zeeman is al veel getipt en daar ga ik t.z.t nog een keertje kijken. Maar ik zoek de iets meer originelere (en toch betaalbare) babykleding? (Ik heb helaas net de sale gemist van winterkleding voor babymeisjes. :( )

We hebben allebei ontzettend veel zin om de babykamer in te richten! Ze is zo zó welkom! We kunnen niet wachten totdat ze er is.

X Shifra

P.s Mocht je nieuw zijn op mijn blog en/of iets gemist hebben, bekijk hier onze zwangerschapsvideo & gender reveal!

Comments

 1. Qua kleding shopte ik veel bij Hema en Zara. Zeeman en Wibra soms. Nu Mila groter is koop ik ook wat duurdere kleding maar zeker de maat 50/56 dasr zijn ze zo snel uitgegroeid. Wat ik een must vond en nog steeds, grote hydrofieldoeken. Die normale ook maar die grote gebruik ik nu nog steeds dagelijks. Als kleedje, grote slab (bij spaghetti oid), als handdoek na het douchen. Zo makkelijk!
  Op de kinderkamer hebben we een stoel. Erg leuk maar nooit gebruikt. Ik gaf flesvoeding en deed dit altijd bij ons in bed. De stoel staat overigens wel mooi! Verder keek en kijk ik veel op Pinterest en doe ik inspiratie op.op Instagram.

  • Mirjam

   Wibra rompers zijn fijn! Die van de Zeeman zit amper rek in. De Zeeman kleding is dan weer wel erg fijn!

 2. Imke

  Oh wat een leuke rammelaar! Hang vooral geen plank boven de commode! Heel leuk als ze baby zijn, maar zodra die van mij kon staan werd alles er vakkundig afgemaaid… Ik kijk nu dus tegen twee mooie gaten aan, haha. Kijk eens op hetlandvanooit.be, die hebben hele mooie merken!

 3. Ik shop voor de kleintjes graag bij de Hema, H&M en Nextdirect. En als ze iets groter zijn. Zara! Verder kun je nooit te weinig hydrofiele luiers hebben de normale variant en de XXL variant je gebruikt ze werkelijk OVERAL voor haha!

  Verder niet teveel flesjes en speentjes kopen wie weet ben je het niet nodig en ook niet teveel te kleding. Op een babykamer heb je voldoende aan commode + aankleedkussen ledikantje en/of wiegje en eventueel een kledingkast. Ik ben van mening dat ie nog een beetje rustig moet blijven.

  Succes!!

  • Mirjam

   Jaaaaa en van hydrofieldoeken vind ik die van Jollein het allerfijnst! En ze zijn ook nog eens mega leuk! Spuuglapjes en waahandjes gebruik ik niet.

   Wij hebben idd ook een rustige kamer.

 4. Daisy

  Jaaa! Next heeft echt betaalbare mooie kleding! Ook Lindex (vrij onbekend hier)
  Ik vind Feetje, Dirkje en Noppies de fijnste merkjes. Ik heb echt spijt van alle te dure babykleding, waar hij echt na 2 à3 keer dragen uit was gegroeid!!
  De kipkep van woller (soort pittenzak tegen krampjes) en de swaddle me inbakerdoek waren écht een uitkomst!
  Zelf heb ik alle dure babyspullen gender neutraal gekocht.

