Een dieren babykamer voor meisjes (THE REVEAL/week 6!)

a cup of life babykamer (1 of 1)-16Welkom! Eindelijk kan ik je welkom heten in de meest betoverende, lieve babykamer voor een hopelijk net zo’n lieve, betoverende baby.  De afgelopen 6 weken heb ik hard aan de babykamer gewerkt (en elke week alles gedeeld, zie hier!) voor onze baby die hier nu elk moment kan zijn! Kom snel verder en huppel mee achter alle dieren aan!

babykamer inrichten tipsVanaf het moment dat ik zwanger was (en al daarvoor toen alle babyfever begon) keek ik er heel erg naar uit om de babykamer in te richten. Officieel maak je de babykamer voor de baby, maar eigenlijk is het een excuus om al je eigen fantasieën en dromen uit laten komen. En om dat schattige knuffel-konijn uit de winkel wél mee naar huis te nemen.a cup of life babykamer (1 of 1)-2Aan het begin vond ik het ontwerpen van de babykamer best wel overweldigend, omdat ALLES in babyland leuk en schattig is. Ik wist op den duur niet meer waar ik moest beginnen, er waren zoveel thema’s en stijlen die ik leuk vond! Maar toen ik dit mooie behang vond, was de beslissing gemaakt. Dit werd het startpunt van de kamer en daarna is alles er zo vanzelf uitgerold. Het behang is zo betoverend, lief en mooi! Het lijkt bijna een muurschildering. Ik wilde een lichte, moderne kamer die meisjes-achtig was zonder dat het echt heel roze werd. Een beetje vintage en wat dieren om bij weg te dromen in de hoop een magische kamer te creëeren waar ze nog jaren plezier aan heeft en in kan groeien.

De babykamer was eerst een opslagplek (zie hier foto’s!) van verhuisdozen en Charlie’s slaapplek s’ nachts, omdat ik vanaf het begin het plan had om hier een babykamer van te maken (als het ons gegund was). Tot die tijd hadden we niet echt iets om deze kamer te doen. We hebben er nog best wel aan geklust (zie deze post!), een nieuwe vloer gelegd, alles geverfd (in de meest prachtige kleur palmboom wit van Flexa!) en nieuwe plinten. Daarvan knapte het kamertje al zoveel op! Het is niet een hele grote babykamer (10 m2), maar voor een babykamer vind ik het groot. En alles paste erin wat ik voor haar wilde.a cup of life babykamer (1 of 2)Ik wilde heel graag witte meubels om het weer rustiger en moderner te krijgen in de kamer, nadat we het behang hadden opgehangen. Ik vond het kiezen van meubels zo lastig! Overal zat een lange levertijd op (dat is dus wel een reden om vroeg te beginnen!). Uiteindelijk vond ik deze meubeltjes die plotseling de ‘nu besteld, morgen in huis’ regel hadden gekregen (i.p.v volgende maand). Dit waren precies de meubels die ik zocht en die prijs! Echt een goede deal. Ik was in eerste instantie niet van plan een kast te kopen, maar het was cheap en het paste. En nu vind ik het heel fijn om haar kleertjes óók op te kunnen hangen.

a cup of life babykamer (1 of 2)Er horen natuurlijk geen kussens in het bedje terwijl ze daar straks slaapt, maar het is zoveel leuker om het bedje nu even zo aan te kleden. Net als je eigen bed. Niemand slaapt met alle sierkussens, maar het staat zo gezellig en uitnodigend. Het ledikantje is een doorgroei-ledikantje waar ik deze matras van Eve Sleep in heb liggen. Het is zooo comfy! (hier zie je hem beter zonder beddengoed)

a cup of life shifra babykamerIk vind het leuk om dingen toe te voegen die niet per se baby schreeuwen, zoals de mobiel boven haar bedje! Hij valt een beetje weg bij het mooie behang en was beter tot zijn recht gekomen bij een lege, witte muur. Maar nog steeds voegt hij wat toe! En het is niet alleen een mobiel, maar ook een beetje kunst. Het voegt iets grappigs toe aan de kamer.a cup of life babykamer (1 of 1)-13In plaats van een verschoningskussen heb ik een verschoningsmandje van Holi-B. Hier heb ik zoveel vragen naar gekregen! Het verschoningsmandje is van zeegras en ik vind het leuk dat het niet zo’n typisch verschoningskussen is. En later kan ik het gebruiken om speelgoed of kleertjes/beddengoed in op te bergen.a cup of life babykamerIn het mandje heb ik een verschoningsmatje liggen (met een molton eromheen) en daarbovenop een plaid. Het mandje komt zonder verschoningsmatje, maar je kunt ook een hydrofiele doek of een ander kleedje erin leggen. Ik denk dat ik elke keer voor het verschonen sowieso nog een hydrofiele doek onder haar leg, maar het matje maakt het mandje nog iets zachter.a cup of life babykamera cup of life babykamer (1 of 1)-16

