De grote badkamermake-over post

Mid century chique badkamer Voor iedereen die vaak mijn blog leest: THANKS, voor al je geduld. Je hebt de before foto’s gezien, in process, alle diy’s (deze, deze én deze!) en de laatste klusfoto’s afgelopen vrijdag. En nog steeds klik je deze post aan om nóg meer over die eeuwige badkamer van mij te horen. Maar dit het allerlaatste en de post waar ik het meest naar uitkeek: de totale make-over en alle eindfoto’s. badkamer a cup of life sneak peek (2)Ik ben zo blij met de badkamer! Het voelt zo perfect als onze stijl op dit moment. Een stuk minder kleurrijker dan je gewend bent van mij. Maar juist voor de badkamer vind ik dat wel lekker. En het is ook wel een beetje de stijl die ik wil doorzetten in ons nieuwe huis.a cup of life badkamer voor en na (2)a cup of life badkamer voor en naEn het grappige is dat zodra de kamer helemaal af en klaar is, kun je niet meer herinneren en voorstellen hoe het er eerst uit zag. Dagelijks knijp ik mezelf, is dit MIJN badkamer? Het voelt als een spa! Ik ben gewend mijn make-up spullen achter de wasbak te proppen of op de grond te leggen. En de handdoeken uit de slaapkamer te halen. En altijd te moeten zoeken naar mijn wattenschijfjes of -staafjes. En nu ligt alles daar. Dit is dus echt SPA voor mij.

De kamer lijkt op de foto’s groter door de hoek, maar hij lijkt in werkelijkheid ook verdubbeld in grootte. Ik erger er mezelf helemaal niet meer aan als ik in de badkamer ben en Hans ook erbij moet. De badkamer vóelt ook echt groter.Mid century chique badkamer Het rekje rechts in de douche is van Ikea en heb ik altijd in de douche gehad. Ik heb hem nu zwart gespoten en dat maakt hem gelijk zoveel chiquer. a cup of life badkamer voor en na (3)De kranen heb ik goud gespoten en ik ben nog steeds heel blij met die keuze! Het past zo bij het huis en de stijl van de badkamer. Het goud zit er nog steeds perfect op, maar ik verwacht dat als ik hem komend jaar zo intensief zou blijven gebruiken dat de verf op bepaalde plekken zou chippen. Maar die zou ik dan bijwerken.
Mid century chique badkamer Ik ben heel enthousiast over de wandplanken aan de zijkant van de badkamer. Een kastje was geen optie, want dat zou de ruimte heel klein maken. Deze planken geven veel plek voor voorraad, zonder mijn badkamer kleiner te maken en ruimte in te nemen. En dan zijn het ook nog eens héle mooie planken, iets waar ik van droomde: massief noten.
Massief noten is prijzig, maar het is het helemaal waard. Noten is zo’n mooie, warme kleur. En vooral in witte ruimtes een grote sfeermaker! Deze planken zijn waanzinnig (ik heb deze van Houtmerk). Naast dat ze dus echt helemaal van hout zijn, waren ze heel mooi afgewerkt met een transparante waxlaag. Daardoor lijkt het bijna alsof ze gefineerd zijn, zo glad. In de keuken heb ik Ikea-planken hangen (zie hier!) en die zijn helemaal prima. Maar áls je het budget heb, ga voor massieve houten planken. Het ophangsysteem van de planken was niet alleen vele beter/makkelijker, maar ze zijn ook een stuk steviger en gaan in principe je levenlang mee. Ik heb de planken dus helemaal blind opgehangen, zonder wandbeugel/steun.
Mid century chique badkamer Op de planken liggen alleen de spullen die we elke dag gebruiken. Het enige wat hier niet ligt -en in het ‘echt’ wel- is mijn roze make-up tasje. Maar die neon-felle kleur kreeg ik gewoon niet passend. Haha. Maar ik ben nog wel aan het zoeken naar een leuk bakje waar voortaan mijn make-up spulletjes in kunnen. Het leven uit een tasje ben ik de laatste tijd een beetje zat, alsof ik altijd op reis ben (not).  De plant en kaarsjes horen hier niet per se, maar ze geven wel veel gezelligheid en brengen stijl in de badkamer.
Mid century chique badkamer Planten in de badkamer geven gelijk een extra fris gevoel en brengen een een soort van energie (of levendigheid) in de badkamer. (Als dat logisch klinkt?) Dus er móest een plant in.
(De kleine details bewaar ik tot het eind, maar heel snel even over deze geurstokjes. Ze zijn van Hema; goedkoop en géweldig!) Mid century chique badkamer Spullen die in een drukke (of lelijke verpakking) zaten heb ik in nieuwe potten of bakjes gedaan. Zo blijft het lekker rustig en clean.Mid century chique badkamer De spiegel hing eerst aan een leren riem (deze DIY!), maar dat kon niet meer vanwege de lamp die er boven kwam te hangen. Maar ik wilde de riem wel houden, want hij gaf veel warmte. Dus ik heb de riem aan beide kanten afgeknipt en om de de spiegel heen gelijmd.Mid century chique badkamer Deze handdoekring maakte ik vorige maand! Nog steeds heel blij mee. Mid century chique badkamer De lamp boven de spiegel was een koopje op de markt. (Ik droomde van deze lamp, maar die viel voor nu buiten het budget. Ik was dus heel blij dat ik deze vergelijkbare lamp op de markt vond!) a cup of life badkamer voor en na (7)a cup of life badkamer voor en na (6)De andere grote sfeermaker in de badkamer zijn duidelijk de patroontegels. Wauw! (Ik heb ze van Mawi tegels.Deze patroontegels zie ik in veel huizen en in verschillende stijlen passen. Ze zijn echt goed. En het liefste zou ik ze er uithalen en allemaal meenemen naar mijn nieuwe huis.
De mand gebruik ik als wasmand, maar in de slaapkamer staan nog twee grote wasmanden voor andere was.a cup of life badkamer voor en na (5)Ik ben een beetje verdrietig om deze badkamer te gaan verlaten. Het is nu zó onze stijl en het is zo fijn om er te zijn. De badkamer in ons nieuwe huis is drie keer zo groot, dus ik ben ergens natuurlijk ook juist heel erg enthousiast over de badkamer in ons nieuwe huis. Maar aan die badkamer moet ook best wel wat gebeuren, dus het voelt een beetje alsof ik weer terug de tijd in stap. Maar ik heb nog een paar weken om heel erg te genieten van deze badkamer.