 5. kIM

  Wat je echt nodig hebt; een bedje & commode met aankleedkussen.
  Ikzelf vond en vind deze items voor ons ook “onmisbaar”; swaddles van Aden&Anais, te gebruiken als handdoek waar je je kind helemaal in kunt wikkelen (nu nog steeds! je kindje is meteen droog), inbakerdoek, schaduwvanger aan de kinderwagen, spuugdoek, als bescherming op het bedje onder het hoofdje van je beeb, zodat je niet na ieder spuugje alle lakens etc hoeft uit te wassen. Superfijne kwaliteit en iedere (dure) cent waard! #nospon #geenaandeleninhelaas
  Ook de verzorgingsproducten van Naif vind ik erg fijn, ruiken lekker, zijn huidvriendelijk en niet schadelijk voor tere babyhuidjes of het milieu.
  Een draagzak is ideaal als je graag veel tijd met je beeb doorbrengt maar ook nog een soort van leven en beweging wil hebben, zodat je ook tijdens krampjes of huiluurtjes een wasje of boodschap kan doen. Lees jezelf bij interesse even in in welke draagzak het makkelijkste voor jullie werkt (knopen of klikken zoals bij een Tula).
  Verder kan je met veel ook wachten met aanschaffen tot de kraamweek/wanneer je het echt nodig hebt. Je kraamverzorgster is voor een gedeelte de leidraad hoe jij straks met je beeb omgaat, hoe je haar verschoont, wast etc. aangezien jij van haar de eerste stapjes in het babykeeping leert ;) Je krijgt van haar dus vast ook nog een shitload aan tips en ervaringen mee, dus leg vooral alle goedbedoelde adviezen naast je neer en just wait and see :)
  Enne zoiets als een verplicht babybadje heb ik beide keren gewoon geleend van een vriendin, omdat ik na de kraamperiode gewoon gezellig met de mannen onder de douche ging ipv iedere keer zo’n loeizwaar bad te moeten vullen.
  Succes met alles!

 6. Joyce

  Wij hebben de commode zelf gemaakt uit onbewerkte, populieren multiplex. Heel erg tof geworden!
  Maar de kleine is voor nu nog nauwelijks op haar kamertje, ze slaapt naast ons bed in de reiswieg. Veel handiger met voeden snachts! Ik moest beginnen met maat 44, dus heb veel via via gekregen. Zelf koop ik toch veel bij wibra en zeeman. De bijzondere, duurdere kleertjes bewaar ik wel tot we er meer op uit gaan. Nu ben ik ongeveer de enige die ze ziet!

  Zelf vind ik lakentjes fijn om te hebben. Om te gebruiken tijdens voeden bijvoorbeeld.
  Rompertjes met lange mouwen ivm inbakeren. De rompers van wibra hebben stretch, heel erg fijn! Spuugdoekjes gaan er hier ook door, en hydrofiele in het begin voor drogen kolfspullen. Qua kinderwagen: eentje met veel ruimte voor boodschappen! Een box op wieltjes is fijn.

  Op het kamertje staat een kleine schappenkast, rieten stoel (zit ernauwelijks in tot nu toe), wiegje en commode. Op de vloer een kleed van storebror. Badje staat er ook, op de badkamer is geen plek. Kleurpallet is oudroze met zwart en groen, details van rotan/bamboe. Nachtlampje is fijn voor snachts verschonen.

 7. Ilse

  Iets waar ik niet over mee kan praten maar wat een schattige kleding op de bovenste foto!

 8. Lisette

  Qua kleding: Bobo Choses is geweldig, vind ik, en Du Pareil au Meme (Frankrijk), en Katvig, Smafolk – en qua draagzakkken vond ik https://dragenenzo.nl/draagzak-merken/boba/ echt geweldig! Ik heb mijn meisje bijna 3 jaar gedragen, waarvan twee jaar bijna non-stop, ook onder het stofzuigen e.d., en dat ding zat zo comfortabel dat het altijd bijna jammer was ‘m weer uit te doen:)

  Je komt er vanzelf achter allemaal, wat voor de één werkt werkt voor de ander weer helemaal niet:) Oja, en een co-sleeper naast je bed is ook geweldig, of gewoon je kleintje in bed (tegen alle regels in maar bij mijn werkte het super).