a cup of life babykamer (1 of 2)Ik weet dat veel mensen hun babykamer al maanden klaar hebben voordat de baby er is. Maar zoals je misschien gemerkt hebt, not me. Ze is na vandaag 9 dagen over tijd en ik heb elke dag tot nu toe nog gebruikt om mij voor te bereiden op haar geboorte. En hoe lekker het ook is om alles klaar te hebben, heb ik altijd gezegd: in the end heeft ze heeft echt alleen maar mij en Hans nodig. Ze kruipt nog niet gelijk, ze speelt nog niet gelijk (saaaaaai) en zal vooral lekker bij ons in bed knuffelen. En daar kijk ik heel erg naar uit. Deze week kwam de laatste accessoires voor de babykamer binnen. Ik had nog heel weinig speelgoed en het maakt de babykamer een stuk gezelliger en uitnodigender! Op het klembord staat in de herfstkrans haar naam geschreven, maar die heb ik nu even op de foto weggeblurd! :)a cup of life babykamer (1 of 2)De stoel is van Urban Outfitters en heb ik voor mijn verjaardag van Hans gekregen. Ik wist meteen dat die hoe dan ook in de babykamer moest komen: een schommelstoel is echt perfect! Het enige probleem is dat hij de houten parketvloer heel erg heeft beschadigd, dus ik moet daar nog iets op verzinnen.a cup of life babykamer (1 of 2)Ik was niet van plan een tafeltje naast de stoel te zetten, omdat ik dacht dat daar geen plek meer voor was. Maar deze week kreeg ik een wolktafeltje van een pr-bureau die zo schattig en klein was! Hij past er nog perfect naast. Ik weet niet waar hij van is, maar ik zag deze vergelijkbare online!a cup of life babykamer (1 of 2)Ik heb niet alle gelinked in de tekst, daarom hieronder nog even de linkjes naar alle spulletjes op een rijtje. Mocht je iets missen, laat het me weten in de comments!

Behang  – stoel (uitverkocht)- ledikantcommodekastmatrasgordijnenlamp – kleine lampjes (vergelijkbare hier) – verschoningsmandjeschilderij planken – wolkentafeltje (vergelijkbare hier) – spiegelkleed (uitverkocht) – verschoningsmandje – mobiel (via mijn postbus) – plaid – gordijnen – macramé plantenhanger echo blauwafdruk (ik vertel er hier meer over!) – trek olifantstapeltorenwandhaak knoop klembord – houten fototoestel mevrouw konijn olifant kussen rubberen bootje beer knuffelkat knuffel ster kussenukelelehouten kaart giraffe

Ik vond het zo zo leuk om vandaag de babykamer van onze dochter te delen met jullie!! Ik ben zo blij en trots hoe alles eruit ziet en het is één van mijn favoriete kamers in huis. Het was zo speciaal en mooi om zolang aan iets voor haar te kunnen werken. Ik hoop dat het los van alle mooie spulletjes een mooie kamer wordt gevuld met haar momenten en herinneringen. Een kamer waar ze met zoveel plezier is, zich veilig voelt, rustig slaapt, groeit en lacht. Dat de kamer zich alleen nog maar meer en meer met liefde mag vullen.

Nu is het wachten op het datgene wat de babykamer pas écht af maakt… ;-) Liefs, Shifra

Comments

 1. Lisette

  Zo mooi en zo spannend! Bijzonder dat er zoveel mensen halsreikend naar haar komst uitkijken. Nog even de laatste loodjes… en dan een wolk van een Mulder-Jumeletje op je buik:)

  Xx

 2. Els

  Hi Shifra..heel dun vilt onder de schommelstoelpoten plakken.

  Ik wens jullie goede bevalling. X

  • Shifra

   Ja zoiets wilde ik ook doen inderdaad! 😊 Ik ben nog op zoek naar viltstrips! Maar in de normale winkels waar ik deze week kwam zag ik alleen maar rondjes of vierkantjes 🙈

   • Camilla

    Wat een super gave kamer! Wat betreft de viltstrips: bij de Action verkopen ze van die wat grotere vellen die je zelf op maat kan knippen. Misschien werkt dat?

   • Proficiat!!!
    Tipje : vilt kun je ook op de meter kopen in de stoffenwinkel. Dan heb je meteen een lange strip om eronder te lijmen. 👍

 3. Maaike

  Aaah shifra, het is prachtig geworden! En dat behang, dat is echt mijn liefelings! Mijn eierstokken zijn nu nog meer aan het rammelen! Ik wil ook zo een leuke kinderkamer! Ben benieuwd wanneer je meisje erin ligt!