Alle details en spullen vind je hieronder nog even in een lijstje. Ik ben benieuwd wat jij van de badkamer vindt! X Shifra

Grote accesoires
Wandplanken | Spiegel | Lamp (vergelijkbare hier!) | Vloertegels | Wasmand | Prullenbak |

Kleine accessoires
Douchemandje | Gouden draadmandje | Glazen potten | Geurstokjes | Washandjes | Handdoeken | Badborstel | Zeeppompje | Kaars | Plantenpotje

Comments

 1. Echt heel mooi gedaan. Knap ook dat je zelf die tegels hebt gedaan. Creatieve oplossingen en zeker een ruimte waar je trots op mag zijn.

 2. Ah yes! Zo prachtig om te zien allemaal! Ik ben nog lang niet zat van je ‘eeuwige’ badkamer hoor! Ik heb het proces gevolgd en deel je enthousiasme dus enorm!!! Je moet er maar van genieten zo lang het duurt en dan kun je straks in jullie nieuwe huis gewoon weer een mooie badkamer maken: je weet nu dat je het kan! (Als je dat nog niet wist, hihi).

 3. Wauw, wauw en nog eens wauw! Het is zo mooi geworden! Inderdaad jammer dat je dit dan achterlaat, maar dan heb je wel weer een leuk project!

 4. Ann

  Wauw, erg mooi geworden!
  Neem je de planken mee naar het nieuwe huis of laat je ze hangen? Ik zou het echt niet over mijn hart kunnen verkrijgen om zulke mooie exemplaren achter te laten

 5. yvon

  De badkamer is zeer mooi geworden…………..TOP.
  Je kan wel zien dat jullie zoiets wel kunnen.
  Succes verder.

 6. Wauw, zo mooi!!! Vind dat echt super knap!! Hoe hang je planken zo blind op? En waar zijn die potjes van met die watjes erin? :D

 7. Oh wauw wat is het mooi geworden! De metrotegels, patroontegels, houten planken…het past allemaal perfect bij elkaar! Zo fijn om al je spulletjes kwijt te kunnen en dingen leuk neer te kunnen zetten. Echt super knap dat je het allemaal zelf hebt gedaan!

 8. Meid, dat hebben jullie écht prachtig gemaakt. Classy, uniek en een beetje bling. Jullie zijn echt klus koningen!!!

 9. Waaauw wat een prachtige badkamer! Zo een zou ik ook wel willen :) Vooral de spiegel en de vloer vind ik mooi!

 10. Wat een prachtige badkamer! wooow! Ik ga meteen alle DIY’s checken die je in dit artikel hebt gelinkt, want ik ben nu bijna ook in die fase dat alles mag ingericht worden ;) Liefs!

 11. Het is echt super mooi geworden! Zo’n badkamer wil ook wel, haha. Helaas hebben wij geen toestemming om iets te wijzigen met een beetje budget van de huurbaas…

 12. Luna

  Super tof geworden! Ik neem aan dat we nog lang niet van de badkamer af zijn maar dat we straks ook drie keer zo lang af moeten wachten op de eindpost?! 😉 En ik vraag mij af, volgt je huurbaas ook je blog? Kan hij jullie goed in de gaten houden 😇 (en hij kan trots zijn op jullie en op zichzelf. Dat bij de stap heeft gezet om jullie aan het werk te laten. En dan dit resultaat. Chapeau!)

  • Shifra

   Je bedoelt voor de volgende badkamer? Ja, die gaat op een heel laag pitje staan. Eerst gaan we de de beneden verdieping echt verbouwen/uitbreiden. Maar misschien dat ik tussendoor wel even laat zien hoe de badkamer er ‘tijdelijk’ (voor een 1-2 jaar) uitziet. En ik denk niet dat hij mijn blog volgt. Haha! Maar hij heeft het eindresultaat natuurlijk al wel gezien en daar is hij heel blij mee! :) Überhaupt, met alle veranderingen in huis! Dus dat is heel leuk!

 13. waaaauw wat mooi! en wat sonde dat je dit zo achterlaat eigenlijk. Heb je niet een keer gedacht “laat maar, want we gaan toch weg”? Ben in elk geval heel benieuwd naar je volgende badkamer project haha!

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.