 9. Ik vind wollen kleertjes echt een heel fijn iets. Kijk maar eens op fb bij wolletjes en wolletjes natuurlijk. Dit reguleert warmte en is koel in de zomer en warm in de winter. En de kleertjes zijn niet van die dikke wollen dingen maar merinowol enzovoort. Dit omhult het kindje heel fijn. Een wolzijden mutsje voor het begin is ook heel fijn. Verder is een co-slaper ideaal, of het bedje tegen jullie bed aan. Lekker dicht bij papa en mama. Een Disana wollen omslagdoek gebruik ik heel erg veel. Qua verzorging: kokosolie en Weleda billencreme. Meer heb je eigelijk niet nodig. Commode met aankleedkussen en stapel hydrofieldoeken. Wij gebruiken wasbare luiers en wasbare billendoekjes. Je mag me rustig mailen mocht je meer willen weten over de dingen die ik noem want misschien is het nieuw voor je. Jullie worden leuke ouders! Nog wat leuk leesvoer: http://www.kiind.nl. Er is 10 juni ook een oudersnatuurlijk beurs, misschien is dat voor jullie ook wel heel leuk!

 10. Nicole

  Ik zag volgens mij dat je al zo’n mozesmandje hebt. Wat mij betreft de aanschaf! Toen mijn zoon nog heel klein was zette ik die mand beneden in de box om hem daar te laten slapen en bijv ook naar de oppas in de kerk. Verder hebben wij veel baat gehad bij een puckababy bakerzak maar die zou ik pas aanschaffen als je m echt nodig hebt. En qua wagens zweer ik bij bugaboo, alhoewel Hans daar misschien te lang voor is…

 11. Karima

  Ik lees al veel goede tips hierboven. Ik heb er ook een paar :-) Hou er rekening mee dat bepaalde merken groter of kleiner uitvallen. Hema, Zeeman en Next vallen bijv. veel groter dan de Mango en Zara. Pakjes met veel knopen (op de rug bijv.) kunnen onhandig zijn. Zeker als je in het begin zo’n 8 (poep)luiers per dag staat te verschonen en iedere keer dat pakje aan en uit moet doen. Ik ging ook voor de goedkopere merken in het begin want ze groeien zo hard! Koop ook niet te veel vooruit. Het is vaak laatig in te schatten welke maat ze in welk seizoen hebben.

  Zelf vond/vind ik hydrofielen in verschillende maten wel een musthave. Voedingskussen heb ik ook veel gebruikt. In tegenstelling tot de stoel in de babykamer. Die wordt nog altijd als opslag voor kleding en andere rommel gebruikt ;-)

  Kijk ook bij de aanschaf van de kinderwagen naar de omvang van de reiswieg. Onze dochter was daar heel snel te lang voor, terwijl ze eigenlijk te nog klein (jong) was om al over te gaan naar de wandelwagen. Gelukkig had ik ook een draagzak (de hierboven genoemde Tula). Mocht je voor een draagzak gaan, lees je dan ajb in op de ergonomische varianten. Er wordt helaas erg veel meuk verkocht wat dat betreft..

 12. Voor rompers ga ik altijd naar Hema en Wibra, betaalbaar en goeie kwaliteit. Ik merk bij andere goedkopere winkels dat heel snel de rek er uit is.

  Zeeman wordt veel genoemd, maar die vind ik voor babykleding heel erg beperkt. Ze hebben af en toe leuke vestjes, maar dat is het wat mij betreft. Ik zie daar wel altijd leuke dingen hangen voor grotere kinderen, maar om dat nu al allemaal in te gaan slaan ;)
  Basic leggings in de kleinste maatjes vond ik daar overigens wel heel fijn. Die kosten een euro of drie en gebruikte ik als broek, maar ik heb een lente/zomer baby…

  Verder shop ik voor kleding veel bij Zara, Next Direct en Mango.

 13. Aaah zo leuk al die voorpret en vooral ook het nog totáál geen idee hebben wat handig en leuk is. Ik ben inmiddels 8 weken bevallen dus heb wel wat tips voor je. Qua kledingmerken vind ik Z8, Feetje en Tumble ‘n Dry als aanvulling op merken die je al kent heel leuk (wel iets duurder maar hebben ook gewoon SALE). Kleding blijft ook heel mooi na een triljoen keer wassen.

  Eén ding nog wat betreft kleding: IEDEREEN zei tegen ons ‘koop niet teveel kleding in maat 50 en 56 want daar zijn ze zo uit en je krijgt het ook heel veel’. Hier niet gebeurt, Vic draagt nog steeds maat 56 en wij krijgen juist veel in grotere maten op de groei en hebben bij moeten kopen. Geen ramp, maar koop vooral waar je zin in hebt, haha.

