Meubels voor de babykamer (week 4!)

a cup of life babykamer stylen-2Hi! Tijd voor een nieuwe update, in 6 weken tijd maak ik de babykamer helemaal klaar! Hopelijk geeft ze ons nog precies genoeg tijd om het af te maken. Deze week hebben we al het meubilair in elkaar gezet en daardoor is het nu zonder twijfel echt een babykamer geworden! 

babykamer shifra a cup of lifeDit was in eerste instantie mijn plan qua spullen.

Ik bestelde uiteindelijk dit, maar toen ik vorige week nog een keer bij deze kamerset keek was de levering van ‘eind oktober’ plotseling veranderd in ‘morgen in huis’. Ik heb gelijk geannuleerd. Het eerste was ook heel mooi en vooral écht heel cheap als je ziet wat je voor die prijs krijgt. (Een aanrader als je een beetje krap zit qua budget, maar nog steeds graag nieuwe spullen wilt.)

Maar deze kamer, iets duurder, had meer mijn voorkeur. Totaal witte meubels maken de kamer een stuk strakker, lichter en moderner. En het geeft meer rust. Precies wat de kamer nodig heeft in combinatie met de andere spullen.
babykamer week 4 inrichtenIk dacht dat we in een avondje ALLES in elkaar zouden zetten. Ha, niet dus. We zijn hier bijna een volle dag aan bezig geweest. We hebben het verspreid over de week tussendoor een beetje gedaan, want we zijn beneden ook nog druk bezig. We hebben zelfs gisterenochtend nog snel de kast in elkaar gezet. Deze posts zijn een hele goede stok achter de deur. ;-)
a cup of life babykamer stylen-2a cup of life babykamer stylen-3In eerste instantie wilde ik één brede commode en een ledikant. En ik denk ook nog steeds dat dat in de ruimte beter had gestaan. Maar toen ik deze hele kamer bij elkaar zag online (voor die prijs!), leek me een kast ook fijn. Niets schattiger dan hangende babykleertjes. Dus ik propte ook nog een kast in dit kamertje. Het past goed in de ruimte (er staan zelfs nog 2 stoelen), maar ik vind het jammer dat er nu niet meer echt een hoekje is voor wat speelgoed of ruimte voor haar om te spelen. Misschien dat ik over een tijdje alsnog de kast verplaats naar de gastenkamer, daar is nog genoeg ruimte. a cup of life babykamer stylen-4De kast en de commode zijn echt van die gezellige dikkertjes in de kamer. Een beetje lomp (in a good way, lees: schattig), strak en tegelijkertijd speels. De commode lijkt klein, maar er past zoveel in. Ik heb zeeën van ruimte over in zowel de commode als de kledingkast. (Wat stoppen mensen in al die lades?!! Haha!) Misschien moet ik het als excuus aangrijpen om nog even te babyshoppen…  ;-)a cup of life babykamer stylen-5En het ledikant! Hij staat zo mooi tegen het behang. Ik wilde eigenlijk een ‘normaal’ ledikant, maar deze was er enkel in meegroei-versie. En het is handig dat hij meegroeit, maar ALS het hele kindjes-gebeuren ons allemaal meevalt ;-), dan kan ik me voorstellen dat we misschien nog wel een kindje willen. (wat?) En dan weet ik niet of we ooit in de meegroei fase terecht komen, voordat het volgende kindje dit ledikantje weer kan gebruiken. En dan is het dus eigenlijk alleen maar zonde van de extra ruimte die het kost. Maar ze schijnt lange benen te hebben, dus ze heeft nu écht alle ruimte.a cup of life babykamer stylenIn de andere hoek, naast de deur, staat de schommelstoel. Deze zit zo lekker! En ik heb hem nu al heel veel gebruikt. Ik ga er vaak zitten om even uit te puffen van het traplopen (ik kan alleen maar de trap op hollen, langzaam traploppen vind ik vréselijk! Maar nu in de laatste weken begint dat wel wat vermoeiender te worden). De stoel wiegt zo lekker heen-en-weer en past goed bij het behang! Ik heb zelfs nóg een stoeltje in de kamer staan (hoe dan? I know right? Maar het paste echt heel goed!), maar daar heb ik geen foto van gemaakt. :( Dus die houd je van me tegoed voor volgende week!

Nu alle grote meubels op hun plek staan kan ik alle kleine accessoires ophangen. Dat ga ik deze week doen en zie je dus volgende week!

We are getting so close! Hang in there little girl! X Shifra

P.s Zie hier week 1, week 2 en week 3!

Comments

 1. Anja

  Wauw! En wat past er veel in dat kamertje. Hoe groot is het? Ik zou willen dat ik zo’n groot kamertje voor onze baby had. Maar nu het de tweede is wordt de ruimte in huis krapper. Ik vind het heel mooi!

  • Shifra

   Snap ik! We hebben nu ook echt een ruim huis voor maar ons tweeën. We moeten snel uitbreiden grap ik elke keer naar Hans! 😜 de kamer is 10m2!

