Vorige week at ik sinds lange tijd weer een héle goede, bomvolle chocolade-brownie-koek. Oh, hij was zo goed, het was zelfs de inspiratie achter dit artikel. Ik kocht hem in Rotterdam en ik heb mij deze week al een paar keer afgevraagd of het heel raar is om speciaal daarvoor daarheen te gaan. Sinds ik gezonder ben gaan eten, eet ik veel minder chocolade. Maar ALS ik hunker naar chocolade dan ga ik ervoor. (You gotta go big or go home.) Ik geef je 10 crave-waardige chocolade recepten! Chocolade brownies met marshmallows EN cookie crumble. Dit recept is het meest waard om voor te craven. Het lijkt te vet om lekker te zijn, maar dat is misschien nog wel het erge: dit is zo’n lekkere combinatie. Cinnamon rolls. Maar niet zomaar cinnamon rolls, deze zijn met witte chocolade en het belangrijkste ingrediënt: nutella! AWESOME.
Chips met chocolade. Simpel & makkelijk. Voor de snelle, onverwachte craving.
Sowieso is chocolade met zout natuurlijk een goede combinatie. Dus chocolate chip cookies met zeezout… Ze staan al in de oven!
En dat is waarschijnlijk ook waarom ik zoveel chocolade-combinaties maak met zout. Wint altijd. Pretzels met chocolade!Triple chocolate brownie. Overal waar triple voor staat in combinatie met chocolade trekt op dit soort momenten je aandacht. (Oh en om je nog iets beter te laten voelen: deze brownies bevatten minder vet!) Als je je warme chocolademelk een upgrade wilt geven: maak hem met Nutella! Hij smaakt minder vet (dan normale chocolademelk) en je proeft echt Nutella en zijn herkenbare hazelnootsmaak. (Maar een Nutella pot leeg lepelen is OOK heel lekker.)Uit al mijn recepten zou ik op dit moment het liefste deze Black-and-White koeken maken. Ik kan ze niet vergelijken met een andere bekende koek. De koek is cake-achtig en tegelijkertijd ook een beetje crunchy door het laagje chocolade. Zoet, maar niet té, net als bij roombotercake. Just try them. :)Als je je chocolade behoefte wilt verzadigen, zonder je gelijk heel slecht te voelen: probeer dan deze warme chocolade popcorn! Gooi wat cacao, poedersuiker en eventueel nog wat stukjes chocolade over je popcorn heen. En klaar!En wie heeft er Johnny Doodly of Tony nodig als je ZELF al die lekkere smaken kunt maken? Dit zijn mijn favoriete drie recepten!
Op pasta na, heeft de categorie chocolade de meeste recepten (in de 3 jaar dat ik blog), kwam ik achter. Dus nog genoeg lekkers te vinden in het menu hierboven! Wat eet jij het liefste als je NU chocolade moet hebben? (Ik heb de neiging om overal wat chocolade op te doen of in te dippen. Terwijl ik stiekem het meest verlang naar zo’n lekker, groot stuk brownie.) XX Shifra
11 Comments
Rilana
Oeeh dit ziet er allemaal zo ontzettend lekker uit!!!!
Corine
Wat lekker allemaal!!
Waar heb ik zin in… In alles!
Persephone
Ik ga zometeen boodschappen doen om de bulgur die eerder op de blog verscheen te maken, maar ik weet niet of ik na het lezen van dit artikel de drang om ook daar chocolade in te smijten ga kunnen weerstaan :)
Suzanne
Chips met chocolade is echt heerlijk! Als je die eenmaal te pakken hebt, ga je alles uitproberen met chocolade!
Ilse
Shifra, wat doe je me aan.. Nu heb ik zin in chocolade!
Alex
Oh lekker! Nu heb ik er ook erg veel zin in…chocolade kan altijd! ♥
Lottes Anekdotes
Ik vind de combinatie chips met chocolade nog altijd zó raar! Ik ken echt niemand die dat eet, maar blijkbaar is dat in Nederland iets meer ingeburgerd. Mijn Nederlandse vrienden en ex-lief vinden dat namelijk helemaal niet zo vreemd.
Ikzelf ben gek op chocolade, maar tegelijkertijd zéér kieskeurig in wat ik lekker vind qua desserts en dergelijke. Ik moet bekennen dat enkel de triple chocolate brownie me echt aantrekt, hihi. Ach, het is goed voor de lijn, denk ik dan maar.
Leonoor
Hallo Shifra, ik deel je liefde voor chocola helemaal. Inmiddels is bij mij de liefde voor kokos erbij gekomen. Wat een mooie en heerlijke recepten heb je gemaakt.
Ik woon en werk nu al 10 jaar samen met drie huisgenoten, de woongroep Contact & muziek. We hebben 2 jaar alleen rauwe voeding gegeten en veel chocola en zoete en hartige taarten gemaakt. Ik maak voor ons zelf rauwe chocola en een rauwe kokostaart. Vooral die taart is een bijzonder project. Gemaakt van kokosrasp, geweekt in water, gemalen in de blender, in een zeefzak uitgeknepen, maak ik van de pulp een taart met 300 gram pulp, 2 eetlepels kaneel, 4 eetlepels rauwe cacaopoeder en 1 eetlepel groene steviapoeder.
Stevia is een bijzonder plantje, groeit bij ons in de tuin en is heel gezond en 200x zo zoet als de witte geraffineerde suiker of rietsuiker. Het is basisch, dus niet verzurend, heel fijn om gezond en zoet te kunnen combineren!
Het kokoswater zet ik een nacht in de koelkast en er komt dan een super lekkere laag room op, die je er af kan scheppen en op de taart kan leggen, een heel gezonde en verrassende vervanging van slagroom. Een enorme ontdekking. Van de overgebleven kokosmelk maak ik een gezonde sap in de blender. Dat was eigenlijk de bedoeling je eigen plantaardige (kokos)melk maken. Maar zoals dat vaker gaat in het leven van het één komt het ander. De taart was bedoeld om van de overgebleven pulp die je misschien weg zou doen nog iets te maken. Het is een erg lekkere taart geworden. Ik maak nu kokosmelk om een taart te kunnen maken:)
Alles kan je verder nog over de taart en de kokosroom laag heen doen, fruit, maar ook (iets minder gezond maar ook erg lekker) nutella, hagelslag. Op onze website http://www.contactmuziek.nl/taarten.html staat het recept van de rauwe kokostaart en een foto, ook andere rauwe taarten en chocola en veel informatie over gezondheid.
Ik wens je nog veel plezier en creativiteit en zoveel mogelijk de sukers te kunnen vervangen, zodat we elkaar helpen om suiker (en de verborgen suikers, koolhydraten, light producten) zoveel mogelijk te vermijden en elkaar inspireren om lekker en gezond te combineren, liefs Leonoor
yvon
Mmmmmmm zeer lekker recepten met chocola.
Gelukkig heb ik niet de spullen daarvoor in huis, want an anders ging ik meteen aan de slag.
Ik sla ze wel meteen op, want dan kan ik ze een keer maken.
Benthe
Ohhh één en al liefde voor dit artikel!!
Brigitte
En waar in Rotterdam heb je die koek gegeten?
Ik werk in Rotterdam….misschien moet ik hem ook maar eens proberen!