  Musthave in de babykamer: véél opbergruimte. Wij hebben zelf een grote Hemnes van IKEA als commode maar daarbij ook een linnenkast staan, geen overbodige luxe – alle ruimte wordt benut. Een fijne, comfortabele stoel voor nachtvoedingen is ook heel fijn daar prijs ik ons iedere nacht nog gelukkig mee. Hydrofiele doeken kun je niet genoeg hebben, zelf vind ik die van Aden+Anais het fijnste. Super zacht, lekker dun en blijven mooi in de was. Kost iets in de aanschaf maar je doet er heel lang mee.

  Voor de rest: het went snel, je weet al heel gauw wat handig is en wat niet.

 14. Vicky

  Waar ik echt super blij mee was waren de wikkelrompers van de zeeman. Met zo’n klein breekbaar kindje vond ik het fijn niet teveel over haar hoofd aan te hoeven trekken!
  En vanaf 2 maanden begon mijn dochtertje heel erg te kwijlen, dus de Slabjes vd zeeman worden ook veel gebruikt! ;)

 15. Kim

  Next.co.uk kinderkleding is geweldig! (Vooral de baby-pyjama pakjes)
  Origineel (want niet in NL te koop) en leuk geprijsd.
  Nog iets handigs, ze bezirgen gewoon thuis.

 16. Fred & Ginger moet je zeker eens checken, hebben megaleuke kinderkledij. Iets duurder, maar duurzaam en goede kwaliteit. Ze hebben ook een outlethoek waar alles goed meevalt van prijs ;-)
  Qua kinderkamer heb je I.m.o. niet veel meer nodig dan een bedje op bed blocks (of schuin gezet tegen reflux en oorontstekingen, jawel!) en een gemakkelijke stoel.

 17. Ernestine

  Bij mijn oppasgezin hadden ze een hangmat (met harnas, was van la siesta yayitamodel) in de woonkamer hangen. Gewoon aan het plafon. Echt ideaal! Door de rustige zwaai beweging vielen ze zo in slaap en jij kan lekker rustig werken. Vanuit de hangmat hebben ze wat beter zicht en weten ze wat er gebeurt (en jij ook). Een tip, hang hem niet te hoog want als ze zwaarder worden (6-8mnd) dan is het moeilijker om ze in een beweging in de mat te leggen en het harnas goed omhoog te houden.

 18. Mirjam

  Qua kleding: nextdirect.com ! Ik heb daar ook fijne voedingsbh’s vandaan trouwens.

  Ik heb voor de babykamer leuke afbeeldingen van Etsy vandaan. Sowieso leuk voor originele dingen! Omdat overgrootoma heerlijk ouderwets eem geboortebord wilde borduren, hebben wij een muurschildering achterwege gelaten. En ik vind het rustige op de muren trouwens erh fijn. We kunnen nu makkelijker wisselen met thema en kleuren :)

  Wij hebben geen luirremmer, maar zo’n bekende Ikea prullenbak met deksel. Die houdt vieze luchten heel goed tegen!

  Oja, ik weet niet of je een kinderwagen op het oog hebt? Maar Mutsy wagens hebben een grote ligbak en de vervolgbak kan naar jou toe gericht. Dat heeft niet elk merk. Handig om op te letten :)

  • Mirjam

   En nog iets wat ik echt aanbevesl Investeer in een goede (ergonomische!!!!) draagzak of draagdoek. Neem er evt. een draagconsult bij. Niks hippie achtigs aan, wel een mama en papa die hun handen vrij hebben, ideaal bij krampjes en bij babytjes die niet willen/kunnen slapen. Ik wist dat ik wilde gaan dragen, maar ik heb lang last gehad van mijn keizersnede, waardoor dragen bij mij de eerste weken pijn deed. Nu draag jk heel veel en ook mijn man, die het maar iets achterlijks vond, draagt nu als hij alleen thuis is met de kleine. Ook gebruik ik hem als ik op pad ga, want zeulen met een kinderwagen in mijn kleine autootje is super irritant

 19. Lotte

  Vind het zo leuk dat je in de Babywereld duikt! Hier zomaar wat tips.