 2. Wat een leuke meubels voor de babykamer hebben jullie geshopt! Ik ben ook nog steeds zo verliefd op het behang. <3
  Liefs,
  Evelien

 3. Tember

  Wow zo gaaf en die stoel, jeetje liefde op het eerste gezicht. Waarschijnlijk heb je al een keer verteld waar je die gekocht hebt maar ik ben heel nieuwsgierig en brutaal om het nog een keer te vragen :)

 4. Fan

  Leuke meubeltjes en te gek behang!
  En… tegen de tijd dat ze echt in haar kamer gaat spelen kan je ook de commode ergens anders zetten :)

 5. Heel mooi geworden! Een kledingkast is zo handig naast de commode. Grotere maten kleding nemen ook meer ruimte in, dus de kast kun je echt jaren gebruiken. En je kunt bijvoorbeeld de grotere maten op de onderste twee planken van de kast leggen. Wij gebruiken wasbare luiers, die nemen bij ons de commode in beslag. Dus ik vind zowel een commode + een kledingkast ideaal!

  Nog bedankt voor je reactie :). En je mag me altijd een keertje later mailen hoor, als je dat leuk vindt. Geniet eerst maar van je verlof en de vorderingen in huis. Voor jullie het weten is ze er! Enne ook petje af voor Hans, hij doet zo veel!

 6. Haha oh man, ik ben pas 19 weken zwanger maar als ik de twee trappen naar de zolder opgerend ben (langzaam traplopen is aan mij ook niet besteed), dan sta ik te hijgen als een paard… Tot grote hilariteit van manlief, haha.
  Ik ben trouwens zo ontzettend verliefd op jullie behang, maar de man vindt het te druk… :( Dus blijf ik maar even kwijlen over je foto’s :)

  • Shifra

   Jaaa, ik had het eerst ook bij 2 trappen! Nu is het echt al bij één. Hans schreeuw altijd naar me “rustig lopen!!”. Maar dan ben ik al boven. Haha! Succes nog met je zwangerschap! :) You can do it.

   • Haha. Ik zou willen dat ik de trap op zou kunnen rennen. Die van mij is bijna 5 en die begint hele verhalen op de trap. En stopt dan bij elke trede. Maar inhalen is natuurlijk niet de bedoeling haha.

 7. Robin

  Gaaf! Hele mooie meubels. Die schommelstoel ziet er ook echt waanzinnig uit (heb alleen zelf niets met de kleur rood). en dat behang !!

  • Shifra

   Oh echt? Ik vind dat juist zo’n mooie kleur. Ik heb hem meer gekocht voor de stoel dan de kleur, maar ik vind dat roestbruine-oranje-rode zó mooi. Zo’n lekkere vintage kleur. Het was het eerst item dat ik had voor de babykamer, dus ik moest daarna alles wel een beetje daarop aanpassen!

  • Shifra

   Zie week 1! Daar zitten alle linkjes naar alle spullen. :) (maar deze stoel is uitverkocht! ik weet niet of ze nu inmiddels al weer nieuwe varianten hebben)

 8. Else-Marie

  Wat wordt dit een super mooie kamer zeg!
  Ik ben heel erg benieuwd naar het resultaat :)

 9. Wendy

  Dit xordt een prachtig kamertje, ik vind je meubelkeuze echt de max, maar enkel de rode wiegdtoel vloekt wat dat is mijn ding niet, hier zal ik wel de enigste zijn, maar smaak is persoonlijk he. Thumbs up! You did good!

 10. Bianca

  Wow wat een prachtige meubels! Ik snap helemaal dat je voor die 2e set bent gegaan! Zoveel lichter en strakker en qua prijs is het ook nog goed te doen. Wat zal jullie kleine meisje zich er thuis voelen! Stiekem wil ik dit behang ook voor onze slaapkamer, maar ik denk dat ik er dan alleen mag gaan slapen van manlief haha

 11. Linde

  Oh my, dit is zo tof!! Ik vind vooral die stoel erg leuk. Helemaal bij het behang. Ik wil het allemaal. Maar dan voor mijn eigen slaapkamer. Nu mijn vriend nog overtuigen.

 12. Oh het gaat er echt op lijken nu! Zo leuk om je avontuur te volgen. Ik vind het echt heel mooi (nu al)! Het behang is zo gaaf! Dat snel buiten adem zijn herken ik nog van mn zwangerschap haha, bij echt alles! Maar als je ziet hoe veel ruimte ze nu inneemt snap je dat ook wel. Ik vind de meubeltjes erg leuk’ en lief. Succes nog met alles. Ik kan niet wachten tot de geboorteaankondiging stiekem!!

 13. Ik blijf dat behang echt wel heel mooi vinden, stiekem mis ik nu wel het knutselen van zo’n kamertje. Maar dat komt vast nog wel als ons meisje haar eigen kamertje krijgt in een nieuw huisje.

 14. Jette

  Wat prachtig zeg, ik zie er al helemaal een klein dropje in liggen :)

  Iets heel anders,

  Wij hebben een net nieuw huurappartement en moge niet boren, maar hebben wel veel mooie hoge (hele lege) muren. Tips? Ik kom niet verder dan posters, maar dat vind ik niet zo chique, zo zonder lijst.

  Liefs!

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.