 4. Prachtig geworden, het heeft echt zo’n fijn eigen sfeertje!

  Ik hoopte een beetje dat je er stiekem een foto van een gevuld bedje tussen had geplaatst, dat vond ik wel passend bij je zwangerschapsaankondiging op 1 april ;).

  Nog heeeeeeel even, en dan mag je eindelijk knuffelen (en je neus in dat nekje duwen en snuiven), heerlijk!

 5. Ooohhh, het is echt een plaatje geworden! Super mooi, en zoveel aandacht voor details <3. Ik heb het al 100 keer gezegd, geloof ik, maar dat behang is echt stunning gewoon. Dat maakt de kamer echt helemaal hoor. Super super super mooi geworden. Nu 'de inhoud' voor de kamer nog!!

 6. Melissa

  Als ik deze kamer op airbnb tegenkwam zou ik het huren voor mezelf.

  Prachtig gedaan, heel veel geluk en liefde en gezonde kriebels, voor nu en als ze er straks is! :)

 7. Liselot

  Wat een prachtige kamer! Ik zou zoiets gewoon al willen voor mezelf!
  Heel erg mooi, wat heeft jullie dochtertje het nu al getroffen.

  Veel liefde en geluk gewenst!

 8. jennij

  Wat een leuke kamer…..Warm en fris en wat mooi gestyled!!!

  We kijken allemaal uit naar de baby…..Nog even de laatste loodjes ……

 9. Christa

  Wauw Shifra wat een gezellig kamertje hebben jullie ervan gemaakt! Ben verbaasd over hoeveel je eigenlijk nog kwijt kunt op 10m2! Zo leuk om te zien hoeveel liefde jullie erin gestopt hebben, jullie dochter mag zich gelukkig prijzen! Zo benieuwd wanneer ze zich aandient!!

 10. Danielle Hendriks

  Ik zou ipv vilt, rubber onder de schommelstoel plakken.
  Vilt is glad op een houten vloer.
  Je wilt er toch veilig in gaan zitten en niet dat de stoel weg schuift als jij gaat zitten met de kleine op je arm….
  Ze laat wel op zich wachten hè…
  Je buik is ook nog zo hoog… Je ziet vaak dat vlak voor een baby geboren wordt, dat de buik ineens laag zit.
  We leven allemaal met jullie mee.
  Ik heb geen Instagram… Zo jammer.
  Kan niet wachten om haar te zien.

 11. Elma

  Oh, wat is het mooi geworden! En hoe je erover schrijft is ook prachtig! Ik hoop dat jullie snel jullie meisje kunnen zien, voelen, ruiken…😘

 12. Helma

  Wat mooi! Love it. Vroeg me nog af waar het gehaakte hondje dat in de rieten mand zit vandaan komt =)

 13. Ahh het ziet er zo ontzettend snoezig en snoeperig uit allemaal! Echt heel erg warm en liefdevol ook, past helemaal bij jullie. Verliefd op het behang <3

 14. Monii

  Hetzelfde probleem had ik met de stoel. Bij de Blokker heb je rechthoekige vellen vilt. Deze heb ik in gelijke dunne stroken geknipt en als een lange dunne strip op de stoelpoten geplakt. Ronde viltjes ging ik van hobbelen, hobbelpaard komt later ;)

 15. Martine

  Wat een prachtige kamer!
  Zo lief en schattig, ze gaat daar vast heerlijk slapen.
  Dat behang is SUPER MOOI maar ik heb dan ook, net als jij, een enorme liefde voor behang :-)
  Laat haar maar komen, jullie zijn er klaar voor.

 16. Mariska

  Wat een prachtige kamer is het geworden, super! Hoop dat de kleine uk er snel is, spannend!

 17. Yvon

  De Babykamer is zeer mooi geworden.
  En ik hoop voor jullie dat ze nu snel mag komen.

  Een fijn weekend gewenst.

 18. Leanne

  Ik vind het een prachtig kamertje geworden, en ook dat het niet per se heel ‘baby’ is, maar dat ze hier ook prima als kleuter rond kan hobbelen zonder dat je weer alles moet veranderen. Ik vraag me wel af hoe praktisch de plaid in het verschoningsmandje is, hihi. Een doek erop kan natuurlijk, maar ‘lekt door’ en babypoep zijn verschrikkelijke vlekken om eruit te krijgen! :p Dat zou zonde zijn van de plaid.
  Sterkte met de laatste loodjes en de bevalling!

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.