  – abonneer je juist niet op de babyboxen. Leuk hoor twee pampertjes en een miniscuul potje Sudocreme. Maar j wordt de komende weken gebombardeerd met post/mail mt reclame, vond het zelf erg irritant.
  – Shirley van mommytobe.nl plaatste vandaag een leuk bericht met favoriete spulletjes in de kraamtijd. Ben zelf ook erg geïnteresseerd in het babynest, maar wil hem zelf gaan naaien. Zelfde geldt voor de ( vrij dure) Koeka dekens.
  – wil je biologische producten voor je kleine, rijdt dan eens een dagje naar Kranenburg, net bij Nijmegen over de grens. Daar zit een DM DROGIST met hele fijn bio/eco/… Spulletjes voor de baby. De kleinste luiertjes zijn ook erg fijn, nog een maatje kleiner dan de luiers van Pampers, vooral als je een kleine baby hebt. Je kunt daar heel leuk luiertjes meenemen om thuis uit te proberen, heb je toch gratis luiertjes ;-)
  -heb je Facebook? Like dan Sproet in Ammerzoden. Dan ben je als eerste bij de 70% sale. Erg leuke merken.
  – kleding in de eerste maten is tweedehands nog zo goed als nieuw. In Zaltbommel zijn nog weleens kinderkledingbeurzen, in juni is er in Leerdam nog een kleedjesmarkt, waar ik altijd goed slaagde. In Gameren moet nog een tweedehands kinderkledingwinkeltje zitten. Vindt kinderkleding best duur, Tumbl and dry is bijvoorbeeld erg geweldig, maar vindt het eerlijk gezegd best prijzig. Kijk ook eens op Instagram rond, daar zijn best wat winkeltjes die handgemaakte boxpakjes verkopen, geweldig. Tuutsjes maakt superlieve broekjes.

 20. Lotte

  – ht is idd handig om in mt 50-56 genoeg t hebben. Veel mensen geven grotere maten als ze op kraamvisite komen.
  – check de hangwieg van Rock that label. Die ligt hier al een paar maandjes te wachten. Need I say more? :)
  – hier ook helemaal happy met onze tweedehands buggaboo Cameleon van marktplaats. Voor 300 euro heb je een prima exemplaar, voor 400 een hele nette. Ze zijn zo duur, en naar mijn idee kun je beter deze tweedehands kopen dan een nieuwe van 600-800 euro. De cameleon rijdt als een trein. Wij hebben ook nooit een buggy gehad omdat de wagen makkelijk inklapt en we genoeg ruimte in onze auto hadden. Daarom is hij na 3 jaar wel behoorlijk afgeragd ( hoe schrijf je dat:) en heb ik voor baby2 net een ander exemplaar gescoord, nieuwere serie weer.
  – Shirley schrijft ook over draagdoeken. Zelf knopen we hier, maar met verstelbare bandjes schijnen ze ook erg goed te zijn. Als je graag wilt knopen raad ik je een stretchdoek aan. Die knoop je namelijk eerst en dan leg je de baby erin. Zodat je de tijd kunt nemen om de knoop onder de knie te krijgen. Wij kochten bij Babypark de Ergobaby, stijlvol zwart.

 21. De meeste dingen die je nodig hebt zijn al opgeschreven hierboven. Ik zou het lekker simpel houden en de basics kopen en daarna kijken hoe het loopt. Er is vrij weinig dat je echt niet kunt missen.

  Even puur random en helemaal niet kamer of kleding gerelateerd, maar als ik aan een must-have denk, denk ik gelijk aan de muziek van Raimond Lap. Als je Spotify hebt vind je superveel albums. Hij werd er heel rustig van en ik zet het nog steeds wel eens in als hij van heel druk spelen naar bed moet.

 22. Janien

  Leuk al die voorpret! Ik ben van de hema rompers met stretch, erg fijn! Verder maatje 50 heb ik bij de tweede veel overslag rompers en shirtjes gekocht. Dan hoeft het niet over het hoofdje. En eerder al genoemd zag ik een draagdoek of zak. Al moet het je wel liggen.

 23. Jolien

  Draagdoek van bamenboe en ook de xxl hydrofielen van bamenboe. Onmisbaar en zo zacht! Voor op het kamertje een lichtslinger van cottonball lights, Jitte was erdoor gefascineerd! Viltslingers van Mientje fröbel staan ook zo gezellig! Een babynestje heb ik echt gemist, die zou ik ook zeker aanschaffen. Een stokke triptrap met newborn set hebben we veel gebruikt, zo gezellig dat je kleintje er al snel bij hoort aan tafel. Voor nu vast een muziek knuffeltje en die s avonds tegen je buik houden. Na een tijdje gaat het kindje er op reageren en als het kindje er is zie je diezelfde reactie nog, heel vertrouwd voor ze. Noppies blijft het langst mooi qua vorm. Imps en elfs is fantastisch maar valt wel wat klein. Oh en koop een aantal goede slofjes bijv van koeka. Gebruik je veel! Oh en vergeet ik bijna onze life saver! De xxl handdoek/badcape van 4naturalkids. Waar andere baddoeken na 3 maanden te kort en klein zijn, gebruiken we deze al een jaar bijna dagelijks.

 24. Jolien

  Oh en het advies van ‘koop niet te veel’ enz. Nooit naar geluisterd en daarna gewoon veel bewaard voor misschien een volgend kindje en de rest naar het goede doel. Als je niet ein-de-loos wil wassen; lekker veel kopen en onwijs genieten van die die heerlijke pakjes! Nog een leuke tip; plan na een dag of 10 een life style shoot, dus niet alleen van de geposeerde baby, maar juist jullie als gezin met alle alledaagse handelingen, zo waardevol!

 25. marjon

  Scandinavische merken zijn ook erg leuk, de kleding is zo leuk gekleurd.
  Wij hebben de commode gemaakt van een ladekastje, soort bakje erop getimmerd en leuk geschilderd.
  Ik zou niet teveel dingen kopen die op die babylijstjes staan. Daar staat zoveel op wat je nooit gebruikt. De basis dingen en de rest komt vanzelf

 26. Yvon

  Hihihihi , dit is nog maar het begin, maar straks ben je met alles voor de babykamer zo bezig, dat het een hele dagtaak wordt…………lol.
  Veel succes met het inrichten van het kamertje.

 27. Marije

  Oooh zo’n heerlijke tijd!
  Even denken.. Er zijn inderdaad zo veel lijstjes op internet. Ik had echt niet veel aangeschaft, eerder geleend. Dacht ook: als ik het niets vind, gaat het gelijk terug. En zo kwam ik erachter dat ik de geleende draagdoek helemaal niets vond. Scheelde mij zo 100 euro.

  Koop rompertjes met stretch! Hema en H&M vond ik beide goed.
  Voor kleertjes: Wibra, Hema, H&M en Zeeman. Zara en Mango bestel ik via internet en ook pas nu ze net 1 jaar is geweest.

  En: alles wat je mist, schaf je zo aan! Echt!
  Leuke websites waar ik veel aan had: kinderkamerstylist en moedersminimalisme. Op de laatste staat ook een handig lijstje voor de babykamer.

  Oh en wat ik echt een must vond: de eerste maanden beneden een bedje naast de bank en nog even geen box. Ik vond het idee van een zo’n kleintje in de box heel gek. Dus ik nam een tweede wieg en die heb ik naast de bank gezet. En het fijne daaraan was, dat Fiene beneden en boven in een zelfde soort plek sliep.

 28. Marije

  Oh en wat ik top vond voor in de kraamweek: je favoriete douchegel in de badkamer hebben staan. Deze tip kreeg ik van een moeder. De maanden daarvoor je favoriete douchegel niet gebruiken en dan wel in de kraamweek. Heerlijk momentje tussen alle drukte door!

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.